Torstai 15.11.2018

Kenraalin kova tilannearvio Pohjois-Koreasta: "Sodan uhka kasvaa joka päivä"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.12.2017 11:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja kenraaliluutnantti Herbert Raymond McMaster sanoo, että Pohjois-Korea on suurin välitön uhka Yhdysvalloille.
|

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja kenraaliluutnantti Herbert Raymond McMaster varoittaa kasvavasta sodan uhkasta Pohjois-Korean toimien vuoksi.

–Pohjois-Korea on suurin välitön uhka Yhdysvalloille. Ajattelen, että sodan uhka Pohjois-Korean kanssa kasvaa joka päivä. Se tarkoittaa sitä, että käymme todellakin kilpajuoksua tämän ongelman ratkaisemisesta, hän sanoi CNN:n mukaan puhuessaan turvallisuuskonferenssissa Kaliforniassa.

McMasterin mukaan Donald Trump on sitoutunut siihen, että Korean niemimaasta tehdään ydinaseeton. 

–Tavoitteen saavuttamiseen on myös ei-sotilaallisia keinoja, kuten vetoaminen Kiinaan, jotta se asettaisi kovempia talouspakotteita Pohjois-Koreaa vastaa. Kyseessä on kuitenkin kilpajuoksu, koska (Pohjois-Korean johtaja) Kim Jong-un tulee koko ajan lähemmäs ja lähemmäs.

Pohjois-Korea teki uusimman ohjuskokeensa keskiviikkona, jolloin se testasi mannertenvälistä ballistista Hwasong-15-ohjusta. Ohjuksen on väitetty kantavan Yhdysvaltoihin asti.

Yhdysvaltain kongressin republikaaniedustaja Mike Rogers ja demokraattien edustaja Adam Smith kertoivat lauantaina Reutersille, että Pentagon etsii parhaillaan mahdollisia paikkoja uusille ohjuspuolustusjärjestelmille USA:n länsirannikolta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) arvioi kokeen jälkeen, että sodan riski Korean niemimaalla on aivan todellinen.

–Tämähän ei varmasti ole mikään yllätys, että Pohjois-Korea tekee tällaisia ballististen ohjusten kokeita. Täytyy sanoa, että Pohjois-Korean johdolla ei paljon päätä pakota, kun he tekevät näitä kokeita vastoin liki koko kansainvälisen yhteisön varoituksia, Niinistö sanoi Uudelle Suomelle.

Lue lisää:

Puolustusministeri Niinistö Kim Jong-unin unohdetusta sukellusveneaseesta: ”Sitten viimeinen sana on Pohjois-Korealla”

Pohjois-Korean ohjus nousi 4500 km avaruuteen asti – Tutkija: Yltäisi mihin tahansa USA:ssa

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Ei se ennen olympialaisia ala.Putin ja Trump sopivat siitä Vietnamin tapaamisessaan.
Tai ennen näitä tynkä kisoja,joihin venäläiset ei saa osallistua,ja amerikkalaiset eivät uskalla osallistua.
Näiden jälkeen voipi alkaa rytinät.

Ilkka Hirvi

Kyllä ne ovat jenkit, joilla ei paljoa järki päätä pakota, kun jokainen presidentti on aloittanut vähintään yhden tuhoisan hyökkäyssodan, joiden uhrimaista mikään ei todellakaan ole ollut mikään uhka. Kyllä tuollaisella mentaliteetilla voi jollakin maalla mitta täyttyä ja hyvä niin. Toivottavasti Pohjois-Korea ehtii rakentaa sellaisen ydinarsenaalin että USA saadaan palautettua maan pinnalle. Kansainvälisen yhteisön pitäisi vaatia USA:n riisumista ydinaseista, USA kun on kiistatta suurin uhka koko maailmalle.

Erkki Malinen

Olihan se Grenadakin aikonaan uhka Yhdysvalloille aikonaan mikä piti käydä pmmittamassa . Tämä valtio on itikanpaskan kokoinen läntti kartalla, että kyllä jenkeillä uhkia piisaa. Ja kyllä sahateollisuus siitä huolen pitää.

Esko Kotilainen

Jenkit ovat hyvää vauhtia ajamassa Suomen aluetta seuraavaksi sotatoimi alueeksi,mikä soveltuisi heille erinomaiseksi ponnahduslaudaksi päästä Venäjän luonnonrikkauksiin käsiksi.
Pohjois-Korea,ei siihen oikein sovellu,ja siellä voipi tulla turpaan pahasti,vielä jos Kiina liittyy omien vinosilmäisestiensä puolelle,kuten todennäköisesti kävisi.
Venäjälle alue soveltuisi erittäin hyvin,jossa jenkkien hegemonia voitaisiin murtaa täysin.Kaukana omista suurista kaupungeista.
Suomessa taas politikot ja tietyt idiootit haluaisivat Suomen maailmankartalle,maailman tyhminpänä kansana,ja jenkit taputtavat olalle.
Ikävä kyllä Putin on aikakautemme parhaimpia taktikoita,polittisesti,vaikken mitenkään Venäjää suosi.
Hän käyttää vain puhdasta järkeä,tässä järkensä menettäneessä maailmassa.