Tiistai 11.12.2018

Tukholmassa loukkaantunut menehtyi – Poliisi vahvisti kranaattiepäilyn: ”Ihme, ettei se räjähtänyt aikaisemmin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.1.2018 18:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tukholman poliisin pommiryhmä on tutkinut Värby Gårdin metroaseman alueen, eikä ole löytänyt muita räjähteitä.
|

Tukholman poliisi on vahvistanut, että Värby Gårdin metroaseman edustalla räjähtäneen esineen epäillään olevan käsikraanaatti.

–Emme voi olla sataprosenttisen varmoja, että kyseessä oli käsikranaatti, mutta se on työhypoteesimme, Tukholman eteläisen poliisipiirin edustaja Lars Alvasjö kertoo Aftonbladetille.

Räjähdyksessä loukkaantunut mies menehtyi saamiinsa vammoihin sunnuntaina iltapäivällä. Miehen seurassa ollut nainen on edelleen sairaalahoidossa. Viranomaisten mukaan hänellä on lieviä vammoja.

–Kyseessä oli vahva räjähdys, epäilemme, että se oli vanha käsikranaatti. Niitä tuodaan Ruotsiin usein entisen Jugoslavian alueelta ja se on saattanut olla jonkun kellarissa vuosikausia. Ne ovat hengenvaarallisia, ihme, ettei se räjähtänyt aikaisemmin, Lars Alvsjö kommentoi SVT:lle.

Poliisin tietojen mukaan räjähdyksen uhriksi joutunut pariskunta pyöräili metroaseman lähellä ja pysähtyi nähtyään oudon esineen maassa. Mies otti sen käteensä, jolloin räjähdys tapahtui.

Tukholman poliisi käy parhaillaan läpi valvontakameroiden nauhoja saadakseen selville, kuka jätti räjähteen metroaseman edustalle. Poliisin pommiryhmä on tutkinut alueen, eikä ole löytänyt muita räjähteitä.

–Emme uskalla edes ajatella, mitä olisi tapahtunut, jos kyseessä olisi ollut lapsi tai lapsia. Tällaista ei voi mitenkään hyväksyä, Alvsjö sanoo.

Räjähdystä tutkitaan murhana ja tuhon aiheuttamisena. Värby Gårdin metroaseman ja sen edustajan eristys purettiin hetki sitten. Myös Tukholman metron punainen linja liikennöi jälleen normaalisti.

Vårby Gård sijaitsee Suur-Tukholmaan kuuluvassa Huddingessa noin 15 kilometriä Tukholman keskustasta.

Lue myös: Poliisi Tukholman räjähdyksestä: ”Mies otti maasta jotakin, joka räjähti”

Jaa artikkeli:

Kommentit