Tiistai 18.6.2019

Saksalaispilotit aloittivat kapinan – satoja turvapaikanhakijoiden karkotuksia jäänyt tekemättä

Luotu: 
7.12.2017 13:14
Päivitetty: 
7.12.2017 13:37
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Palautuslento lähdössä Munchenin lentokentältä.
|

Lentokapteenit eri puolilla Saksaa ovat alkaneet kieltäytyä niin sanottujen palautuslentojen suorittamisesta, Deutsche Welle kertoo.

Saksan parlamentissa tehty tietopyyntö paljasti, että ainakin 222 turvapaikanhakijoiden karkotusta on pysähtynyt siihen, että pilotit ovat kieltäytyneet ottamasta karkotettavia afgaaneja lennoilleen.

Lufthansan tiedottaja puolusti DW:n mukaan pilottien päätöksiä ja kertoi, että ainakin joissain tapauksissa kieltäytymisen syy oli turvallisuusarvio.

– Päätöksen siitä, että matkustajaa ei oteta lennolle, tekee lopulta pilotti tapauskohtaisesti. Jos hän arvioi, että lentoturvallisuutta ei kyetä takaamaan, hänen täytyy kieltäytyä matkustajan ottamisesta.

Lufthansa ei ottanut kantaa siihen, onko joissain tapauksissa kyse pilotin omasta eettisestä päätöksestä. Deutsche Wellen mukaan jotkut lentäjät ovat kuitenkin itse puhuneet anonyymisti saksalaismedialle ja kertoneet kieltäytyvänsä kuljettamasta ihmisiä takaisin kohteeseen, jossa heidän turvallisuuttaan ei voida taata.

Tiedottajan mukaan Lufthansan pilotit keskustelevat toisinaan henkilökohtaisesti palautettavien henkilöiden kanssa.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Hokkanen

Joo, jos lento epävakaaseen Afganistaniin tmv. valtioon on jotenkin epävarma, niin koneen kapteeni voi kieltäytyä lennosta ilman sanktioita. Koneeseen pitää voida ottaa aseistettuja poliiseja/sotilaita tarvittava määrä, millä voidaan taata lento. Toisaalta myös kohdemaan omat riskit määrittelevät palautuslennon toteuttamista.