Torstai 13.12.2018

”Vladimir Putin todisti pelkäävänsä Aleksei Navalnyita”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.12.2017 10:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti maanantaina, ettei Aleksei Navalvyi voi asettua ehdolle ensi maaliskuussa pidettävissä presidentinvaaleissa.
|

Ajatushautomo Atlantic Councilin kokenut Itä-Euroopan asiantuntija, Boris Jeltsinin venäläishallinnon neuvonantajiin kuulunut Anders Åslund arvioi, että Aleksei Navalnyin presidenttiehdokkuuden evääminen on merkki siitä, että hän olisi ollut vakavasti otettava vastaehdokas istuvalle presidentille Vladimir Putinille.

Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti maanantaina, ettei Navalvyi voi asettua ehdolle ensi maaliskuussa pidettävissä vaaleissa aiemman rikostuomionsa takia. Navalnyi itse sanoo, että hänen kavalluksesta saamansa viiden vuoden ehdollinen vankeustuomio oli poliittinen.

–Epäämällä Navalnyilta hänen laillisen oikeutensa asettua ehdolle, Vladimir Putin todisti pelkäävänsä Navanyita, Åslund kommentoi Twitterissä.

Navalnyi kehotti maanantaina venäläisiä boikotoimaan presidentinvaaleja.

–Boikottia vaatimalla Navalnyi pyrkii viemään Putinin valinnalta sen laillisuuden, jos vain muutamat ihmiset äänestävät, Åslund sanoo.

Åslundin mukaan Putinin olisi sallittava vapaa keskustelu vaalien alla, jos hän haluaa saada venäläisten enemmistön vaaliuurnille.

 

 

Navalnyi aikoo valittaa vaalilautakunnan päätöksestä aina korkeimpaan oikeuteen asti.

–Kyseessä eivät ole todelliset vaalit. Mukana ovat vain Putin ja hänen henkilökohtaisesti valitsemansa muut ehdokkaat, Navalnyi kommentoi Financial Timesin mukaan.

Lue myös:

Suomalaistutkija: ”Vladimir Putinin todelliset haasteet alkavat heti vaalien jälkeen”

Tutkija: Vladimir Putin tarvitsee Aleksei Navalnyita

”Venäjällä jännitetään: Mitä tapahtuu vuoden 2018 jälkeen? – Jopa sekasorron aika pelottaa”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Ajatushautomo Atlantic Council on yhtä objektiivinen lähde kuin Göbbels analysoimaan toista maailmansotaa.

Navalnyin kannatus on muutamissa prosenteissa, vaikka länsimedia kuinka yritää tätä puffata. Suurin osa Venäläisistä tietää myös keitä Navalnyin taustalla on.

Nämä jutut ovat samaa tasoa kuin se mikäli Venäjän media alkaisi rummuttaa miten Niinistö pelkää Jatnskinin voittoa presidentinvaalissa ja siksi Jantskinin ehdokkuus on evätty pidätysmääräyksellä.

Jos se olisi propagandaa, niin mitäs tämä sitten oli?

Pasi Anttila

Ilmeisesti kyse ei nyt uitenkaan ole prosenteista vaan siitä että putin joutuis vaalidebatissa ihan oikean vastaehdokkaan kanssa väittelemään ja keskustelemaan. Nythän nämä voidaan käsikirjottaa niin että putin voi olla varma että kaikki tapahtuu syvässä harmoniassa eikä mitään epämiellyttäviä yllätyksiä pääse tulemaan.

Harri Tapani

"Ajatushautomo Atlantic Council on yhtä objektiivinen..."

Heh, aika samanlaisia ajatuksia. Ehkä median kuitenkin hieman pitäsi käyttää lähdekritiikiä noiden asiantuntijoiden suhteen...tuossa yhdestä, jos toki kyseinen Wikipedian sivusto on kärinyt erilaisista hyökkäyksistä jo kymmenisen vuotta ja on muuttunut paljon alkuperäsisestä...

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy#Criticisms

Venäjähän ehkä voisi jopa vaatia Navalnyitä käyttämään ulkomaisen agentin leimaa puuhissaan, sillä hänen kerrotaan monen lähteen mukaan saaneen aikoinana NED-rahaa, siis rahaa Yhdysvalloista ja sen veronmaksajilta...

http://archive.larouchepac.com/node/21143

Hakukoneilla paljon lisää.

Muistettakoon mitkä kohut tulivat kun Yhdysvaltojen presidentin ja ehdokkaan epäiltiin olleen yhteistyössä Venäjän kanssa...

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy#Criticisms

Harri Tapani

Jotku ehkä lukenut hiukan liikaa länsipropagandaa, eihän Putinin vaalikannatuksen gallubluvut pärjää edes Niinistön Saulille. Kyllä siellä ihan käydään vaaleja siinä kuin muuallakin maailmalla.

Se että oligarkia lisääntyy lännessä demokratian heiketessä, sekään ei ole Putinin salajuoni :P