Tiistai 19.2.2019

Hätätilaviraston työntekijä painoi väärää nappia – laukaisi ohjushälytyksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.1.2018 11:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Havaijilla Yhdysvalloissa ehdittiin lauantaina säikähtää, kun osavaltion asukkaita varoitettiin muun muassa matkapuhelimiin lähetetyllä viestillä ohjusiskusta.

Havaijilla Yhdysvalloissa ehdittiin lauantaina säikähtää, kun osavaltion asukkaita varoitettiin muun muassa matkapuhelimiin lähetetyllä viestillä ohjusiskusta, uutistoimisto Reuters kertoo. Kyseessä oli väärä hälytys.

Hälytyksen syynä oli inhimillinen virhe. Havaijin kuvernöörin David Igen mukaan paikallisen hätätilaviraston työntekijä painoi vahingossa ”väärää nappia”.

Hälytyksessä kerrottiin, että ballistinen ohjus uhkaa Havaijia ja että ihmisten pitäisi suojautua välittömästi. Viestissä luki myös, ettei kyseessä ole harjoitus.

Hälytys lähetettiin matkapuhelimiin, ja se ehdittiin lukea myös televisiossa ja radiossa. Viranomaisilta kesti yli puoli tuntia lähettää matkapuhelimiin tieto siitä, että kyseessä oli väärä hälytys.

Kuvernöörin mukaan hätätilaviraston työntekijä laukaisi hälytyksen vahingossa työvuorovaihdoksen yhteydessä, Reuters kertoo. Väärän hälytyksen perumiseksi käytössä ei ole automaattista järjestelmää.

Hälytyksen antamiseen liittyviä käytäntöjä muutetaan tapauksen jälkeen, kuvernööri kertoi. Vastedes hälytyksen tekemiseen tarvitaan kahden työntekijän hyväksyntä.

Lähde: Kauppalehti

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: