Keskiviikko 26.9.2018

Yli 160 ihmistä kuollut voimakkaassa maanjäristyksessä Lähi-idässä – Yli 1600 loukkaantui

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.11.2017 08:02
Päivitetty: 
13.11.2017 14:08
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Kovimmin järistys iski Kermānšāhin alueelle Länsi-Iranissa.
|

Voimakas maanjäristys on iskenyt Irakin ja Iranin rajalla. Reutersin mukaan ainakin 168 ihmistä on kuollut ja useita satoja loukkaantunut. Uhriluku on ollut nousussa tapahtuman jälkeen.

Illalla iskenyt järistys oli voimakkuudeltaan 7,3. Järistys tuntui laajalla alueella, mutta suurin järistys tapahtui Kermānšāhin kaupungissa Länsi-Iranissa. Järistyksen keskus sijaitsi vuoristoisella alueella ja osui Irakin puolella etenkin Kurdistanin alueelle.

Lue päivitetyt uhrilivut: Maanjäristyksessä kuollut yli 340 ihmistä ja loukkaantunut 4000 Lähi-idässä

Suurin osa, 164 ihmistä, kuoli Iranissa, missä loukkaantui yli 1650. Uhriluvun uskotaan kasvavan yhä.

Lähteet: Reuters, BBC

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Jos olisi kuollut 1.6 miljoonaa ja loukkaantunut 16 miljoonaa.

Miten sen pitäisi vaikuttaa Suomessa?

Maailmalla on Jemenissä kuolemassa noin 7 miljoonaa shiia-muslimia nälkään ja sairauksiin, koska saudit liittolaisineen on aiheuttanut nälänhädän ja estää YK:n kuljetuksia viedä lääkkeitä ja ruokaa alueelle. Ketä kiinostaa Suomessa?
Ei ainakaan sunneja, jotka puuhaa suurmoskeijaa Helsinkiin.

Keitä kiinosti miljoonat kuolleet ja loukkaantuneet Irakissa, kun usa liittolaisineen pommitti maata kivikaudelle saadakseen maassa määräysvallan?
Keitä kiinosti Libyan tuhoaminen, kun usa liittolaisineen vapautti valtion rajat pakolaisliikenteelle eurooppaan?

Uutisista voi todeta olevan mediassa kauheaa, jos syyrialainen isukki heittää pikku lapsensa veteen hukkumaan, jotta saa turvapaikan itselleen median avustamana.
Onhan kyse lutuisesta sunni-muslimista, joita maailmassa on vain reilu miljardi elossa ja mahdollisia pakolaisia eurooppaan.
Shiioja on vain muutama sata miljoonaa, joten mitäpä niistä tai mitäpä rohingnoista, joita vain muutama miljoona, onhan ne sunnien mielestä vääräuskoisia vain.