Tiistai 11.12.2018

Halla-aho ja Huhtasaari iloitsevat maahanmuuttokriitikoiden voitosta Itävallassa: ”Yhdellä asialla pärjää oikein hyvin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.10.2017 13:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Perussuomalaisten johtoon valitut Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari puoluekokouksessa kesäkuussa.
|

Perussuomalaisissa repesi riemu Itävallan vaalituloksesta. Kaksi maahanmuuttokriittistä puoluetta on saamassa yhteensä liki 60 prosentin kannatuksen parlamenttivaaleissa. Perussuomalaisten johdosta onnitellaan Itävaltaa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että vapauspuolue FPÖ:n 26 prosentin tulos on hyvä uutinen. Tulokset eivät vielä ole lopullisia, mutta tiukan kisan jälkeen FPÖ näyttää päihittävän täpärästi sosialidemokraattisen puolueen ja nousevan toiseksi.

–”Yhdellä asialla” pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä. Vielä parempi uutinen on se, että perinteinen konservatiivipuolue ÖVP on siirtynyt maahanmuuttokysymyksissä FPÖ:n linjoille ja nosti sen ansiosta kannatuksensa melkein 32 prosenttiin, Halla-aho kirjoittaa päivityksessään.

Lue tarkemmin (juttu jatkuu alla): Maahanmuuttokriittiset jyräsivät Itävallan vaaleissa – saamassa liki 60 % äänistä

Vapauspuolue on nähty äärioikeistolaisena ja maahanmuuttokriittisyyden lisäksi se on EU-kriittinen. EU-asiat lienevätkin suurimpia näkemyseroja FPÖ:n ja ÖVP:n välillä. Halla-aho huomauttaa, että oikeiston tärkeimpinä vaaliteemoina oli maahanmuuton rajoittaminen ja ulkomaalaisille myönnettävien tukien leikkaaminen.

–ÖVP:n suomalainen sisarpuolue Kokoomus valitettavasti pitää näitä kysymyksiä lillukanvarsina. Siksi Kokoomus ei varmaan olekaan onnitellut ÖVP:tä, Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari puolestaan luonnehtii Puheenvuoron blogissaan vaalitulosta upeaksi patriooteille. Hän viittaa tuleviin hallitusneuvotteluihin, joita on povattu FPÖ:n ja ÖVP:n välille. Tarkempaa tietoa asiasta ei kuitenkaan vielä ole saatu. Huhtasaaren mielestä puolueilla on riittävästi yhteistä arvopohjaa ajaa Itävallan kansallista etua.

–Maahanmuutto- ja islamkriittiset voittivat Itävallan vaalit. FPÖ on kansallismielisellä linjallaan saanut vahvan mandaatin kansalta, Huhtasaari kirjoittaa.

Huhtasaari muistuttaa, että Itävalta on ollut EU:ssa aktiivinen ja ajanut Balkanin reitin sulkemista.

–Suomi on EU:ssa ollut lähinnä puudeli. Suomessa useimmat puolueet eivät löydä arvopohjaa Suomen kansallisen edun ajamiseen. Koko Eurooppa ei onneksi ole tuhon tiellä. Visegrad-maat, Baltian maat ja nyt Itävalta ovat löytäneet rohkeuden puolustaa kansallista etua. Onnittelut Itävallalle vaalituloksen johdosta!

Lue myös: ”Maailman nuorin valtiojohtaja” - Ensimmäiset tiedot Itävallan vaaleista julki

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Perussuomalaisilla on itse asiassa perusteltuja syitä eräänlaiseen yleiseen riemuun siksi, että Itävallaan ja itseasiassa monen muunkin maan vaalit indikoivat ihan oikeasti kuinka suuri on se perussuomalaisten "saalis"potentiaali, jos kaikki tai suurin osa saataisiin vaaleissa aktivoiduksi.

Sen olen itse jossain kommentissani arvioinut olevan meilläkin noin 25% eli ihan FPÖ tasoa. Osa tuosta väestä on meillä sekä kokoomuksen, että kepun väkeä, joskin vähemmistönä niissä.

Tuo Itävallan malli ei välttämättä meillä todeudu , vielä, sillä meillä on sen verran erilainen puoluekirjo mukaanlukien yhden asian takiaispuolueet ja jostain kumman syystä vedossa(gallup) olevat vihreät jotka saivat aivan loogisesti kunnon poiston yleisöltä Itävallassa näissä vaaleissa. Meillä myös politiikan perusta on selvästi enemmän mulle-sulle politiikkaa kuin missään muussa Euroopan maassa.

Itävallan vaalit onkin otettava selvänä indikaationa siitä mitä voi tapahtua jos kansaa tai kansalaisia ei kuunnella vaan heille pyllistetään jatkuvasti kuten meillä tehdään liian monessa liian tärkeässä asiassa. Meillä puolueet ovat pelastuneen suuremmalta uusjaolta vain siksi, että kansa on on kuin Rhodoksen lampaat ja hyppäävät laumana kun pomo käskee. (Niinistö "ilmiö" eräänä indikaationa tästä kansan kahvilla (tai keskikaljalla) olemisesta.

Minusta olisi realistista hyväksyä poliittisen realiteetin tosiasiat ja alkaa enemmän palvella äänestäjiä kuin puolueita tai puolueiden rahoittajia. Muuten vääjäämättä joskus tulee noutaja. Erityisesti on hyväksyttävä että lopulta olemme kaikki samassa veneessä, eikä se ole kirkkovene!

Tuomo Niemelä

Sebastian Kurz on todellakin profiloitunut nimenomaan maahanmuuttokriitikkona. Ja se riitti massiivisen vaelluksen kauttakulkumaana toimineessa Itävallassa. Sama ei välttämättä toimi pussinperänä olevassa Suomessa. Tai, ainakaan kannatus ei Perussuomalaisilla nouse samalle tasolle.

Äänestäjien pitäisi tuntea asia konkreettisesti asia omakseen sen sijaan, että nyt suomalaisen äänestäjän pitäisi kyetä ajattelemaan jonkinlaisesta yleiseurooppalaisesta näkökulmasta. Ja ajatella myös ajallisesti kauemmas kuin 6 kk.

Viljo Tuononen

Hei Halla-aho ja Huuhtasaari ! Minä myös olen iloinen kanssanne kyseisestä asiastä ja haluan onnitella voittajia. Me onnittelijat kuulumme sivistyneistöön ja onnittelemme niitä jotka
taistelee kansallisten etujen puolesta.
Kokoomus ei ole koskaan kuulunut eikä tule koskaan kuulumaankaan sivistyneistöön kansanryhmään . Sen todistaa se etteivät he onnittele voittajia jotka puolustaa kansallista etua vaan tuijottavat vain omaan napaansa koska mikään muu ei ole heille tärkeämpää.

Oiva Luosujarvi

Olen maahanmuuttokriittinen ja voisin hyvinkin suostua puolustamaan pakolaisia, jos...

Jos pakolaiset olisi sijoitettu suljetuille metsäleireille parakkimajoitukseen Suomessa

Jos pakolaiset Suomessa ei olisi koskaan raiskannut tai tappanut Suomalaisia

Jos pakolaiset, kuten somalit, afgaanit, eritrealaiset, irakilaiset, syyrialaiset ja muut olisivat pakolais-statuksella Suomessa vain sen ajan, jonka aikana kotimaa rauhoittuu sen verran, että haluavat muuttaa takaisin kotimaahansa vieköön se aikaa kuukauden tai 20 vuotta

Jos pakolaisena Suomeen tullut ei saisi Suomen kansalaisuutta, ellei isovanhemmat ja vanhemmat ole asuneet Suomessa vuosikymmeniä ja oppineet Suomen kielen ja kulttuurin, jonka ovat opettaneet myös lapsellensa

Jos uskontona ei ole islam.

Jos nuo yllämainitut ehdot täyttyvät, niin voin suhtautua pakolaisiin myönteisesti.
Jos ehdot eivät täyty, niin vastustan jokaista pakolaista ja sen sijoittamista Suomeen kantasuomalaisten ihmisten joukkoon liian vaarallisena ihmisoikeuksille.

Viljo Tuononen

Minä myös olen maahanmuutto kriittinen koska päättäjät johon kuuluu etupäässä nykyinen Suomen Hallitus joka hyväksyy tänne tulemaan ei pakolaisia oikeiden pakolaisten asemasta. Nämä ei pakolaiset ovat terveitä nuoria miehiä joiden ei kuuluisi mssään nimessä olla täällä koska he ovat rikollisia jotka raiskaavat Suomalaisia naisia ja tappavat, ryöstävät ja hakkaavat heikkokuntoisia. Rikollisia heistä tuli jo siinä vaiheessa kun lähtivät pois kotimaastaan sortoa ja sotaa pakoon. Toisinsanoen he ovat rikollisia jotka eivät missään nimessä saa olla täällä vaan on palautettava takaisin sinne mistä ovat tulleetkin sillä muuten Suomi osallistuu rikollisten suojeluun.
Heidät on ehdottomasti palautettava kotimaahansa mistä ovatkin tänne tulleet eikä lahjoa heitä antamalla rahaa ja tätä rahamäärää on kuulemma luvattu vielä korottaa mitä heille on ennen maksettu. Oikeat pakolaiset ovat heikko osaisia perheellisiä ja yksinäisiä naisia joita pitäisi Suomenkin auttaa jos on oikeasti auttamisen halua mitä uskotellaan. Nykytilanne kertoo kyllä jotain muuta, että Suomella ei ole oikeasti mitään oikeaa auttamisen halua auttaa ketään väkäosaista ihmistä , niin kotimaassaan kuin ulkomaillakaan koska nykyinen Suomen hallitus on tällainen. Jos jossain maassa on sota, niin hyväkuntoisia miehiä ei saa missään nimessä ottaa tänne koska se on sotarikollisen suojelua.

Anne Fabritius

Täysin mahdoton tilanne Suomessa menossa, valtaa pitävät etsivät vihapuhetta valjastaen poliisit omaa kansaa kohden.
Jokaikinen maanpetturi ja muslimi tulee apua, jos he eivät muuten poistu Suomesta.
Rahat tulee käyttää SUOMALAISEN hyödyksi, eikä näiden valtion päättäjien sekä taistelukuntoisten paskaloisten elättämiseen.