Maanantai 17.12.2018

Hän tappoi 8 Manhattanilla: Sayfullo Saipov, 29, voitti oleskeluluvan arpajaisista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.11.2017 07:32
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Auto ajoi väkijoukkoon Manhattanilla ja 8 kuoli. Yli 10 loukkaantui.
|

Kahdeksan kuolonuhria New Yorkin Manhattanilla keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa vaatinut autoisku on varmistumassa terrorismiksi, kertoo Kauppalehti.

Uutistoimistojen mukaan viranomaiset ovat löytäneet iskussa käytetyn pick-up-kuorma-auton sisältä englanniksi kirjoitetun viestin, jossa auton kuljettaja ilmoittaa tehneensä veriteon Isisin nimissä.

Iskun tekijä on 29-vuotias Sayfullo Saipov, joka on kotoisin Uzbekistanista. Katso amerikkalaismediassa leviävä kuva miehestä jutun lopusta.

Hänen kerrotaan tulleen Yhdysvaltoihin vuonna 2010 voitettuaan oleskelu- ja työluvan niin sanotuissa green card -arpajaisissa. Hän on tiettävästi aikaisemmin asunut Floridassa ja hänen tämänhetkinen kotipaikkansa on New Yorkin naapurissa New Jerseyssä.

Poliisi ampui tekijää kiinnioton yhteydessä. Hänet toimitettiin sairaalaan, jossa häntä kuulusteltiin alustavasti ennen leikkausta.

Kahdeksan kuolonuhrin joukossa on tiettävästi viisi argentiinalaista, jotka olivat New Yorkissa juhlimassa koulusta valmistumisensa 30-vuotispäivää. Myös yksi Belgian kansalainen on kuollut. Loukkaantuneita on 12–15.

Iskussa käytettiin Home Depot -rautakauppaketjun newjerseyläisestä toimipisteestä vuokrattua pientä lava-autoa. Auto ajoi West Side Highway -tien laidalla olevalle kevyen liikenteen väylälle eteläisellä Manhattanilla West Houston -tien kohdalla. Tekijä jatkoi pyörätietä pitkin etelään useiden kortteleiden matkan. Auto pysähtyi lopulta törmättyään voimalla koulubussiin, jossa ainakin kaksi oppilasta loukkaantui.

Lähde: Kauppalehti

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Oleskelulupa arpajaisista...

Suomeen tulleet pakolaiset ovat aina voittaneet Loton päävoittoon verrattavan summan, joka jakaantuu useille vuosille kustannuksina veronmaksajille ainoastaan.

Kuitenkin on todellista, kun ajatellaan Yhdysvaltoja ja terroristien tekemiä hyökkäyksiä ja kuolonuhreja niissä.
9/11 mukaan laskien on kuolonuhreja vain tuhansia viimeisen 20 vuoden aikana.

Huumeet ovat kuolinsyy samalla ajalla paljon useammassa tapauksessa ja kuolemat lasketaan sadoissa tuhansissa tai jopa miljoonissa viimeisen 20 vuoden ajalla.
Terroristi voi tappaa yhden päivän aikana jopa 100 ihmistä. Mutta huumerikollisuus ja huumeet ovat tappaneet Yhdysvaltalaisia satoja ja joka päivä. Liikennekuolemista iso osa on huumekuskien syytä. Poliisit tappavat huumekauppiaita useita, joka päivä. Narkkareita kuolee yliannostuksiin kymmeniä joka päivä,

Syy terroristien syntyyn on taas Naton ja yhdysvaltojen, jotka ovat koittaneet parhaansa mukaan alistaa islamilaisia valtioita yhdysvaltojen liike-elämän tarpeita ja voittoja turvatakseen.
Miljoonat muslimit ovat kuolleet irakissa, somaliassa, libyassa, syyriassa, jemenissä...
Yhdysvaltalaisia ja nato-maiden joukkoja on kuollut niissä valtioissa kymmeniä tuhansia ja haavoittunut samoin.
Jos Yhdysvallat ei olisi halunnut ottaa käskyvaltaansa islamilaisia valtioita, muka demokratian nimeen toimien, niin muslimit olisivat keskenään hoitaneet omat ongelmansa ja sotineet omat sotansa ilman nato-maita.
Jos taas Yhdysvallat on halunnut aiheuttaa vain tuhoja islamilaisille valtioille, niin ydinpommit olisivat olleet paljon nopeampi ja halvempi ratkaisu.

Koko Eurooppa voi todeta islamilaisen terrorin ja muslimi-pakolaisten invaasion olevan pääasiassa Yhdysvaltojen syytä ja osansa syystä saa nato-maat, jotka ovat osallistuneet hyökkäyksiin nato-orjina.

Oiva Luosujarvi

Olen usein lukenut ja kuullut mv-lehdestä, mutta en vielä koskaan ole kyseistä lehteä lukenut. Ei siis pitäisi antaa ehdollista tuomiota vain mu-tu-tuntumalla.

En ole vihainen mies, vaan realisti, kun lukee uutisia maailmalta + suomesta ja elämänkokemuksen myötä on tullut ymmärrystä mukaan omiin mielipiteisiin.

Voin ymmärtää vihan niiden tuhansien kantasuomalaisten kohdalla, jotka ovat vuosia jonottaneet eri kaupungeissa vuokra-asuntoa sellaista saamatta itselleen tai perheelleen. Samaan aikaan saa pakolaisena Suomeen tullut asunnon haluamastaan kaupungista muutamassa viikossa, kun on saanut oleskeluluvan, joka yleensä on perusteeton, koska kyseessä elintasopakolainen ainoastaan.

Voin ymmärtää vihan satojen tuhansien kantasuomalaisten kohdalla, kun ovat pitkäaikaistyöttöminä ja saavat kerran kolmessa vuodessa muutaman kuukauden työpaikan, jossa palkkana kulukorvaus muutama euro päivässä ja työttömyyskorvaus. Samaan aikaan kymmenet tuhannet pakolaisina Suomeen tulleet saavat työpaikkoja ilman kielitaitoa, ilman ammattitaitoa, ilman työlupaa ja palkka on sivukuluineen veronmaksajilta saatuna suurempi kuin kantasuomalaisilla vastaavassa työssä, vaikka kantasuomalaisilla on kielitaitoa, ammattitaitoa, verokortti ja lupa tehdä töitä.

Voin ymmärtää vihan niiden ihmisten kohdalla, joiden lapsi, puoliso, tyttökaveri, sukulainen, työkaveri, muu läheinen on joutunut pakolaisen tai ex-pakolaisen tekemän rikoksen uhriksi. Koska pakolaisia suojaa ihonväri, uskonto ja kulttuuri, joiden mukaan valkoinen kristitty / ateisti on vääräuskoinen ja niillä ei ole oikeuksia pakolaisia tai pakolaistaustaisia vastaan.

Huumeita vastustan, koska on todistettu tuhansilla tutkimuksilla ja muilla keinoin huumeiden olevan yhteiskuntaa rappioittava asia, jonka ainoa tarkoitus on alistaa ihmisistä narkomaaneja, jotta huumekauppiaat voivat rikastua.
Huumekauppiaille haluaisin aina tuomion ihmisarvon riistämisestä ja jokaisen narkomaanin kuolema on huumekauppiaiden syy, joista kauppiaita olisi rangaistava vähintään tarkoituksellisesta kuolemantuottamuksesta.

Maahanmuuttoa en vastusta, koska olen itse ollut maahanmuuttajana ulkomailla useita vuosia.
Maahanmuuttaja tarvitsee passin, viisumin / työluvan / oleskeluluvan, asunnon, työpaikan, jotka kaikki maahanmuuttaja hankkii itse.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #9

Asunnottomien,työttömien keski-ikäisten suomalaisten tulisi järjestäytyä ja lähteä joukolla turvapaikanhakijoiksi esim. Sveitsiin ja/tai Norjaan .
Perusteet ja syytkin on selvät.
Ikärasismi työmarkkinoilla estää työnsaannin ja työttömyysturvan taso rikkoo räikeästi EU sääntöjä minimitoimeentulotasosta mistä euroopan sosiaalisen neuvoston komitea on suomea toistuvasti moittinut ja uhannut sanktioilla.
Mikä yhdistys veisi syytteen asiasta EU tuomioistuimeen ?
Silloin hallituksenkin olisi pakko herätä uudistuksiin.
Pakkasessa ilman asuntoa hallitus antaa kantasuomalaisen vaeltaa samalla kun laittomat maahantulijat majoitetaan täysihoitoon jopa hotelliin ja SPR yhteistyökumppanuusfirmoineen takovat satojen miljoonien liikevaihtoa ja miljoonavoittoja.
Miksi SPR auttaa asunnottomia afrikassa mutta ei Suomessa ?
Tosin haitin maanjäristyksen uhreista osa on vieläkin vailla vakinaista asuntoa järjestöjen saamista miljardiavustuksista huolimatta.
En yhtään ihmettele tiettyjen kansanosien raivoa pahoinvointiyhteiskunnassamme.

Harri Salonen

Amerikkaan tulee niinpaljon työlupahakemuksia (green card) , että he eivät voi ottaa puoliakaan, tuskin edes kymmenesosaa. Siksi nämä arpajaiset (lottery) ovat olleet ihan standardikamaa ainakin 30 vuotta..
Ei siis ollut mikään erikoistapaus ja ihan normaalit arpajaiset.
Nuo arpajaiset ovat sitten ns. perusduunareille. Asiantuntijat, lääkärit ja avainhenkilöt menee ihan eri reittiä, eikä maahanpääsy ole kiinni onnesta arvonnoissa.

Kale Bogdanoff

Suomessa näissä arpajaisissa on voittanut yli 30 000 Irakin ja lähi-idän elintasopakolaista.
Vielä täydellä yllä pidolla ilman mitään vastinetta. Usassa pitää sentään tehdä jotain leipänsä eteen. Virostakin karkasivat Saksaan, kun ei ollut riittävän hyvät oltavat, ja sijoitus vielä kauas maaseudulle. Suomessa vihervassari kommunistit paapovat näitä matuja suomen kansalaisten kustannuksella. Seuraavissa vaaleissa tulossa muutos.

Tapio Mäkeläinen

Yhdysvalloissa asuu 330 miljoonaa ihmistä ja se on 3. Väkirikkain valtio.
Viimeksi Las Vegasissa näytti tavis valkoinen mies mallia miten kuula lentää ja osuu myös.
Huumeisiin kuolee yli 60000 vuodessa mikä on enemmän kuin Vienamissa 1962-75 mitä taas uudelleen ihmetellään sekä lehdissä ja uudessa 10 osan TV dokkarissa.
Suomessa karvalakkimies sai tapettua hukuttamalla paatillisen juoppoja poliisin ollessa tumput suorina. Useat nuoret miehet ampuneet lapsia kouluissa ja Hyvinkäällä katolta jopa poliisia. Norjassa kunnon oikeistolainen murhasi liki sata nuorta. Kyllä näitä sekopäitä piisaa joka lähtöön ihan omasta takaa.
Sitä en tajua että miksi pakolaistulvaa ei torpata Afrikan puolelle? Qui bono? Kuka hyötyy. Turha se täällä on vollata sitten kun hangessa tarpoo väki rajalle. Voihan sinne laittaa Leopard II eteen mutta kuka painaa nappia?