Keskiviikko 14.11.2018

Hämmentänyt Mugabe, 93, erosi viimeinkin – presidentiksi nousee ”häikäilemätön Krokotiili”?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.11.2017 18:47
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Eroilmoituksensa tänään antanut presidentti Robert Mugabe ehti hallita Zimbabwea lähes neljä vuosikymmentä. Kuva marraskuulta.

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe, 93, on viimeinkin ilmoittanut erostaan. Parlamentissa oli ehtinyt alkaa virkasyytemenettely, joka keskeytettiin erokirjeen vuoksi.

Parlamentissa puhkesi riemukas juhlinta ilmoituksen johdosta.

Eroilmoitusta odotettiin jo myöhään sunnuntaina tv-puheessa, jonka Mugabe piti ZANU-PF-puolueen erotettua hänet puolueen johdosta, mutta sitä ei tullut. Oppositiojohtaja syytti Mugabea maansa pettämisestä ja totesi koko kansankunnan olevan hämmentynyt.

Mugabe erotti pari viikkoa sitten varapresidentti Emmerson Mnangagwan, mikä johti käytännössä lopulta sotilasvallankaappaukseen maassa. Zimbabwen armeija puuttui viime viikolla Mugaben seuraajan valintaan, mikä käynnisti keskustelut sotilasvallankaappauksesta ja Mugaben syrjäyttämisestä.

Zanu-PF-puolueen johtoon nimitettiin Mnangagwa, jonka odotetaan nyt nousevan presidentiksi. Mnangagwa, 75, on saanut lisänimen Krokotiili kovan poliittisen kestävyytensä vuoksi. Joidenkin mukaan liikanimen takana on myös Mnangagwan häikäilemättömyys.

Mnangagwan on syytetty sotkeutuneen massamurhiin sodan jälkimainingeissa Matabelelandissa 1980-luvulla. Mnangagwan itse on syyttänyt massamurhista armeijaa.

Britannian entinen ulkoministeri Malcolm Rifkind arvioi Sky Newsille, että Mnangagwanin nousu valtaan olisi edistysaskel Zimbabwelle. Rifkind huomauttaa, että Mnangagwan on 20 vuotta Mugabea nuorempi ja käyttäytyisi todennäköisesti käytännöllisemmin.

Mugabe ehti hallita Zimbabwea lähes neljä vuosikymmentä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Molly Hassan

Hei, olen ulkomainen lainanantaja, jonka päätin myöntää lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin lainoja rehellisille ihmisille, jotka kuukausittaisista tuloistaan ​​huolimatta kamppailevat vastaamaan heidän perus tarpeisiinsa. Lainojen korko on 2% koko laina- ja lainatarjousedellytyksistä. Pyydetyt lainat on saatu muutaman tunnin kuluessa hakemusten jättämisestä. jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin
Sähköposti: ([email protected])

Voimme rahoittaa seuraavia:

• Lainat kaikille
• Laina kaikkiin kiinteistöihin
• Usean perheen / asuinrakennukset
• Lainat sijoittajille
• Bridge Loans / Mezzanine Rahoitus
• Ulkomaisen ostajan laina
• Kaupalliset lainat
• Land / Rakentaminen
• Uusi kaupallinen / monikulttuurinen tuote, jonka alhainen korko on 2%
• Lainamäärät: 2 000 euroa - edellä

 Jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin jatkuvaa luotonantajan kautta;

Gonzalez Andres Financial Company;
Sähköposti: [email protected]
Herra Gonzalez J. Andres