Sunnuntai 20.1.2019

Ruotsin Malmössä räjähti taas

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.1.2018 07:52
Päivitetty: 
22.1.2018 07:58
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Rosengårdin aiemmassa räjähdyksessä vaurioitunut poliisiauto poliisiaseman edustalla.

Ruotsin Malmössä räjähti jälleen sunnuntai-iltana, kertoo muun muassa Sveriges Radio.

Räjähdys tapahtui Rosengårdin lähiössä lähellä poliisiasemaa, joka joutui räjähdeiskun kohteeksi äskettäin. Tällä kertaa räjähdys ei kuitenkaan kohdistunut poliisiasemaan vaan tapahtui samalla kadulla sijaitsevan paikallisen toimistotalon edustalla.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä, mutta kiinteistö vaurioitui hieman. Useat ihmiset ottivat viranomaisten lisäksi yhteyden Sveriges Radioon kuultuaan räjähdyksen noin kello 21. Poliisi ei vielä tiedä räjähdyksen syytä, mutta kansallinen pommiryhmä saapui paikalle Rosengårdiin illalla.

Malmön kaupunki on viime vuosina tullut tunnetuksi rikollisjengien väkivaltaisesta välienselvittelystä ja siihen liittyvästä murhien aallosta.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Helenius

Pääministeri Löfven ehdotti lähiöiden miehittämistä armeijalla. Ruotsin armeija on nyt sellainen kun on, olisi syytä kutsua YK:n rauhanturvaajia. Heillä on kokemusta Lähi-idän paimennettavista, jotka ovat nyt muuttaneet Ruotsiin.

Juhani Kleemola

Mitä todennäköisimmin, Ruotsin harrastaman maahanmuuttopolitiikan seurauksia on taas tapahtunut. Ruotsinhan on humanitaarisen maahanmuuton suurvalta. Siinä missä esimerkiksi Yhdysvaltoihin on tehty maahanmuuttoa yli 300 vuotta, ja maa on maailman vaurain, on muutaman vuosikymmenen maahanmuuton seurauksena Ruotsissa jengiytymistä, väkivallantekoja ja pommeja.

Nyt kun, jälleen kerran, Uusi-Suomikin uutisoinut vain sen mitä tapahtui: pommi vain räjähti, odottaisi päätoimittaja Huuskon jo analysoivan syvemmin, mikä tässä taustalla on ja mistä se johtuu. On jotenkin huvittavaa, että jokainen kansalainen ymmärtää syyt ja seuraukset näiden asioiden tiimoilta, mutta Uusi-Suomikin on niin uus-suomettuneessa tilanteessa, ettei rohkene asiaa syvemmin pohtia.

Juhani Kleemola

Kyse on määrästä ja ajasta. Malmössä räjäytetään pommeja ja käsikranaatteja useita kertoja viikossa. Mikäli tämä tapahtuisi samalla skaalalla esimerkiksi Los Angelesissa, kyse olisi useista tuhansista maahanmuuttajajengien aiheuttamista pommi-iskuista vuodessa. Se on surullinen tosiasia, että suhteellisesti ottaen Vantaan kokoinen ruotsalaiskaupunki alkaa olla väkivaltaisempi kuin mikään yhdysvaltojen kaupungeista. Ja kaikki vain harjoitetun politiikan seurauksena.

Juhani Kleemola

Eero, sen vain Huusko pystyy sanomaan. Eniten minua tässä huolestuttaa se, kun totuusmediaksi itsensä ylentänyt taho katsoo tiettyjä tapahtumia toinen silmä sokeana, niin joku mvlehti julkaisee ne puuttuvat tiedot.

Median totuutta ei mitata pelkästään sillä, mitä se uutisoi, vaan sillä, mitä se jättää uutisoimatta.