Tiistai 11.12.2018

Rankkaa kritiikkiä Angela Merkelille: ”Halusi pysyä vallassa hinnalla millä hyvänsä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.11.2017 08:20
Päivitetty: 
21.11.2017 08:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Liittokansleri Angela Merkel on vastuussa Saksan hallitusneuvottelujen kariutumisesta, katsoo saksalainen politiikan tutkija, professori Christian Hacke.

Hacke sanoo Deutsche Wellelle, että Merkelin olisi heti alussa pitänyt tiedostaa hallituskumppanikokelaiden erilaisuus ja toimia sen mukaan.

– Alusta asti hänen olisi pitänyt lyödä pöytään halutut tavoitteet: sitten puolueiden olisi pitänyt jo viikon sisällä ilmoittaa, onko sopu mahdollinen vai ei. Hänen olisi pitänyt johtaa, mutta hän epäonnistui siinä. Hänen ainoa tavoitteensa oli pitää kiinni vallasta hinnalla millä hyvänsä. En olisi yllättynyt, jos tämä olisi lopun alkua liittokanslerille, Hacke sanoo.

Saksan vaalit käytiin jo syyskuussa, ja hallitusneuvotteluja kristillisdemokraattien CDU:n, liberaalien FDP:n ja vihreiden kesken käytiin yli kuukauden ajan. Neuvottelut kaatuivat sunnuntaina, minkä jälkeen spekuloitiin mahdollisuudella CDU:n, vihreiden ja sosialidemokraattien SPD:n välillä. SPD kuitenkin kieltäytyi.

Hacken mukaan neuvottelut vaikuttivat jo parin viime viikon ajan toivottomilta, ja hän pitää niiden kaatumista tässä tilanteessa parempana vaihtoehtona kuin kehnon hallituksen syntyä.

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier kehotti puolueita etsimään ratkaisun ilman uusia vaaleja. Hacke arvioi, että maahanmuuttovastainen AfD menestyisi uusissa vaaleissa vielä paremmin kuin syyskuussa.

– AfD olisi suuri voittaja. Sen äänestäjät ovat entistä turhautuneempia ja pystyisivät hyödyntämään tilannetta. Tämä oli arvoton tapahtuma, jollaista en ole nähnyt liittovaltion historiassa vaalien jälkeen.

Lue lisää:

Uudet vaalit ja lähtölaskenta Merkelille? Saksa suistui hallituskriisiin – kova isku EU:lle

Saksa ajautui kriisiin – Merkelin valtakausi ohi? Tapaa Saksan presidentin tänään

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Liekö Merkelin merkittävin saavutus viitisen miljoonaa laitonta elintasomatkailijaa lisää EU:n ulkopuolelta Saksaan, kun EU:n ulkorajojenkin valvonta pääsi ikään kuin unohtumaan?
Suomikin sai samasta vyörystä osansa.
Vuoden 2010 havainnostaan hän ei oppinut mitään.
"Liittokansleri Merkel: ”Monikulttuurinen Saksa epäonnistui täysin”
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokansleri-merkel-%E2%80%9D...

Timo Nenonen

Joutaisi eläkkeelle tämä eukko. hän pilasi koko Euroopan lähettäessään avoimen kutsun näille maihintunkeutujille saapua tuhoamaan ja pilaamaan ennen niin kukoistavat valtiot.

Nyt Eurooppa on keltaisessa nesteessä kaulaansa myöten.

Kari Oittinen

Toinen hyväuskonen hölmö (David Cameron) kaatui jo aikaisemmin "turkkilaiselle rannalle", kun vaalit olivat aiemmin. Merkel on istunut vallassa tähän asti, kun liittopäivävaaleja ei ole pidetty kuin vasta tämän vuoden syyskuussa.

Jaakko Aalto

Demokraattisen systeemin vahvuus on se, että sen avulla voidaan siirtää hallitulla tavalla syrjään ne johtajat, joiden "parasta ennen" -päivämäärä on mennyt ohi. Merkelin kohdalla näin on selvästikin käynyt. Alku oli hyvä, mutta näkemys on hämärtynyt, ote asiohin kirvonnut ja kaikki energia menee oman aseman pönkittämiseen. On aika astua syrjään. Jos oma ymmärrys ei tähän riitä, on syytä järjestää uudet vaalit.

tom brunila

Alku oli hyvä koska pääsi istumaan Gerhard Schröderin raivaamaan ja sen jälkeen kattamaan pöydän ääreen. Jo Kreikan kriisi antoi osviittaa Merkelin "kyvyistä", hän maksoi pois Kreikan velkoja EU:n veronmaksajien rahoilla ja antoi sitten Kreikalle lisää rahaa, joka oli otettu veronmaksajilta, ja velkaa.

Juha Lehtonen

Joku tässä kirjoituksessa ei täsmää: jos Merkel haluaa pitää kiinni asemastaan, silloihan se on CDU joka tekee myönnytyksiä. Eli ohjelmasta viis, kunhan minä pysyn vallassa Uutisoidun tiedon mukaan se oli kuitenkin liberaalit lähtivat neuvotteluista, kun eivät saaneet riittävästi tahtoaan läpi.

tom brunila

"Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier kehotti puolueita etsimään ratkaisun ilman uusia vaaleja. Hacke arvioi, että maahanmuuttovastainen AfD menestyisi uusissa vaaleissa vielä paremmin kuin syyskuussa.

– AfD olisi suuri voittaja. Sen äänestäjät ovat entistä turhautuneempia ja pystyisivät hyödyntämään tilannetta. Tämä oli arvoton tapahtuma, jollaista en ole nähnyt liittovaltion historiassa vaalien jälkeen."
Logiikka pettää Steinmeieriltä. Miksi AfD.n äänestäjät olisivat turhautuneita? Muiden puolueiden kannattajat olisivat entistä turhaantuneempia ja äänestäisivät AfD:tä. Eivät äänestäjät mitään hyödynnä vaan puolue!

Veijo Murtomäki

Merkel ja aisaparinsa Schäuble ovat armottomalla talouspolitiikallaan saaneet muun Euroopan kyykkyyn, samalla kun Saksa ainoana maana on nauttinut EU:n hedelmistä. Merkelin Saksa on itsekkyydellään pahin este oikeudenmukaiselle ja demokraattiselle Euroopalle. Ja Suomi kuolaa uskollisena koirana perässä, kuten 1930-40-luvuillakin.

Molly Hassan

Hei, olen ulkomainen lainanantaja, jonka päätin myöntää lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin lainoja rehellisille ihmisille, jotka kuukausittaisista tuloistaan ​​huolimatta kamppailevat vastaamaan heidän perus tarpeisiinsa. Lainojen korko on 2% koko laina- ja lainatarjousedellytyksistä. Pyydetyt lainat on saatu muutaman tunnin kuluessa hakemusten jättämisestä. jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin
Sähköposti: ([email protected])

Voimme rahoittaa seuraavia:

• Lainat kaikille
• Laina kaikkiin kiinteistöihin
• Usean perheen / asuinrakennukset
• Lainat sijoittajille
• Bridge Loans / Mezzanine Rahoitus
• Ulkomaisen ostajan laina
• Kaupalliset lainat
• Land / Rakentaminen
• Uusi kaupallinen / monikulttuurinen tuote, jonka alhainen korko on 2%
• Lainamäärät: 2 000 euroa - edellä

 Jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin jatkuvaa luotonantajan kautta;

Gonzalez Andres Financial Company;
Sähköposti: [email protected]
Herra Gonzalez J. Andres