Torstai 24.1.2019

Ruotsalaisministeri: Turvapaikanhakijoita otettu liikaa – integraatio ei toimi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.12.2017 18:55
Päivitetty: 
22.12.2017 19:03
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Valtiovarainministeri Magdalena Anderssonin mielestä Ruotsin hallitus on tehnyt virheen ottaessaan vastaan niin paljon turvapaikanhakijoita viime vuosina.
|

Ruotsin valtiovarainministeri Magdalena Andersson katsoo, että maa on ottanut kantokykyynsä nähden liikaa turvapaikanhakijoita. Hänen kommenteistaan kertoo Kauppalehti.

Sosiaalidemokraatteja edustava Andersson harjoittaa kovaa itsekritiikkiä ja sanoo Dagens Nyheterille, että maan hallitus on tehnyt virheen ottaessaan niin paljon uusia tulijoita viime vuosina.

– Integraatio ei toimi kunnolla. Se ei toiminut kunnolla myöskään ennen syksyä 2015. Meille olisi pitänyt jo aiemmin olla selvää, ettei meillä voi olla suurempaa maahanmuuttoa kuin mitä yhteiskunta pystyy ottamaan vastaan, Andersson sanoo.

Anderssonin mukaan nykytilanne ei ole hyvä ihmisille, jotka tulevat Ruotsiin, eikä ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Anderssonin mukaan muualta tulevien pääsy Ruotsin työmarkkinoille on liian hidasta. Pulaa on myös asunnoista ja opettajista.

Andersson esitteli aiemmin viikolla valtiovarainministeriön talousennusteita. Ennusteen perusteella Ruotsin hallituksen tavoite työttömyysasteen laskusta karkaa. Syynä on se, että työnhakijoiksi ilmoittautuu nyt paljon ulkomailla syntyneitä, esimerkiksi maahanmuuttajanaisia.

Andersson kehottaakin ihmisiä nyt etsimään turvapaikkaa jostain muualta kuin Ruotsista.

Hallituksessa istuvan ympäristöpuolueen puheenjohtaja Gustav Fridolin kiirehti kiistämään, että Anderssonin näkemykset edustaisivat hallituksen kantaa.

Lähteet: Kauppalehti, Dagens Nyheter

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Ruotsiahan täällä on aina matkittu. Toivottavasti nyt taas ja heti. Kaikenlaisia vuosikymmenien takaisia erlaisen maailman pykäliä ei tule pilkun tarkasti noudattaa.
Rajat normalisoitava ja Schengen- että Duplin-sopimus pois !

Raimo Laine

Minun rasismini alkoi kuin tutustuin toisenlaisiin. Oli mahdotonta ymmärtää paremmin koulutettujen ääretöntä itsekkyyttä, täydellistä piittaamattomuutta isänmaastaan ja kanssaihmisistään. Näki selkeästi, ettei tuollaisesta hyvää seuraa, eikä seurannutkaan.
Diktatuuria, riistoa, ryöstöä, sotia ja köyhyyttä. Kaikesta syytettiin aikoja sitten häipyneitä siirtomaaherroja ja omat rahat karttuivat parasiittitileillä.

Timo Hietanen

Nyt sitten vaan "diskuteeraamaan", hurja ulostulo, voi tulla rasismisyyte ?

Eikus ole kivaa, että Malmössä, Göteborgissa ja Tukholmassa pyssyt paukkuu
monikulttuurisuutta ylistävinä kunnialaukauksina ? Vai perus-Svenssonitko
siellä nyt "kotoutuu" ? Ylekin on tainnut saada poliittisen korrektiuden oppia
sieltä Ex-Kansakodin poliittiselta eliitiltä - uutisoi tänään "sotatilasta", joka on
sopivasti pahentunut viimeisen 5 vuoden aikana mutta tekijöiden taustoista
ei tietty Ylekään rohkene hiiskua sen enempiä. Eiku pää pensaaseen edelleen
ja hyssyn hyssyn. Kyseiset itämaan tietäjät tulivat pelastamaan Ruotsin ja var-
jelemaan, kehittämään ja arvostamaan eurooppalaisten arvojen kulttuurianne.
Tasa-arvoanne ja sananvapauttanne orientin kulttuurin koko kirjolla ja taluttavat
poliittista eliittiänne ja virkamiehiä kuin puudelia kusetusaitauksesta toiseen.

Pertti Kostiainen

Ennen vanhaan Ruotsi oli hyvin ankara väkivalta ja seksuaali rikollisia kohtaan, yhtä-äkkiä se olikin nuorison kepposteluja joista selvisi pienellä nuhteella.
Miksi kaikki muuttui ja ihmiset sopeutui siihen ja alkoivat puolustaan näitä "nuoria"

Taisto Orre

Jaa. Suomi ottaa 750 kiintiöpakolaista. Kyllä se kestetään. Niin kauan kuin Ihmiset voivat vapaasti liikkua Euroopassa voivat myös turvapaikanhakijat valita maan josta hakevat paikkaa. "Vain sorsa lentää pohjoiseen maahan outoon sohjoiseen"

Jonne Peto

Ruotsissakin siis lopultakin tajuttu mitä tarkoittavat "no-go alue", muslimisaatio, sharia laki, etnistä alkuperää oleva järjestäytynyt rikollisuus.
Suomen poliitikoille järki tulee siinä vaiheessa kun rahat on loppu, terroristiset iskut tappavat tai kun kansa nousee ase kädessä häätämään sekä poliitikot että muut ylimääräiset..

Timo Hietanen

Kiintiöpakolaiset ovat aivan samaa minareettien varjojen ja imaamien pyhäkoulujen
kasvatteja. Eivät vain tulleet kävelemällä Suomeen. Muuta eroa ei ole. Islamin
hapatus ja arvot tulevat yhtä lailla kiintiöpakolaisten repussa...

Gun-May Arffman

"Andersson kehottaakin ihmisiä nyt etsimään turvapaikkaa jostain muualta kuin Ruotsista."

Tarkoittaako tuo Andersson siis sitä, että Ruotsi ostaa junalippuja ja työntää ylijäämänsä Tornion kautta Suomeen, kuten tapahtui 2015? On meillä tässä länsinaapuri. Rajat kiinni.

Timo Juutilainen

Toisin, kuin Ruotsi, Suomi maksaakin pohjoismaista enimmin turvapaikanhakijoille. Jotta se ei riittäisi, olemme saaneet Helsingin toimesta avattua yleismaailmallisen sosiaalitoimiston, jonka erittäin korkeaan palvelutasoon eivät kantasuomalaiset ole koskaan saaneet tottua. Eduskunnan päätöksellä Kittiläläinenkin veronmaksaja maksaa esm. Bulgarialaisen terveydenhuollosta, jokapäiväisestä leivästä jne. Itse hän, jos on tarvetta sosiaaliselle tuelle, pitää anoa ja jollain tavalla todentaa tarve.

Päivi Åkerblad

Siis Juhana Vartiainen. Monien hullujen Ruotsista kopioitujen aatteiden mies. Ex-demari, joka ei ole päässyt punaisista pilkuistaan. Mies, jonka mukaan Suomen talouden suurimpia uhkia ovat naiset, jotka hoitavat itse kotona (sen huimat 1,5) lastaan pidempään kuin äitiysloman (9 kk?) verran. Mieluiten tonkin saisivat jakaa isän kanssa. Ei merkitystä, vaikka samalla soisivat sijaiselleen työkokemusta. Ei merkitystä, vaikka lastenpsykiatri kertoisi, miten juuri äitiysloman loppuessa on vauva haavoittuvimmillaan mitä tulee vieraisiin hoitajiin. Jne. Painakaamme nimi mieleen.

Jaakko Aalto

Hän siis lopultakin myöntää, että noudatettu politiikka on ollut vahingollista. Nyt, kun seuraukset suorastaan hyppäävät silmille. Mutta tekeekö hän mitään johtopäätöksiä esimerkiksi siitä, kuinka viisasta ja vastuullista on kaikin voimin pyrkiä sulkemaan päätöksenteon ulkopuolelle ne, jotka ennakoivat tuon politiikan tulokset ja varoittamistaan varoittivat sen turmiollisudesta. Ja saman tien on tietysti syytä kysyä, että opitaanko täällä tuosta vieläkään mitään.

Heikki Paananen

Toivottavasti Ruotsi jatkaa valitsemallaan linjalla mahdollisimman kauan. Suomen on otettava täysi hyöty tulevasta asiantuntija- ja pääomapaosta.

Suomen kannattaisi tehdä strategisia päätöksiä, joilla edesautetaan ja helpotetaan kantaruotsalaisten muuttoa Suomeen. Niitä voisi sitten mainostaa Ruotsin televisiossa ja Dagens nyheter:ssä.

Hannu Rautomäki

Ruotsi on leikkinyt naiivia "maailman omatunto"-roolia vuosikymmenet jo Palmen ajoista asti.
Todellisuus tulee kuitenkin eteen, ja ylikansoitetulla Ruotsilla on odotettavissa jättimäisiä ongelmia. Myös väkivalta tulee lisääntymään entisestään.
Ruotsissa aikanaan oivalletaan, että lapsellinen idealismi ei ole kantava voima aikuisten maailmassa.

Timo Hietanen

Ruotsin vihervasemmistolaiset hallitukset lunastavat nyt unelmaansa.
Saksan Angela Merkel myönsi jo 2010, että Saksa on epäonnistunut ja
Suomi myöntää todennäköisesti joskus 2025, jälkijunassa. Kahden ääripään
erilaisen kulttuurin käsitykset ihmisoikeuksista, naisten-ja lasten tasa-arvosta,
sananvapaudesta ja paljon puhutuista eurooppalaisista arvoista ym. ottavat
nyt mittaa toisistaan monessa EU-maassa, jotka ojensivat auttavan kätensä.

Timo Laine

Minulle ei toistaiseksi ole kukaan vaivautunut selvittämään millään tavalla, kuinka se alkujaankaan olisi voinut toimia, tuossa ei sellaista mahdollisuutta käsittääkseni ollut? Mikä on se johtava tieteellinen näyttö tuon toimivuuden takana? Käsittääkseni tuossa mentiin lähinnä fiilispohjalta eteenpäin, ilman että tiede tai avoin dialogi olisi missään vaiheessa häirinnyt? Silti kukaan ei voi sanoa, että asia olisi yllätys koska terveen järjen tulisi kertoa, että integraatio tuolla tavalla toteutettuna on silkkaa utopiaa. Suomessa tehtiin toisin, täällä käynnistettiin mielipuolinen ihmiskauppa, jossa verovaroista kotiutettiin voitot samalla kun hädänalaisia vaihdeltiin kuin lätkäkortteja.

Paras on vielä huomaamatta, keskiverto Andersson tai Laine ei herännyt maahanmuuttajan vierestä tai juonut aamukahvia hänen kanssaan, tai ollut muussakaan yhteydessä mihinkään etniseen vähemmistöön, ei tule mitään integraatiota, paitsi jos Darwin erehtyi. Sota luontoa vastaan on aina hävitty sota, on vain yksi kulttuuri, ja olisi pitänyt ajoissa päättä mikä on se kulttuuri mikä on käytössä? Nyt tilanteesta tuli sen kaltainen sekasotku, että huoltosuhde muuttuu / on muuttunut kestämättömäksi perheiden kasvun ollessa mahdotonta, ja ne joita sitouduttiin auttamaan kärsivät omien kansalaisten ohella, paitsi jos se ei ollut tarkoituskin? Siinähän jää aikaa tehdä omia juttuja, kun kansalla on puuhaa?

Jaakko Karki

Vihdoinkin järkikulta tulee takaisin perus-Ruotsalaiseen päähän mutta on se merkillistä että Ruotsalaiset ja perässäjuoksijat Suomalaiset oppivat vain "kantapään kautta", mutta silloin on jo suuri ja pitkävaikutteinen vahinko tehty: monia "yksi-kulttuuri" ghettoja ja "no-go" alueita on perustettu, maahan tulleet eivät suostu lähtemään takaisin ilmaisilta sosiaalituilta ja ilmaiselämiseltä.
Jospa se taivaanisä tai Joulupukki voisi tuoda lahjana tervettä järkeä myös Suomen Sipilöille, Orpoille, Risikoille ja jopa tekohurskaalle takinkääntäjä Soinille.

Timo Hietanen

Ruotsin oikeistolainen hallitus 3.10.2014 asti ns. Reinfeldin hallitus, totta loi hyvän
pohjan maailman parantamiselle ja tästä jatkoi pahimpaan mahdolliseen pakolais-
invaasioon... Löfvenin hallitus sosiaalidemokraatit ja vihreät eli vihervassut. Jopa
jokunen naisministeri itkeskeli julkisesti, kun emme nyt voi ottaa tällä haavaa
enempää itämaan tietäjiä vastaan, että nyyyyh...

Irina Gagarin

Suomen kestokyky on jo nyt ylitetty, tuottamattomien ulkomaalaisten elättämisessä. Ruotsissa tämän saman oivaltamiseen meni monta vuotta, kun sensuurilla ja tiedon pimittämisellä yritettiin estää ruotsalaisten silmien avautuminen.
Seuraavissa eduskuntavaaleissa Suomessa toivottavasti äänestäjät ovat hereillä, eivätkä anna vihervasemmiston tuhotöiden rantautua Suomeen.

Timo Hietanen

Ruotsin, Suomen ja koko EU:n alueella pitäisi kieltää islaminuskon kaikki
haarat fundamentalistisina, kuten Japanissa on tehty. Ongelman ydin on
islam. Ei meillä Suomessa eikä Euroopassa ole liikoja ongelmia ollut ns.
Kauko-idän Thaimaasta tai Vietnamista ym. tulleiden pakolaisten ja siirtolaisten
kanssa. He ovat kotoutuneet ja pääsääntöisesti hakkaavat työahkeruudessa isän-
tänsäkin. Kaikkihan tämän perustavan eron tietävät ?

Jonne Peto

Kyllä aasialaiset ovat sopeutuneet hyvin. Suuri ero, sopeutumisen lisäksi, on etteivät aasialaiset ole "kunnostauneet" rikoksien tai raiskauksien tekemisillä.
Muslimisaatio on yhtäkuin haluttomuus integroitua yhteiskuntaan, mutta kaikkien etujen nauttiminen mitä veronmaksajat maksavat vihervasemmiston ollessa niitä vaatimassa.

Anna Amnell

Kanadassa sanotaan, että maahanmuuttajien sopeutuminen tapahtuu vasta kolmannessa sukupolvessa. Se on monikulttuurinen maa, joka on ottanut vastaan maahanmuuttajia jo yli sata vuotta. Miksi Suomi ei ota vastaan ideoita ja neuvoja Kanadasta, jossa on onnistuttu paremmin kuin Ruotsissa? Siellä on selkeät säännöt maahanmuutosta: pisteitä saa mm kielitaidosta ja ammatista, jolle on kysyntää. Miksi Suomi ei ota vastaan enemmän vainottuja kristittyjä turvapaikanhakijoita? He ovat jatkuvassa hengenvaarassa monissa maissa. Heidän sopeutumistaan helpottaisi se, että on valmiina monia kirkkokuntia kuten protestantit, katoliset ja ortodoksit sekä karismaattiset ryhmät kuten helluntalaiset. Siirtolainen tarvitsee tukea, oman yhteisön, jossa hän tuntee olonsa turvalliseksi.