Maanantai 10.12.2018

EU varautuu Theresa Mayn eroon ja antoi uhkavaatimuksen: ”Kaksi viikkoa aikaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.11.2017 19:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    EU:n Brexit-neuvotteluja vetävä Miche Barnier sanoo, että aika on loppumassa.
|

Euroopan unionin Brexit-neuvotteluja johtava Michel Barnier patistaa brittejä etenemään Brexitiin liittyvissä rahaa koskevissa neuvotteluissa. Brexit-neuvottelut tyssäsivät Britannian taloudellisiin vastuisiin noin kuukausi sitten.

–Britannialla on nyt kaksi viikkoa aikaa edetä asiassa, EU-lähteet kommentoivat BBC:lle

–Nyt on korkea aika selkeyttää keskeiset periaatteet, Barnier twiittasi torstaina.

Barnier linjaa BBC:lle, että jos raha-asiassa ei päästä eteenpäin, EU:n seuraava huippukokous ensi kuussa ei ota kantaa brittien tärkeänä pitämää kauppasopimusta.

-Aikataulu painaa päälle, hän totesi.

The Timesin mukaan EU:ssa varaudutaan myös siihen, että pääministeri Theresa Mayn johtama brittihallitus kaatuu vielä ennen vuodenvaihdetta. May erotti eilen keskiviikkona jo toisen ministerinsä viikon sisään. Puolustusministeri Michael Fallon joutui viime viikolla jättämään paikkansa ahdistelusyytösten takia. Eilen joutui lähtemään kehitysministeri Priti Patel Isral-yhteyksiensä takia.

–Johtajuus Britanniassa on suurissa vaikeuksissa, hallitus on yhä haavoittuvaisempi. Theresa Mayn heikkous tekee Brexit-neuvotteluista erittäin vaikeat, EU-lähde kommentoi lehdelle.

Lue myös:

Lähde Bloombergille: Brexit-neuvottelut päättymässä katastrofiin

Brexit-neuvottelut pahassa umpikujassa: ”Kaikki on mahdollista”

Yllättävä arvio radiossa: Britit joutunevat maksamaan lähelle 100 miljardia €

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Englannin brexit- sekoilu on muuttumassa apokalyptiseksi turnajaiseksi.
Raamatussa varoitetaan hiekalle rakentamisesta. Tässä kävi niin mutta jo sokkeliakin puuhannet karkas pikku ämpäreineen kukin taholleen. Nyt hiekkalinna huuhtoutuu hyiseen Kanaalin niin kuin syksyisin pruukkaa käydä. Suits ya sir!

Harri Kovala

Miten voittaja voi olla Britannian kansa, kun kaikkien tuotteiden hinnat ovat nousseet 10-20 %, kun punnan arvo on laskenut. Palkat eivät ole nousseet kuitenkaan samaa tahtia, joten britannialaiset ovat siis köyhtyneet.

Esko Kotilainen

Missä hinnat ovat nousseet.No ainakin Suomessa,EU:n myötä,niin että olette ohittaneet Norjankin hinnat ruoka-ja taloustuotteissa.Puhummattakaan muista kustannuksista.
Suomi on pohjoismaiden suurin ekonoominen kupla,joka odottaan puhkeamistaan.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #8

Mistä maasta käsin Kotilainen operoi? Hän kirjoittaa, että "olette ohittaneet Norjankin hinnat". Olette? Tarkoittaa, ettei hän itse ole Suomessa - ehkei suomalainenkaan. Voihan hän asua vaikka Timbuktussa, mutta viestien sisällön perusteella kotimaa ja palkan maksaja on itäinen naapurimme. (Huomaa monikon ensimmäinen persoona!)

Ja muuten: emme ole ohittaneet Norjan hintoja.

Jarmo Makkonen
Vastaus kommenttiin #10

"Ja muuten: emme ole ohittaneet Norjan hintoja."

Suhteutettuna palkkatasoon olemme varmasti ohittaneet Norjan hintatason. Norjassa ajatellaan oman maan etua, Suomessa EU:n etua, eikä yksikään hallitus ole itsenäisyyden jälkeen (1995) ajatellut elinkustannusten ja verotuksen optimointia .

Esko Kotilainen

Että oikein uhkavaatimus?He,he ,mitähän tämä paukapää sitten aikoo tehdä jos ei kanaalin takaa kuulukkaan mitään.
29. mars 2019 kl.23 00 on vastaus,ja sitten pätevät Britanniassa ainoastaan heidän OMAT lait.
Ruotslaiset jo nyt itkevät kalastusoikeuksiensa menetystä
Englannin aluevesillä.
Ja samahan se koskee muitakin Eu maita,saavat kalastella itämeren särkiä jatkossa.
Ylimääräinen rupusakki tulee kanaalitunnelia pitkin takaisin Eu alueelle.Joista varmaan riittää Suomeenkin uusia asukkaita Vokkeihin.
Brittien hiljaisuus tarkoittaa juuri tätä,eikä he tule maksamaan senttiäkään Brysseliin.
Ja milläs haette,sotimaanko ryhdytte? Naurattaa ihan.

Jaakko Karki

Ei EU voi mitään uhkavaatimuksia Britannialle esittää, voi vain näyttää todellisen karvansa, rahan saanti Britannialta BREXIT eron tekosyyllä on se pääasia josta Michel Barnier ja muut Brysselin neuvottelijat ovat ensisijaisesti kiinnostuneet ja yrittävät (uhka)vaatia ennenkuin mistään muusta sovitaan. Britannialla ei ole kuitenkaan minkään sopimuksen tai lain mukaan velvollisuutta maksaa Euroakaan. Britannia voi kuitenkin vapaaehtoisesti pelastaa EUn budjettikriisistään jos EU tarjoaa samanaikaisesti sopivia kauppajärjestelyitä. On kiintoisaa havaita että EUn byrokraatit yrittävät välttää kaikin keinoin oman menopuolensa ja erittäin kalliin byrokratiansa sopeuttamista siihen että yksi suuri maksaja valtio tulee lopettamaan maksunsa EUlle.
Toisaalta, kluten Englannin Keskuspankin entinen kuvernööri Mervyn King on useasti esittänyt, parasta olisi olla neuvottelematta mitään tässä vaiheessa ja keskittää resurssinsa valmistautumalla Brexitin jälkeiseen tilanteeseen. EUlla on noin EUR 60 miljardin kauppaylijäämä Britannian kanssa ja se kyllä antaa asiallisia neuvotteluhaluja. Sitäpaitsi on hyvin epätodennäköistä että kaikki jäljelläolevat 27 valtiota olisivat yksimielisiä mistään neuvotellusta tuloksesta, jokaisella on veto oikeus, ja jo Puolan Liberum Veto ajoista tiedämme mihin se johtaa.

Esko Kotilainen

Pitää täysin paikkansa,mitä haastelet,Ja kuten mainitsin ruotsalaiset,toden näköisesti jo nyt halajavat omaan sopimukseen brittien kanssa kalastusoikeuksista.
Eli pitääkö EU.n alkaa rajoittamaan lisää jäsenvaltiodensa itseoikeuksia,jotta nämä pysyisi ruodussa.
Ei onnistu,Puolakin tulee tekemään omat sopimuksensa.
Ellei jopa hae heti brittien jälkeen eroakin,jos ei EU keskusjohtoisen eliitin kanssa päästä yhteisymmärrykseen.Taakan jaosta.Polakit ja muutkin vanhat itäplokin maat ovat erittäin kansallismielistä porukkaa,eivätkä halua enää toistuvasti alistua,jonkinlaisen,keskusjohtoisen "kommunistisen" vallan alle.
Tähän on tultu,mutta Suomi lienee se viimeinen "borg",joka taistelee EU:n puolesta,koska pöydässä oleminen on tärkeintä.