Torstai 20.9.2018

Petteri Orpo Donald Trumpin päätöksestä: ”Erittäin huono uutinen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.10.2017 19:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Petteri Orpo.
|

Suomen valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää uutista Yhdysvaltojen Unescosta eroamisesta erittäin huonona.

–USA päättänyt erota Unescosta. Erittäin huono uutinen. Yhä epävarmemmassa maailmassa tarvitaan eri maiden yhteistyötä, ei se kuoppaamista, Orpo kommentoi Twitterissä.

Yhdysvallat jättää Unescon BBC:n mukaan ensi vuoden loppuun mennessä. Virallisesti päätöstä perustellaan Unescon Israelin vastaisuudella.

BBC:n toimittaja Jonathan Marcus arvioi päätöksen sopivan täydellisesti presidentti Donald Trumpin ajamaan ”Amerikka ensin” -politiikkaan.

–Unesco on Trumpille helppo kohde moniarvoisuutensa vuoksi, hän toteaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reima Hunaja-Aro

Unesco on ollut arabivaltioiden lobbauksen kautta juutalais- ja Israelvastainen järjestö. Länsimaat ovat alentuneet ja altistuneet painostuksessa aivan järjettömiin äänestyspäätöksiin ja nolanneet itsensä.
YK:n arvovalta on kärsinyt tällaisesta mielistelystä.
Turha surkutella. Koko Unescon voisi lopettaa.

Timo-Pekka Mustakallio

Samojen yleismaailmallisten periaatteiden ja säätöjen tulee tietenkin koskea kaikkia kansallisuuksia: ei ole mitenkään juutalaisvastaista protestoida miten epäinhimillisesti ja väkivaltaisesti Israel kohtelee palestiinalaista kansanosaansa. Näemme äärisionistien törkeää, mielipuolista, peittelemättömän ahnetta käytöstä... ja myös me protestoisimme, jos joutuisimme sellaisen kohteiksi. Näemme, miten myös Yhdysvallat omaa etuaan tavoitellessaan pitävät niin kansainvälistä oikeutta kuin YK:takin pilkkanaan - vaikka kummankin tehtävä on sovitella eri osapuolten näkemyksiä, ja sanktioida niitä jotka rikkovat yhteisiä pelisääntöjä. On jotenkin kuvaavaa, että nämä kaksi kyltymätöntä syöpäläistä, Israel ja Yhdysvallat, ovat lyöttäytyneet kimppaan: koko muun maailman pitäisi tiivistää rivinsä, ja yhtenä rintamana pakottaa kaksikko taas kuriin ja nuhteeseen.

"Meillä on yks vanha kirja" ei ole minkäänlainen oikeutus kaksikon toimille... etenkään, kun Israel ei vimmaisista arkeologisista kaivauksistaan huolimatta ole pystynyt löytämään minkäänlaisia merkkejä, että tuon vanhan kirjan kertomukset pitäisivät paikkansa, ja että paikkana oli juuri nyky-Israelin alue: ehkäpä siksi, että he kaivavat väärästä paikasta, ja todellinen "luvattu maa" sijaitsikin aivan muualla kuin nyky-Israelin alueella - nimittäin Saudi-Arabian eteläosan Asir-provinssissa, jonka piirteisiin raamatulliset tarinat sopivat erinomaisesti. Tässä esimerkiksi SPIEGEL-kirjoitus vuodelta 1985:

http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-13517075.html

"Aw man, you`re digging in all the wrong places" :)

Reima Hunaja-Aro

Palestiinalaisten kohtelu on seurausta käytöksestä. Jos alkaa terrorisoida, joutuu eristetyksi, jos aloittaa sodan joutuu vastaamaan seurauksista.
Lähi-idän alueella Israel on ainoa demokratia. On myös hyvä huomata se, että Israelin arabeilla on paremmat olot kuin arabeilla ympäröivissä arabivaltioissa. Palestiinalaisten autonomisilla alueilla tilanne on huonommin, koska Israelilaiset firmat ei saa heitä työllistää kansainvälisen painostuksen takia.
Käytännössä nämä palestiinassa asuvat muslimit ovat Israelin vastaisen toiminnan aivopestyjä pelinappuloita, joita ei saa auttaa työllistymään ja sitä kautta parempaan elämään, vaan heidän on oltava kurjuudessa, jotta siitä voidaan syyttää Israelia.

Argeologisia löytöjä on tehty todella paljon, (King David, Salomon,Qumran....) eikä mikään ihme, kun siellä on niin pitkään ollut asutusta ja löytöjä tehdään jatkuvasti lisää.
Vuoden takainen päätös, ettei juutalaisilla ole mitään historiallista yhteyttä Jerusalemiin on niin naurettava, että yhtä hyvin voitaisiin päättää, että aurinko nuosee lännestä ja laskee itään.
Timo-Pekka Mustakallio, ihmettelen heikkoa tietämystäsi arkeologisista löydöistä, sekä sitä, että kirjoituksesi on täynnä virheitä ja niin rasistinen ja antisemitistinen, että hirvittää.
Eurooppa on kunnostautunut juutalaisten vainoojana vuosituhansien aikana, sen historia tunnetaan. Kun juutalaispakolaiset palasi takaisin siihen maahan josta se on karkoitettu, mikä viha siitä syntyikään.
Totta on, että USA on ollut Israelin tukena. Israel joutuu pitämään yllä aivan järjettömän suurta armeijaa vihamielisten napuridiktatuurien taholta. YK:ssa kohdistuu jatkuva painostus herkästi Israelia vastaan. Usan tuki Obaman kaudella hiipui vähiin. Trump on kovin tukevinaan, mutta aika näyttää, pureeko painostus myös häneen.
Lopulta Israel jää kuitenkin yksin.
Palestiinan muslimit saattavat saada valtionsa joskus, mutta siitä ei mitään hyvää heille seuraa. He tulevat pettymään niin kuin Gazan asukkaat. Sotiminen vain köyhdyttää ja tuo kurjuutta.