Lauantai 20.7.2019

Tutkija Ruotsin jengiväkivallasta Ylellä: Sitkeä luulo on väärä – jotakin tapahtui 10–15 vuodessa

Luotu: 
24.1.2018 18:21
  • Kuva: Polisen
    Kuva
|

Viime vuosien maahanmuutto ja pakolaiskriisi eivät ole syynä Ruotsissa rehottaviin jengiväkivaltaisuuksiin, arvioi maahanmuuton ja kotoutumisen erikoistutkija Pasi Saukkonen Ylen Ykkösaamussa.

Ruotsin tilastot ovat eurooppalaisittain karut: kuolemaan johtaneiden ampumisten vuosittainen määrä on kaksinkertaistunut vajaassa vuosikymmenessä ja viime vuonna tapahtui yhteensä yli 300 ampumavälikohtausta. Ne keskittyvät usein ongelmalähiöihin etenkin Malmössä, Tukholmassa ja Göteborgissa.

Helsingin yliopiston tutkija Saukkonen sanoo, että on syytä perin pohjin selvittää, ”mitä sellaista Ruotsissa on tapahtunut viimeisen 10–15 vuoden aikana, mikä on johtanut nykytilanteeseen”. Hänen mukaansa on paljon avoimia kysymyksiä, joihin voi etsiä vastausta ”nimenomaan eurooppalaisen kaupunkivertailun kautta”. Saukkosen mukaan esimerkiksi Amsterdamissa oli samantyyppinen tilanne kymmenisen vuotta sitten.

Rikollisjengien käytössä yleistyneet käsikranaatit nousivat keskusteluun, kun metroaseman liepeiltä ilmeisesti käsikranaatin poiminut sivullinen mies kuoli räjähdykseen Tukholman eteläpuolella pari viikkoa sitten. Vuoden ensimmäisellä viikolla Ruotsissa kuoli neljä ihmistä jengiammuskeluissa.

Ilmiön ympärillä on puhuttu kovenevaan sävyyn maahanmuutosta, integraation ongelmista ja maahanmuuttajien korkeista työttömyysluvuista.

Mikä on Saukkosen mielestä tukenut kehitystä?

–Ei ainakaan se, mikä ehkä helposti tulee ensimmäisenä mieleen eli viimeaikainen maahanmuutto, siis pakolaiskriisi, Saukkonen vastaa viitaten viimeiseen viiteen vuoteen.

–Sen yhteyden tekeminen suoraviivaisesti on joka tapauksessa väärin.

Vuonna 2015 Ruotsista haki turvapaikkaa lähes 163 000 ihmistä ja seuraavana vuonna 30 000 ihmistä. Saukkonen kuitenkin huomauttaa, että järjestäytyneen rikollisuuden osalta kyse on pitkälti toisesta sukupolvesta, jonka vanhemmat ovat ehkä tulleet aikanaan Ruotsiin muualta.

Saukkonen pohtii, että esimerkiksi Malmön kaupunki on käynyt läpi dramaattisen kehityksen ja suuren rakennemuutoksen kuten monet muutkin vanhat teollisuus- ja satamakaupungit. Nykyään työpaikkoihin tarvitaan yhä enemmän koulutusta ja kielitaitoa samaan aikaan, kun kaupungit kasvavat nimenomaan sellaisella väestöllä, jolla ei koulutusta tai kielitaitoa ole.

–Tämä on ehkä yksi paikka, josta sitä yhtälöä voi lähteä ratkaisemaan.

Leimallisia Malmölle ovat Saukkosen mukaan avoimessa julkisessa tilassa tapahtuvat ampumatapaukset ja käsikranaattien käyttö. Hänen mukaansa Malmön kielteinen imagokierre on merkittävä tekijä kaupungin väkivaltatilanteen oikaisemisessa. Menetettynä kaupunkina hän ei sitä kuitenkaan pitäisi, kuten jotkut ovat arvioineet.

Ruotsissa on syksyllä parlamenttivaalit, joiden yhdeksi teemaksi noussevat poliisin resurssit ja maan väkivaltatilanne.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Joonas Ranta

Tutkija Saukkonen sanoo että huono pakolaispolitiikka ei ole merkittävä tekijä ruotsin kriisissä ja sitten jatkaa että keskeisessä roolissa ovat toisen sukupolven pakolaiset. Kaikki tilastoja lukevat tietävät ettei kotoutuminen tapahdu yhden sukupolven tai edes kolmen aikana. Miten tutkija Saukkonen ei näe asiayhteyttä pakolaispolitiikassa ja kriisissä?

Jari Kaisla

Tosiasioiden kiistäminen on merkillinen piirre useiden tutkijoiden keskuudessa nykyaikana. Jokainen tietää mistä kehitys johtuu, mutta jostain etsitään tilastollista poikkeamaa jonka varaan koitetaan rakentaa kuin pakonomaisesti väärää totuutta. Tuttua toimintaa myös Suomen hallinnon osalta kun tilastoidaan työttömien määrää ja syitä.

Kimmo Tallqvist

Tämä oli loistava malliesimerkki siitä, miten tutkija tilastoja tarkoitushakuisesti ja tietoisesti väärintulkitsemalla saa haluamansa "tilastototuuden".
Ei kai vuoden 2015 mamu aalto vielä ole kerennyt rötöstelemään mutta aikaisemmat mamut jo ovat minkä tutkijakin mahdollisimman suurella vähättelyllä lopuksi toteaa.
Juu,ei nykyisen pakolaiskriisin kymmenvuotiaat vielä ole nykyisten ruotsin joukkoraiskausten takana mutta odotellaan nyt muutama vuosi lisää.
Biudee Suomessa A 2 illassa samalla logiikalla yritti vähätellä,väheksyä ja valkopestä ulkomaalaisten kohtuuttoman suurta prosenttiosuutta suomen raiskaustapauksissa esittämällä että suomalainen mies raiskaa määrällisesti enemmän unohtamalla tarkoituksellisesti kertoa että suhteutettuna väestömäärään ulkomaalaistaustainen henkilö raiskaa tolkuttoman paljon.
Tämä on todellinen tilastofakta , ei mikään ylisuvakki-rasisti vääntö.

Jonne Peto

Saukkonen edustaa vihervasemmiston hyväksymää linjaa. Eihän suomessakaan olla hyväksytty mamujen aiheuttavan yli miljardin kulun veronmaksajille, etteivät v2015 nuoret muslimimiehet ole muuta kuin elintasopakolaisia, mamut eivät työllisty vaan syntyy ghettoja joissa sukupolvien työttömyys ja rikokset

Juhani Vinberg

Tuo psykologinen ilmiö, denial,näyttää koskrvan aiks montaa valtamedian toimittajaa ja n. Tutkijaa, jotka eivät suostu tunnustamaan , että ongelmalähiöt ovat juuri etnisten maahanmuuttajien asuttamia ja rikolliset jugo- tai arabitaustaisiapakolaisia ja heidän jälkeläisiään, joiden kulttuurissa tappavien aseiden käyttö on normmaalia ja kantaruotsLaiset sallittua riistaa.

Harri Tapani

Onhan Saukkonen osin oikeassa, jo aikoja sitten kerrottiin että nykyisin sisään ajattava uusliberaaki talousmallikin saa kuvattuja asioita aikaan. Huonompi homma on, että molempia tehdään yhtä-aikaa.

Molemmat ovat myös asiota joista ei yleensä saa yleensä isoon ääneen julkisesti puhua varsinkaan valtapuolueissa, sillä ohjeet ja opit kun tulevat aivan muualta kuin kotimaasta joten aiheista puhuminen on eliitin mieletä 'epäsopivaa'.

Hannu Rautomäki

Saukkosen on kovin vaikea tunnustaa, että Ruotsissa rehottavan jengiväkivallan takana ovat valtaosin maahanmuuttajat.
Asia on hänelle karvas, kun hän näkee maahanmuuttajat työvoimana, mikä sekin on toteutunut Ruotsissa huonosti.
Turhauttavaa ja pistäähän se tutkijankin sumuttamaan ja hämmentämään kirkasta soppaa.

Harri Tapani

Opit taitavat enemmänkin tulla jostain EU:sta, kuten Suomen EU-neuvotteljia Esa Härmälä aikoinaan totesi:

"Monissa liemissä keitetty Härmälä purki tuntojaan muistelemalla vanhoja neuvotteluja Neuvostoliiton kommunistisen puolueen nuorten johtajien, komsomolien kanssa. Konniahan hekin olivat, mutta nykyiseen vastapuoleen verrattuna rehellisiä konnia, Härmälä lohkaisi."

Sitaatti Helsingin sanomien kirja-arvostelusta kirja "Uhan alta unioniin".

Jouko Helenius

Mistä ihmeestä näitä "tutkijoita" sikiää ? Ruotsin politiikoilla on kuumat paikat , kun vaalit lähestyvät. Pitäisi tunnustaa tosiasiat. Nykyinen selitys väkivalta-aaltoon ovat runsaat aseet ja köyhyyden lisäys. Ketään ei kiinnosta, kuka painaa liipaisinta ja mistä se köyhyys johtuu. Omapa on svenskien asia!

Jaakko Aalto

Ennen muinoin tutkijoiden tehtävänä oli tähdätä ilmiöiden ja niiden stiden ymmärtämiseen. Nykyisin tehtävänä näyttää olevan erilaisten selitysten keksiminen ilmiöiden ja niiden syiden hämärtämiseksi. Tieteellisen tutkimuksen on korvannut uskonnollinen tutkimus. Siinä totuus on etukäteen päätetty. Tutkijan tehtävänä on vain kehittää erilaisia selityksiä joilla niiden etukäteen päätettyjen totuuksien kanssa ristiriidassa olevat asiat pyritään kiistämään.

Risto Jääskeläinen

"...toisesta sukupolvesta, jonka vanhemmat ovat ehkä tulleet aikanaan Ruotsiin muualta..." Miten niin maahanmuuttajat ovat ehkä tulleet Ruotsiin? Entäpä Ruotsista Ruotsiin tulleet maahanmuuttajat?
Joka tapauksessa, eikö vika ole rasistisissa perusruotsalaisissa, jotka syrjivät ehkä maahanmuuttajia sukupolvesta ehkä toiseen?

Eljas Pölhö

Asun nyt kolmatta erillistä jaksoa Ruotsissa, niistä kaksi ensimmäistä Malmössä. Ensimmäisellä asuin nykyisin pahamaineisessa Rosengårdissa 1975-1979, joten näkemykseni perustuu asumiseen siellä.

Muuttaessani kahden koiran kanssa sinne, se oli uusi ja hieno lähiö. Kun lähdin pois, se oli viheliäinen paikka. Suurin ongelma oli maahanmuuttajien asuttamispolitiikka, Periaate oli pihapiireittäin yksi talo kullekin eri ryhmälle, kuten turkkilaisille, kurdeille, irakilaisille, albaaneille, serbeille jne. Ideana siis tuoda samaan pihapiiriin toisiaan paenneet tai muutoin keskenään epäsopuisat ryhmät. Kaikista tulee kilttejä, kun lapset leikkivät samalla pihalla. Ei voisi olla naiivimpi idea. Eikä se sitten toiminutkaan, uusien ystävien sijaan riidat tuotiin Ruotsiin. Kuvaan kuului, ettei ruotsinkieltä kuulunut missään. Kantaruotsalaiset asuivat muualla.

Tästä ei saanut puhua tai olit rasisti. Kun vähitellen Sverigedemokraattien suosio on noussut yli 20%:n, niin nyt vaalien lähestyessä sosialidemokraatit ja moderaatit ovat pysäyttäneet sen kehityksen vaatimalla ja (edelliset) toteuttamalla tylympää politiikkaa kuin mitä Sverigedemokraatit vaativat joitakin vuosia sitten. Pääministerikin sanoi viime vuonna, että olemme olleet liian sinisilmäisiä.

Suomen lehdissä ei ikinä ole kerrottu kuin murto-osa Malmön väkivaltaongelmista. Piti olla jotain tavallista raflaavampaa kuin tavallinen ampumajuttu.

Uusimmat muuttoaallot eivät ole ongelmien perussyy, se on vuosien takana. Suuri määrä muuttajia aiheuttaa vain muunlaisia ongelmia, kuten asuntopulaa ja vähäisemmän väkivallan lisääntymistä muuallakin kuin Malmössä, joka on aina ollut se ensimmäinen tulopiste useimmille. Nykyisessä kotikaupungissani toissa vuonna maahanmuuttovirasto varasi itselleen kaikki keskustasta vapautuvat asunnot yms.

Tiedättekö, että viime syksynä henkikirjoittaja kertoi, jotta yli 300 muslimimiestä on saanut luvan pitää 2-4 vaimoa? Samaa oikeutta ei ole muilla eivätkä naisetkaan saa pitää useampaa miestä. Tasa-arvo ei aina toteudu ja aiheuttaa paikallisia ongelmia, kun jossain kaupungissa joka vaimolle hankittiin oma asunto ja kokonaan asunnottomat jätettiin ilman. Siinäkin yksi katkeruuden lähde.

Olen eläkkeellä oleva toimittaja (kirjat: tekniikka ja liikennehistoria), jos taustani kiinnostaa.

Reino Toivanen

En ymmärrä Saukkosen mielipidettä muuten, kuin että hän pyrkii selittelemään suomalaisille Suomen tulevaa tilannetta.

Onko teistä vieläkin oikein, ettei Suomen suuntaa haluta vieläkään muuttaa kriittisemmäksi?

Mikä on vaihtoehto? Pitääkö mennä samoin kuin Ruotsissa SD: n kanssa?

Saamme sitä, mitä olemme tilanneet!

Harri Tapani

"En ymmärrä Saukkosen mielipidettä muuten, kuin että hän pyrkii selittelemään suomalaisille Suomen tulevaa tilannetta."

Noin se nimenomaan taitaapi olla. Ne taas on asioita joista suomalaiset eivät enää itse päätä, olemmehan eU:ssa.

Heikki Paananen

1. "Hänen mukaansa on paljon avoimia kysymyksiä"
2. "Ei ainakaan se, mikä ehkä helposti tulee ensimmäisenä mieleen eli viimeaikainen maahanmuutto, siis pakolaiskriisi,"

Tutkijalla ei siis ole harmainta aavistusta ilmiön syistä, mutta väittää, että syy, joka tulee helposti mieleen, ei voi olla oikea vastaus. Onko tämä jotakin tieteentekoa, vai puhdasta pelleilyä?

Jossakin vaiheessa väistämättä tapahtuva korkeakoulureformi otti jälleen askeleen lähemmäksi. Lisää näitä.

Harry Rönnberg

Eiköhän Suomessakin yksi osa ongelmaa ovat hallituspuolueita kannattavat kotimaiset veropakolaiset jotka kyllä vouhottavat "talvisotahengestä" ja näistä muista Suomelle kalliiksi tulevista pakolaisista. Näitä Sipilän hallitus on hyysännyt säätämällä kiireellisesti hallintarekisterilain että voidaan piiloitella omistuksiaan helpommin Suomen veroviranomaisilta. Tämän lisäksi kiinni jääneille "veropakolaisille" ollaan esitetty erittäin lieviä seuraamuksia veronkierrosta. Tässä ollaan vain esitetty 0,5% "veronkiertoveroa" kun työttömien toimeentuloa ollaan leikkaamassa 4,65% noin ensalkuun.

Henri Järvi

Minä kiinnittäisin huomion siihen mistä tää aivopesu ja propaganda työnnetään ulos. Yleisradiosta, kaikkien meidän kustantamasta propagandakoneistosta jonka tarkoitus on tuottaa poliittistaloudellisen eliitin propagandaa pitääkseen kansan otteessaan, ja jos se ei pysy siinä niin sitten lähetetään kypäräpäiset miehet kyynelkaasujen kanssa kadulle niin jo pysyvät, sillä pääoma tarvitsee osinkonsa ja poliittinen eliitti suojatyöpaikkansa.

Timo Hietanen

Taas yksi "tutkimus" muutamien samansuuntaisten kanssa, jossa ei uskalleta
kysyä - mistä maista nämä huligaanit ovat kotoisin ? Mikä on etninen, uskon-
nollinen tausta ? Ei kait vääräuskoisia tarvitse kunnioittaa Ruotsissakaan, jos
ei Suomessakaan. Saatika Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa !

Viime vuonna 2017 Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble tuli ulos
ulosrajusti ja suuntasi kritiikkinsä islamilaisen pakolaistulvan osallistujille:
" Jos ei halua integroitua Saksaan - niin jokaisen kannattaisi miettiä, onko
Saksa se oikea maa tulla ja suunnata johonkin sellaiseen maahan, joka on
lähempänä omaa kulttuuria...jne "

Vuonna 2010 Angela Merkel lausui jo: " Monikulttuurinen Saksa on epäonnistunut".

Islam on kuin kaunis luonnonsuojelulailla rauhoitettu kedon kukka, jota saa vain
ihailla. Jonka arvot ovat eri maailmasta kuin omamme. Ei mikään ongelma ?

Ainakaan ääneen sanottavaksi tai kirjoitettavaksi - edes akateemisen kirjoittajan
kynästä. Ranskassa on iso muslimivähemmistö 12 % osuus väestöstä ja Ranskan
vankiloissa 68-70 000 vankia, joista peräti n 70 % on muslimeja. Sama suhde myös
Belgiassa ja Hollannissa. Näistä Ranskan luvuista raportoi Washington Post ennen
2015 alkanutta suurta pakolaisinvaasiota. Ja mikä keskeisintä, Ranskalla on todella
pitkä, monikymmenvuotinen ( ellei satojen ) kokemus mm. muslimien "kotoutumi-
sesta" yhteiskuntaansa. Politico-lehti uutisoi: " Ranskan muslimeista noin 25-30 %
haluavat kovan luokan islamia ja peräti 35-40 sharia-lain, joka menee Ranskan
omien lakien edelle...." Kuten kaikki tietävät, missä nämä ongelmat ovat näkyneet
Thaimaasta tai Vietnamista tulleiden siirtolaisten ja pakolaisten tekeminä ? Onko
esim. näiden ryhmien kanssa ollut vastaavia ongelmia - EI OLE OLLUT.

Jouko Repo

Maahantulijoiden lapset eivät integroidu työtätekevien yhteiskuntaan, koska se jengielämä on niin paljon kivempaa. Saa olla äijää, tapella naapurijengin kanssa, ammuskella, keppostella ja leikkiä gangstaa. Snabba cash.

Lisäksi on nämä uskontoonsa hurahtaneet vatipäät, jotka eivät integroidu, koska uskonto. Eivätkä nämä hyväksy myöskään lastensa integroitumista länsimaiseen järjestelmään.

Se on selvää, että tulijat integroituvat mielellään. Keskenään, ja omien sidosryhmiensä kanssa. Muut kun ovat niitä vieraita joilla on kummia tapoja.

Kantakirjasvenssonit häipyvät ao. asuinalueilta valon nopeudella, koska omien lasten tulevaisuutta ei misään nimessä haluta vaarantaa, eikä ao. asuinalueen siivottomuus viehätä. Moni isomman kaupungin kaunis lähiö on jo ihan paskana ja useista pikkukaupungeista on tullut epämiellyttäviä mestoja, joissa kadulla kuljeskelu ei vaan enää huvita.

Siinäpä sitä on yhteiskuntaan tupsahtanutta rikkautta kerrassaan. Päivittäin sattuu ja tapahtuu ja poliisi yrittää toki tehdä parhaansa, mutta on koko ajan pari askelta jäljessä.

Kuinka tähän on tultu ?

Hallitsematon kymmeniä vuosia kestänyt maahanmuutto, ilmainen ylläpito ja vastaavasti ei minkäänlaista vaadeta integroitumiseen. Eipä se muuta tarvi, näin helposti saadaan yhteiskunta sekaisin.

Mihin tämä johtaa ?

Lisääntyneesen valvontaan, ristiriitoihin ja kasvaviin kustannuksiin. Maksajana se kantakirjasvensson, joka kiroaa raskaasti hallitustaan. Selän takana, ei suoraan, se kun on epäkohteliasta.

Tämä ’analyysi’ on tehty aamukahvilla, kymmenessä minuutissa ja ihan lonkalta, ilman erikoistutkijan kompetenssia, aidolla mutulla, petulla, ja silmiä auki pitämällä.

Timo Hietanen

Olen kanssasi aivan samoilla jäljillä ajatuksissa Jouko Repo. Seuraamalla
Suomen ulkopuolisia medioita ja lehtiä ( ei valeuutisia ! ) silmät aukesivat
mulla jo yli 20 vuotta sitten. Silmien avautumiseen ei ole tarvittu Persujen
propagandaa saatika jäsenkirjaa. Siihen ovat syynä mediat, jotka kertovat
myös pakolaissirkuksesta niitä vähemmän ruusuisia uutisia, jotka ovat Ylellä
ja Hesarissa topsecret-aineistoa. Kansalta kiellettyä materiaalia.

Jyrki Tikkakoski

Tutkija ja tutkija...Saukkosen Pasi voi jotenkin jossain ja jotain tutkiakkin, mutta ilmeisesti Ruotsin rikostilastot ovat täyttä hebreaa tutkijalle.
Ja epäilen vahvasti ettei ne kirjoitus ja luku taidottomat ole syntyperäisiä ruotsalaisia.
Mielestäni ei ole kuviteltukkaan, että väkivaltaiset jengit olisivat viimeisen ” tulvan” aikaan saannoksia, mutta Pasille voisi joku lukutaitoinen esitellä vaikka raiskaus tilastot viimeiseltä 5:ltä vuodelta.
Mutta liekkö se auttaisi tutkijaa ( tutkija? Minäkin teininä tutkin porno lehdet tosi tarkkaan)

Kauko Aalto

Tutkija Saukkonen on samaa sarjaa kuin Kelan tutkija Tervola, jonka murheena on, että tukien leikkaaminen voisi ajaa turvapaikanhakijoita leipäjonoon. Tämän tasoisten tutkijoiden koulutus on korkeampi kuin heidän kykynsä ajatella analyyttisesti.

Pekka Vuori

Pasi Saukkonen sanoi, että Malmön aseellinen jengiväkivalta alkoi kasvaa jo ennen vuotta 2015, jolloin maahan tuli 163.000 turvapaikanhakijaa. Sen lisäksi hän sanoi, että "järjestäytyneen rikollisuuden osalta kyse on pitkälti toisesta sukupolvesta, jonka vanhemmat ovat ehkä tulleet aikanaan Ruotsiin muualta." Mikähän tässä aiheutti tällaisen vastaanoton, jossa tutkijaa jopa solvataan. Oliko se tuo "ehkä"?

Jari Anttila

On tämä surkuhupaisaa luettavaa.

Suurin osa kommenteista kertoo vain siitä, että kommentoijilla itsellään on jo varma totuus, joten he eivät siedä sen tutkimista.
Kas kun tutkiminen edellyttää muidenkin vaihtoehtojen huomioon ottamista, ja "varman" totuuden kyseenalaistamista, ja sellainen on väärin toimittu niiden mielestä, jotka "tietää" kaiken jo etukäteen. Siksi tämä solvausten ryöppy.

Saukkonen ei missään kohdassa kiistä että maahanmuuttajien etninen tausta voisi olla syynä mainittuihin ongelmiin. Hän kiistää vain että juuri viimeaikainen maahanmuutto olisi niihin syynä; seikka, jonka jokainen tolkullinen Saukkosen kriitikkokin myöntää. Mutta kun hän tutkijana ei ole valmis uskomaan ainoaa "oikeaa" selitystä aivan suoralta kädeltä, vaan haluaisi tutkia asiaa perusteellisemmin, niin se mitätöi sitten hänet tutkijana aivan kokonaan. Siis tutkiminen mitätöi tutkijan!

Maahanmuuttovastaisilla on sama asenne maahanmuuton tutkimiseen kuin uskonnollisilla fundamentalisteilla maailmankaikkeuden ja elämän synnyn tutkimukseen. Miksi turhaan tutkia "itsestäänselvää" asiaa, kun jokainen fundis jo tietää, että Jumala loi kaiken 6000 vuotta sitten kuudessa päivässä? Jo pelkästään sen aiheen tutkiminenkin on heidän mielestään ateismia ja Jumalan kieltämistä, ja siitä joutuu helevettiin.
Näköjään myös siitä, että etsii Malmön jengiväkivallalle kaikki mahdolliset syyt.

Jari Kaisla

"Saukkonen ei missään kohdassa kiistä että maahanmuuttajien etninen tausta voisi olla syynä mainittuihin ongelmiin. Hän kiistää vain että juuri viimeaikainen maahanmuutto olisi niihin syynä; seikka, jonka jokainen tolkullinen Saukkosen kriitikkokin myöntää."

Mistä sinä tai Saukkonen tiedätte varmasti ettei viimeaikainen maahanmuutto ole millään tavoin syyllinen asiaan? Tämä väite tarkoittaisi, että kaikki viimeaikoina maahan tulleet ovat jotenkin "parempia" ihmisiä aiempiin verrattuna. Miten selität nämä tuhannet identiteettinsä väärentäneet ihmiset viimeaikoina, joista monet ovat syyllistyneet erilaisiin rikoksiin? Valtaosa on varmasti hyvää tahtovia näistäkin tulijoista, mutta on hyvä muistaa että useimmilla heillä on erilainen suhde uskontoon kuin meillä länsimaisilla johtuen heidän alemmasta koulutustasostaan (lue: uskovat enemmän satuhahmoihin kyseenalaistamatta lainkaan niiden kertomuksia).

Hannu Korpilampi

Koulutustasolla on hyvin vähän merkitystä ihmisen fanatisoitumisessa. Itse asiassa päinvastoin – tilastojen mukaan korkea koulutus päinvastoin lisää ihmisen todennäköisyyttä ryhtyä itsemurhaiskuihin. Mahdollisesti siitä syystä että koulutettu ihminen on todennäköisemmin tapamuslimi, eikä siis elä Islamin opetusten mukaisesti.

Islam on nimittäin siitä kiusallinen uskonto, että herätyksen kokeneella tapamuslimilla on hyvin vähän keinoja hyvittää aiemman elämänsä synnit. Useimmat yrittävät vain elää kuten parhaaksi näkevät ja toivovat sen riittävän. Koraani kuitenkin tarjoaa vain yhden keinon hyvittää kaikki synnit ja päästä paratiisiin:

Kuolla taistelussa Islamin puolesta tappaen vääräuskoisia.

Tästä tekee jokaisesta tapamuslimista "Islamin tulevaisuuden" sijaan eräänlaisen aikapommin. Hyvänä esimerkkinä tästä Nizzan rekkaisku, jonka tekijä oli homoseksuaali prostituoitu, joka söi sianlihaa eikä voinut vähempää välittää Islamista.

Kun hän tuli uskoon, hän laskelmoi ettei voi saada mitenkään syntejään anteeksi, ellei valitse sitä ainoaa mahdollista tapaa. Niinpä hän liittyi ISIS:n asiaan, otti rekan ja lunasti taivaspaikkansa.

Snow Flare

"Ruotsissa on syksyllä parlamenttivaalit, joiden yhdeksi teemaksi noussevat poliisin resurssit ja maan väkivaltatilanne"
Eiköhän olisi aika suomessakin parantaa poliisin resursseja kun on Väkivaltarikokset hienossa nousussa :)