Keskiviikko 26.9.2018

Eliitin puhdistus jatkuu Saudi-Arabiassa – yksityisjetit lentokieltoon: ”Yksikään ei lähde ilman lupaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.11.2017 09:48
Päivitetty: 
7.11.2017 09:56
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuva King Abdulazizin lentokentältä Saudi-Arabian Jeddassa.
|

Öljymahti Saudi-Arabiassa jatkuu viikonloppuna alkanut ”kuninkaallinen puhdistus”. Uutiskanava al-Jazeeran mukaan maan lentokenttien turvallisuusjoukot on ohjeistettu estämään yksityiskoneita lähtemästä ilman erillistä lupaa.

– Turvallisuusjoukkoja on nähty valvomassa yksityisjettien lähtöauloja varmistaakseen, että yksikään kone ei lähde kuningaskunnasta ilman lupaa, al-Jazeera siteeraa sanomalehti Al-Asharq Al-Awsatia.

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman aloitti viikonloppuna ennennäkemättömän korruption vastaisen operaation, jota on kutsuttu myös kuninkaalliseksi puhdistukseksi. Useita prinssejä, johtavia poliitikkoja ja virkamiehiä sekä maan rikkaimpiin kuuluvia henkilöitä on pidätetty. Tutkinnan alla olevien tilit ja varat on jäädytetty.

Lue myös: Välitön pommisade alkoi: Saudi-Arabia raivostui Iranille ja hutheille – samalla käynnistyi sisäinen puhdistus

Al-Jazeeran mukaan tuorein pidätetty on Nasser bin Aqeel al-Tayyar, Saudi Arabian suurimman matkatoimiston Al Tayyar Travelin perustaja ja hallituksen jäsen.

Valtakunnansyyttäjä, sheikki Saud al-Mojeb sanoo pidätysten olevan vasta korruptio-operaation ensimmäinen vaihe.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

On vielä pitkä pitkä pitkä matka edessä...

Naisille ja lapsille ihmisoikeudet, kuten länsieuroopassa on.

Salafistinen suuntaus murskattava. Terroristien toimintojen rahoitus lopetettava.

Eli ei vielä 150 vuoteen yllä samalle tasolle ihmisoikeuksissa länsieurooppaan verrattaessa, jos vallassa silloinkin muslimeja.

Nyt kyse vain klaanin aseman vahvistamisesta ja muut klaanit joutuu tulilinjalle, joka on se yleisin ja ainoa syy klaanien hallinnoimissa islamilaisissa valtioissa.
Libya, syyria, irak, libanon, somalia, iran....

Esa Ahonen

Pari avointa kysymystä, Oiva Luosujärvi:
Meinaat siis että itse islamin uskonto on kaiken pahan alku ja juuri, klaanijärjestelmän perusta ja ihmisoikeuksien este, korruption syvin syy?
Minun silmissäni tämä kaikki on ihmisenä olemisen huonoja puolia aivan samoin kuin meillä lännessä juuri nyt nostetaan meidän kulttuurisia heikkouksiamme #metoo -liikkeen lähtökohdista.
Ei meillä täällä lännellä tietous riitä jakelemaan tyylipisteitä islamin uskon puhtaudesta kun vaikuttaa siltä etteivät muslimit itsekään enää näe eroja kulttuurinsa ja uskontonsa yksityiskohdissa.
Mutta aivan samoja ihmisyyden heikkouksia löytyy sekä #metoo -liikkeen nostamissa asioissa kuin mistä syytämme islamin uskontoa, elikkä:
Störst går först! Tilaisuus tekee varkaan! ym ym ym