Keskiviikko 12.12.2018

Näin politiikka jakaa USA:ta: Trumpin kannattajille oma deittisivusto – ”Make dating great again”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.2.2018 10:32
  • Kuva: Kuvakaappaus – trump.dating
    Kuva

Deittailu on politisoitunutta. Trumpin deittailusivustolla käyttäjät luokitellaan tarkasti.

Deittailu on politisoitunut viime vuosien aikana. Business Insider -lehti kertoo, että Yhdysvalloissa on jo pidempään ollut omia nettideittailusivustoja republikaaneille ja demokraateille. Samoin presidenttiehdokas Bernie Sandersin kannattajille on perustettu oma Feel the Bern -sivusto. Myös deittisovellus Tinderiä koskenut kyselytutkimus kertoo, että 71 prosentille vastaajista poliittinen katsantokanta on kynnyskysymys suhteen aloittamiselle.

Nyt myös presidentti Donald Trumpin kannattajille on omat deittisivustonsa Trump Dating ja Trump Singles. Palvelua markkinoidaan sivustolla Trumpin vaalilausetta mukaillen: ”Make dating great again”.

Sivustot ovat kuitenkin aiheuttaneet pahennusta kielenkäyttönsä vuoksi. Sivustoilla on esimerkiksi ilmoitus tarkoituksesta ”karistaa liberaalit pois rakkauselämästäsi” ja huomioitu se, että useilla muilla deittisivustoilla käyttäjä voi hyvinkin ilmoittaa, että hän ei ole kiinnostunut Trumpin kannattajista tai on ylpeä liberaalien arvojen kannattaja.

Varsinaiset loukkaavat ilmaisut tulevat vastaan profiilia luotaessa. Lähtökohtaisesti profiilin voi luoda vain heteromies tai -nainen. Homoa, lesboa tai transsukupuolisuutta ei voi valita. Sen sijaan avioliitossa tai muuten varatut voivat käyttää palvelua ja määritellä, ovatko onnellisesti tai onnettomasti naimisissa vai parisuhteessa.

Etnisyys täytyy määritellä tarkkaan. Yhdysvalloissa etnisyys määritellään yleensä viiden kategorian kautta, jotka ovat natiiviamerikkalainen tai Alaskan natiiviasukas, aasialainen, afro-amerikkalainen tai musta, latinalaisamerikkalainen, natiivihavaijilainen tai muu tyynenmeren saarten natiiviasukas sekä valkoihoinen, jolla tarkoitetaan eurooppalaista, Lähi-idästä tai Pohjois-Amerikasta tulevaa valkoihoista.

Trumpin deittailusivuilla kysytään, onko henkilö skandinaavi, polyneesialainen, itä-eurooppalainen, länsi-eurooppalainen, Välimeren alueelta vai eskimo, jolla viitataan Alaskan, Kanadan ja Grönlannin alkuperäisasukkaisiin ja jonka katsotaan yleisesti olevan loukkaava ja epätarkka määritelmä.

Muiden deittisivustojen tapaan käyttäjä voi määritellä ulkomuotoansa ja kiinnostuksen kohteitaan. Kiinnostusten kohteissa on elokuvien ja viinimaistelun lisäksi vaihtoehtoja, kuten armeijamiehet ja -naiset, aseet, country western, poliisit ja palomiehet sekä sinkkuvanhemmat.

Jaa artikkeli: