Torstai 24.1.2019

Ampumatapaus kuumensi tunteet Italiassa: ”Lippuun kääriytyneenä ammuskelu ei ole oikeaa isänmaallisuutta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.2.2018 11:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuusi ulkomaalaista loukkaantui ammuskelussa Italian Maceratassa lauantaina.
|

Italian Maceratassa lauantaina tapahtunut ammuskelu, jossa loukkaantui kuusi ulkomaalaista, on nostanut maahanmuuton kuumaksi keskustelunaiheeksi Italiassa.

Italian poliisi on pidättänyt 28-vuotiaan italialaismiehen, joka ampui kadulla kulkeneita maahanmuuttajia autosta. Mies ampui myös kohti Italian pääministeripuolueen PD:n toimistoa. Poliisin pidättäessä miehen hän oli kääriytynyt Italian lipun väriseen huiviin ja teki natsitervehdyksen. Asiasta kertovat muun muassa Corriere della Sera ja uutistoimisto Ansa.

Tapausta on kommentoitu kovin sanoin. Erityisesti Italian äärioikeistolaisen, maahanmuuttovastaisen Lega Nord –puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini on tyrmistyttänyt kommenteillaan.

–Tämä on heidän syytään jotka haluavat täyttää maan laittomilla siirtolaisilla, Salvini sanoi tapauksen jälkeen La Repubblican mukaan.

Esimerkiksi mafian vastaisesta toiminnastaan tunnettu italialainen toimittaja ja kirjalija Roberto Saviano syyttää Salvinia väkivaltaan yllyttämisestä.

–Hänen sanansa ovat kuoleman vaarallisia demokratialle. Ne, jotka eivät ymmärrä sitä, vaarantavat tulevaisuutemme, hän kommentoi La Repubblicalle.

Uutistoimisto Ansan mukaan lauantain ammuskelusta epäillyllä on ollut yhteyksiä äärioikeistolaisiin ja uusfasisitisiin ryhmittymiin. Hän on myös ollut paikallisvaaleissa Lega Nordin ehdokkaana, mutta ei ole tullut valituksi.

PD-puolueen puheenjohtaja, entinen pääministeri Matteo Renzi on kehottanut ihmisiä malttiin.

–Haluan vedota kaikkiin, jotta ihmiset olisivat rauhallisia ja tuntisivat vastuunsa. Lippuun kääriytyneenä ammuskelu ei ole oikeaa isänmaallisuutta, hän kirjoitti Facebookissa.

Myös Italian pääministeri Paolo Gentiloni on vedonnut ihmisiin, jotta nämä pysyisivät rauhallisina.

–Väkivaltaisella käytöksellä ei ole ideologisia motiiveja. Valtio tulee olemaan erityisen kova niitä kohtaan, jotka yrittävät lietsoa väkivallan kierrettä. Lopetetaan tämä nyt tähän, hän sanoi lausunnossaan.

Lauantainen ammuskelu on Italiassa yhdistetty Maceratassa viikolla tapahtuneeseen henkirikokseen, jossa nigerialaista siirtolaista epäillään nuoren italialaisnaisen murhasta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Miksei kirjoiteta:

Italian poliisi on pidättänyt 28-vuotiaan italialaismiehen, jonka epäillään ampuneen kadulla kulkeneita maahanmuuttajia autosta. Miehen epäillään ampuneen myös kohti Italian pääministeripuolueen PD:n toimistoa. Vahvistamattojen tietojen mukaan poliisin pidättäessä miehen hän olisi kääriytynyt Italian lipun väriseen huiviin ja tehnyt natsitervehdyksen.

Vrt viimeinen kappale jossa nigerialaisia “epäillään” nuoren naisen murhasta.