Tiistai 18.12.2018

Kohukirjan kirjoittaja: ”Donald Trumpilla on vähemmän uskottavuutta, kuin kenelläkään, joka on kävellyt maan päällä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.1.2018 10:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Michael Wolffin kirjoittama Fire and Fury: Inside The Trump White House nousi välittömästi Amazonin best-seller-listan ykköseksi ja kirjan kerrotaan loppuneen useissa kivijalkakirjakaupoissa.
|

Presidentti Donald Trumpia käsittelevä kohukirja tuli perjantaina jakeluun Yhdysvalloissa ja osoittautui heti myyntimenestykseksi. Michael Wolffin kirjoittama Fire and Fury: Inside The Trump White House nousi välittömästi Amazonin best-seller-listan ykköseksi ja kirjan kerrotaan loppuneen aamulla useissa kivijalkakirjakaupoissa.

Samalla kun amerikkalaiset ahmivat kirjan paljastuksia, sanasota jatkuu korkealla poliittisella tasolla. Trump on jatkanut tviiteissään kirjan sisältämien väittämien leimaamista valheiksi ja väärinymmärryksiksi. Varhain perjantaina aamulla Suomen aikaan Trump kirjoitti lisäksi, että hän ei ole koskaan puhunut Wolffin kanssa kirjaa varten.

Wolff vastasi tähän perjantaina esiintyessään NBC:n Today -ohjelmassa, että hän on vuorenvarmasti puhunut presidentin kanssa.

–Tajusiko hän oliko kyseessä haastattelu vai ei, en tiedä. Mutta aivan varmasti se ei ollut ’off the record’.

Wolff arvioi myös, että presidentti on pyrkinyt osoittamaan, että kirjan päähenkilö olisi presidentin entinen päästrategi Steven Bannon, joka pillastutti Trumpin sanoessaan kirjassa, että hänen poikansa järjestämä tapaaminen venäläisten kanssa olisi ollut maanpetoksellista.

–Antakaa minun sanoa hyvin suoraan: tämä kirja ei ole Steve Bannonista. Tämä on kirja Donald Trumpista, Wolff sanoi.

NBC:n haastattelussa Wolff ei peräänny piiruakaan kirjansa väitteistä, jotka hän on koostanut haastateltuaan noin 200 henkilöä.

–Kaikilla haastateltavilla oli yksi yhteinen kuvaus. He kaikki sanoivat, että hän (Trump) on kuin lapsi. 100 prosenttia ihmisistä hänen ympärillään kyseenalaistavat hänen älykkyytensä ja sopivuutensa virkaan, Wolff latasi haastattelussa.

Trump ja ja hänen hallintonsa yrittivät tuloksetta estää kirjan julkaisemisen oikeusteitse. Valkoinen Talo on väittänyt kirjan olevan täynnä valheita ja Wolffin tekstin vailla uskottavuutta.

–Minun uskottavuuteni on kyseenalaistanut mies, jolla on ehkä vähemmän uskottavuutta, kuin kenelläkään, joka on kävellyt maan päällä, Wolff iski takaisin.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös: Trumpin lakimies haluaa pysäyttää paljastuskirjan julkaisun – Uhkaa oikeustoimilla

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Riippumatta siitä, mitä mieltä on Trumpista, niin erityisen uskottava ei ole kaveri, joka väittää, että 100 % hänen ympärillään olevista ihmisistä kyseenalaistaa hänen älykkyytensä ja sopivuutesa virkaan, ja joka lisäksi pitää vaaleilla valittua Yhdysvaltain presidenttiä ihmisenä, jolla on vähemmän uskottavuutta, kuin kenelläkään maan päällä kävelleellä. Mutta epäilemättä hän tekee näillä jutuillaan hyvän tilin.

Raimo Laine

Kohukirjailija itse tunnetaan Amerikan suurimpana valehtelijana, mutta monet tahtovat tällaiseen uskoa.
Trumpin kannatus hänen ydinalueillaan senkun vahvistuu. Miljoonia työpaikkoja luodaan, satoja miljardeja uusia tuloja valtiolle, maailmanpolitiikkaa pannaan järjestykseen, terrorismia ja pakolaisvyöryä torjutaan kovilla otteilla.
Mikä, ettei ?

Ari Ohvo
Vastaus kommenttiin #11

Niin, jos ihan tarkkoja ollaan niin Suomen talous kasvaa nykyään kanssa ja akateemisten työttömyys on laskenut viimeisen vuoden aikana neljänneksellä. Kyllä tämä minullekkin kelpaa koska olen suomalainen, joka asuu Suomessa.

Juha Koponen

..jotenkin tuo silmitön haukkumien on liikaa. Varsinkin, kun suomalaisena on tottunut siihen, että amerikan presidenttiä haukutaan.
Trumpilla upea vaimo-herättää kateellisuutta? Trump miljardööri-suomessa jo se olisi mahdotonta! Tosin Sipilä-Truump hommailee perheellensä rahaa omilla toimilllaan. Trump ei ota palkkaa presidentinvirastaan! Osoittaa miehestä aika hienon puolen, kuten Niinistöstä, joka auttaa eläkkeillään vähävaraisia jne.
Trumpille tsemppiä, amerikkka amerikkalaisillle ja järjetön rahan jako muualle lopetettava. Ranska ja Saksa ja Englanti jakamaan nyt rahaa ja vapautta maailmalle...

Raili Sergejeff

Onhan tuo Trump jopa täältä kaukaa Suomesta katsottuna vaikuttanut uhmamieliseltä lapselta satoine omituisine tviitteineen. Minusta Trumpissa ei ole yhtään uskottavuutta. Joku toinen on eri mieltä, ja mieluusti saa ollakin. No problem.