Keskiviikko 26.9.2018

Kreml julkisti tietoja Putinin ja Trumpin kohutusta tapaamisesta: ”Syyrian tilanteeseen ei sotilaallista ratkaisua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.11.2017 10:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat lyhyesti ja epävirallisesti Vietnamissa Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön Apecin kokouksessa.
|

Kreml on julkistanut virallisen lausunnon liittyen Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamiseen Vietnamissa.

Presidentit tapasivat lyhyesti ja epävirallisesti Vietnamissa Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön Apecin kokouksessa. Tapaamisen ympärillä velloi viikolla laaja huhumylly ensinnäkin siitä, tapaavatko presidentit ja toiseksi siitä, mistä he keskustelevat.

Kremlin lauantainaamuna julkaisemien tietojen mukaan Putin ja Trump keskustelivat Syyrian tilanteesta.

–Syyrian tilanteeseen ei ole olemassa sotilaallista ratkaisua, presidentit sanovat yhteisessä lausunnossaan, uutistoimisto TASS kertoi Kremlin tiedotteesen viitaten.

Presidentit toivovat konfliktiin poliittista ratkaisua Geneven rauhanneuvotteluissa. 

Putinin ja Trumpin mukaan on lisäksi välttämätöntä helpottaa humanitääristä kärsimystä Syyriassa. He kehottavat kaikkia YK:n jäsenmaita lisäämään panostustaan asian suhteen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Olisi mahdollista saada aseilla rauha aikaan.
Syyria, irak, somalia, jemen, saudi-arabia, iran, libya ja muut valtiot, joiden alueella on terroristeja tai terroristeiksi epäiltyjä muslimeja voisi tuhota ydinohjuksilla.
Kun terroristien suojelu ei olisi pääasia vaan niiden totaalinen tuhoaminen, niin ydinohjuksilla saisi aikaan nopean ja lopullisen ratkaisun.
Usa tuhoaa shiioja ja Venäjä sunneja, joita terroristeiksi syyttävät.
YK:n turvallisuusneuvostossa käyttävät veto-oikeuttaan aina, jos heitä syytetään sotarikoksista tms. kuten on ennenkin tehneet.
Viimeisen 50 vuoden aikana on molemmat osapuolet usa-venäjä tappaneet miljoonia ihmisiä, joten jatkakaa vaan, mutta tehokkaammin ja se onnistuu ydinaseilla.

Nyt venäjä puolustaa syyrian shiia-hallintoa ja usa puolustaa saudeja tekivät he mitä tahansa, vaikka tuottavat uusia osama bin ladeneita, koska sunnit on lutuisia jos niillä on miljardeja antaa lahjuksia.
Jemenin miljoonista nälkään kuolevista shiioista ei usa välitä, koska ihanat sunni-sauditerroristit kumppaneineen niitä tuhoavat.
Vaikka eipä usa välitä köyhistä, kun rikkaat miljardeineen on mukavampia usan taloudelle.

Kari Heimola

Voi teitä hyväuskoisia höpsöjä.

Eihän kukaan (lukuunottamatta hupsuja maailmanparantajia) oikeasti halua rauhaa lähi-itään.
Rauha ja toimivat demokraattiset valtiot lähi-idässä olisi suunnaton katastrofi sotaa ylläpitäville valloille lähi-idässä.

Sota luo niin suunnatonta bisnestä ettei sen ole varaa antaa loppua.
Sillä ei sinänsä ole väliä ketkä siellä sotivat, kunhan sotivat.
Mielellään jos se sota saataisi pidettyä poissa Israelista, niin se katsotaan plussaksi.