Maanantai 21.1.2019

Ingvar Kampradin 47 miljardin kohtalo on selvä – vallanvaihto jo suoritettu Ikeassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.1.2018 10:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ikeat suruliputtivat sunnuntaina Ingvar Kampradin muistoksi.

Uutisyhtiö Bloombergin mukaan Ikean edesmenneen perustajan Ingvar Kampradin omaisuus on 58,7 miljardia dollaria eli runsaat 47 miljardia euroa.

Vallanvaihto Ikeassa on jo suoritettu. Rahan ja vallan käytöstä ei ole mitään epäselvyyttä. Miljardit on lukittu useisiin yhtiöihin, kuten Ingka Holdingiin, joka omistaa ja pyörittää yli 400 Ikea-tavarataloa, ja Interogohin, joka omistaa Ikean brändin ja kaikkien tuotteiden designin.

Kampradin kolme poikaa, Peter, Jonas ja Mathias ovat kaikki miljardöörejä.

Kampradin kerrotaan olleen erittäin pihi mies, joka osti vaatteensakin kirpputoreilta. Supermiljardööri näyttäytyi julkisuudessa tavallisena kuolevaisena, kansanmiehenä, joka muun muassa kärsi aikoinaan alkoholiongelmista.

Ikeaa on syytetty useaan otteeseen verojen maksun välttelystä. Joulukuun puolivälissä 2017 EU-viranomaiset käynnistivät tutkinnan liittyen Ikean aggressiiviseen verosuunnitteluun.

Kampradin kerrotaan olleen erittäin pidetty työntekijöiden parissa. Kampradille asiakas oli aina ykkönen.

Kamprad oli hyvin kiinnostunut kuulemaan, mitä ihmiset ajattelivat Ikeasta, joka henkilöityi vahvasti perustajaansa.

Lähde: Kauppalehti

Lue lisää: Ikean perustaja on kuollut: ”Yksi 1900-luvun suurimmista yrittäjistä”

 

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Koponen

..miksi sika rikkaat eivät "osaa elää."
Suomenkin rikkaat ovat naamioineet itsensä , he eivät aja kultaisilla rolssroycella ja asu linnoissa! menevät vaan töihinsä ja painavat hulluna lisää miljardeja!
Jonkun köyhän pitäisi kurssittaa; osta viinitila, jahti, erillaisia autoja-kuten arabit tekevät-suoraan tehtailta heille tehtyinä. esim.jos harrastaa postimerkkeilyä ostaa jonkun filatelistin tekemään jostakin alueelta kaikenkattavan kokoelman, kuten esim. englannin kuninkaalliset ovat tehneet! sitten katselee postimerkki kirjoja kirjahyllyssä!
Kokki väsää jokapäivä luxus aterioita! räätäli tekee vaatteita..Kampratti ajoi ruostuneella autolla ja kulki vanhoissa vaatteissa...