Keskiviikko 21.11.2018

Norjan yleisradio julkaisi videon tulipallosta: ”Jokin laskeutuu alas ja räjähtää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2017 16:27
Päivitetty: 
17.11.2017 17:39
  • Kuva: Ilmatieteen laitos / FMI Space
    Kuva
    Kuva yllä: Tulipallo tallentui myös Ilmatieteen laitoksen revontulikameraan Kevolla. Lähde: FMI Space
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kuvituskuva Finnmarkista Pohjois-Norjasta.

Suomen Lapissa hämmästyttänyt tulipallo aiheutti ihmetystä ja pelkoakin myös Norjan puolella erityisesti Finnmarkin alueella. Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi perjantaina videon, jossa näyttävä valoilmiö näyttää laskeutuvan Maahan.

E6-tiellä Kirkenesin ja Hessengin välillä näyn kuvasi Alexander Flå, jolla on kojelautakamera autossaan. Videolta näkyy selvästi, kuinka jokin laskeutuu alas ja näyttää sitten räjähtävän, NRK tiivistää. Juttu jatkuu videon jälkeen.

NRK kertoo myös, että maapallolle on viime päivinä laskeutunut useita avaruuskiviä, yksi niistä Lappiin. Pohjoisen Norjan puolella, kuten Suomessakin, ihmiset soittivat hätääntyneinä poliisille kertoen taivaalla näkemästään liekkimerestä.

Myös Suomessa on kuvattu näyttäviä videoita tulipallosta. Katso yksi tästä jutusta: Tässä paras video Lapin tulipallosta toistaiseksi: ”Iho aivan kananlihalla”

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa uskoo, että tulipallosta jäi palamisen jälkeenkin jäljelle vähintään kymmeniä kiloja meteoriitteja, jotka ovat päätyneet maanpinnalle.

Tulipallo tallentui myös Ilmatieteen laitoksen Kevon revontulikameralle. Kuva alla.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit