Perjantai 22.2.2019

71 kuoli, hätäviestiä ei lähtenyt – Venäläisyhtiön tilillä lentokielto turvamääräysten rikkomisesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.2.2018 08:29
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Turmakone lähti matkaan Domodedovon lentokentältä, jonne tuli paikalle poliisi.

Venäjän lentoturman syistä mitään ei ole vielä onnettomuustutkijoiden mukaan rajattu pois, kertoo Tekniikka&Talous. Lentokoneesta ei lähtenyt hätäviestiä ennen onnettomuutta.

71 ihmistä sai surmansa lento-onnettomuudessa Venäjällä sunnuntaina. Kone putosi maahan pian nousun jälkeen noin 1500 kilometriä Moskovasta kaakkoon. Kone nousi Domodedovon lentokentältä ja oli matkalla Orskin kaupunkiin Etelä-Uralilla.

Konetta operoi Saratov Airlines, jolle oli langetettu lentokielto Venäjän ulkopuolelle lentoturvallisuusmääräysten rikkomisten vuoksi vuonna 2015, mutta kielto kumottiin vuonna 2016. Maahan syöksynyt kone tyyppiä Antonov An-148 oli 8 vuotta vanha ja ollut Saratov Airlinesin käytössä vuodesta 2016.

Turmakoneessa oli 65 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä, kun kaikkiaan koneeseen mahtuu 80 matkustajaa. Uutistoimisto Tassin mukaan koneessa matkusti 60 Orskin alueella asuvaa ja kolme ulkomaan kansalaista Sveitsistä, Azerbaižanista ja Kazakstanista.

Koneen maahansyöksy tallentui turvakameraan.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan silminnäkijät kertovat, että koneessa tapahtui voimakas räjähdys kesken lennon ja kone olisi ollut liekeissä syöksyessään alas. Asiantuntija-arvioidenkin mukaan räjähdyksen täytyi tapahtua ilmassa, sillä koneen paloja on lentänyt laajalle alueelle. Tutkijoiden mukaan koneen osia ja uhreja on löydetty noin kilometrin säteellä putoamispaikasta, Reuters uutisoi.

Koneen lentotietoja tallentavista mustista laatikoista ensimmäinen löytyi jo sunnuntaina ja toinenkin on löydetty yön aikana.

Antonov-148 on vuonna 2004 ensilentonsa lentänyt kaksimoottorinen konemalli. Se on suunniteltu lyhyiden ja keskipitkien lentojen operoimiseen.

Lähde: Tekniikka&Talous

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

"Kone putosi maahan pian nousun jälkeen noin 1500 kilometriä Moskovasta kaakkoon. Kone nousi Domodedovon lentokentältä ja oli matkalla Orskin kaupunkiin Etelä-Uralilla".

Olisikohan niin, että se on Orsk, joka on 1500 kilometriä Moskovasta kaakkoon ja kone puolestaan putosi pian noustuaan Domodevon lentokentältä.