Torstai 13.12.2018

Vuosi vaihtuu: 1,6 miljoonaa ihmistä seurasi ilotulitusta Australiassa – Euroopassa juhlitaan äärimmäisten turvatoimien alla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.12.2017 18:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Australian Sydneyssä ilotulitusta seurasi yleisradioyhtiö ABC:n mukaan jopa 1,6 miljoonaa ihmistä.
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vuosi on vaihtunut myös Etelä-Koreassa. Kuvassa Soulin ilotulitus.
|

Vuosi on vaihtunut jo Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja suuressa osassa Aasiaa. Euroopassa vuoden vaihtumiseen on varauduttu järein turvatoimin.

Australian Sydneyssä ilotulitusta seurasi yleisradioyhtiö ABC:n mukaan jopa 1,6 miljoonaa ihmistä. Kaupungin pormestarin Clover Mooren mukaan tämän kertainen ilotulitus oli teknologisesti kaikkien aikojen edistynein ja sillä pyrittiin kuvaamaan Sydneyn asemaan ”uudenvuoden aaton pääkaupunkina”. Television välityksellä ilotulitusta katsoi ABC:n arvion mukaan jopa miljardi ihmistä.

Euroopassa vuosi vaihtuu tiukkojen turvatoimien alla.

Euronewsin mukaan esimerkiksi Italian pääkaupungissa Roomassa turvatoimia tiukennettiin jo joulun alla ja niitä jatketaan vuodenvaihteen yli.

Lontoossa aseistetut partiot liikkuvat keskustan kaduilla. Thames-joen rannalle odotetaan satoja tuhansia ihmisiä juhlimaan vuoden vaihtumista.

–He näkevät fyysisiä esteitä ja virkapukuisia poliiseja. Lisäksi paikalla on siviiliasuisia turvamiehiä, Lontoon poliisin tiedottaja Nick Aldworth kertoi Euronewsille.

Myös Berliinissä turvatoimia on kiristetty. Kaupungin keskustaan on lisäksi järjestetty naisten turva-alue, josta häirintää kokevat naiset voivat hakea apua.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Miksi ihmeessä äärimmäisiä turvatoimia tarvitaan? Turvallisuushan vain lisääntyy ja lisääntyy päivä päivältä!?? Niin presidentti ja hallitus jatkuvasti meille VALEHTELEE! Ja valtaVALEmedia tukee kaikilla propagandan keinoilla tätä valetta!