Keskiviikko 26.9.2018

Donald Trumpilta uusi arvio Vladimir Putinin puheista: ”Hän uskoo, mitä uskoo”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.11.2017 12:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat lauantaina Vietnamissa.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut uudelleen Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausuntoja, joissa tämä kiistä maansa sekaantumisen Yhdysvaltojen viime vuoden presidentinvaaleihin. Nyt Trump kertoo uskovansa amerikkalaisia tiedustelutietoja.

–Uskon hyvin paljon tiedusteluumme, jota nyt johtavat hienot ihmiset, hän kommentoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Lauantaina Trump arvioi Putinin loukkaantuneen toistuvista syytöksistä ja varoitti, ettei tällainen ole hyväksi Yhdysvalloille.

–En halunnut kiistellä asiasta Putinin kanssa. On erittäin tärkeää tulla toimeen Venäjän, Kiinan ja muiden maiden kanssa, jotka voivat auttaa globaaleissa ongelmissa, Trump selitti toimintaansa.

–Hän (Putin) uskoo, mitä uskoo, USA:n presidentti jatkoi.

Trump on kommentoinut asiaa myös Twitterissä.

–Milloin kaikki vihaajat ja hölmöt tajuavat, että hyvät suhteet Venäjän kanssa on hyvä asia, ei paha asia. Haluan ratkaista Pohjois-Korean, Syyrian, Ukrainan ja terrorismin, Venäjän voi auttaa, hän kirjoitti.

Muun muassa republikaanien senaattori John McCain ehti Bloombergin mukaan lauantaina ihmetellä, miksi Yhdysvaltain presidentti uskoo mieluummin ”entistä KGB:n agenttia” kuin omaa tiedustelupalveluaan.

Vladimir Putin on ilmoittanut haluavansa virallisen tapaamisen Yhdysvaltojen kanssa asian selvittämiseksi.

–On tärkeää, että saamme tilaisuuden istua alas presidenttien tasolla ja selvittää asian. Suhteemme on edelleen kriisissä. Venäjä on valmis kääntämään sivua ja jatkamaan eteenpäin, Putin sanoi tiedotustilaisuudessaan lauantaina.

Lue myös: Donald Trump: ”Vladimir Putin loukkaantui syytöksistä eikä se ole hyväksi maallemme”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit