Tiistai 11.12.2018

Aseistettu poliisi odotti koulun ulkopuolella Floridan tappajan ammuskellessa – seriffi järkyttyi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2018 09:16
Päivitetty: 
23.2.2018 09:53
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    17 ihmistä kuoli Floridan kouluammuskelussa. Kuvassa poliiseja Marjory Stoneman Douglasin lukion edustalla ammuskelun jälkeen.
|

Koululaisten turvaksi palkattu aseistettu poliisin apulainen odotti koulun ulkopuolella, kun Marjory Stoneman Douglasin koulussa Yhdysvaltain Floridassa ammuttiin kuoliaaksi 17 ihmistä. Seriffin apulainen on nyt eronnut tehtävästään, uutiskanava CNN kertoo.

Paikallinen seriffi Scott Israel kertoi apulaisensa, koulun turvamiehen, käyttäytymisestä tiedotustilaisuudessa torstaina. Hänen mukaansa apulaisseriffi ei koskaan mennyt sisälle kouluun, jossa ammuskelija surmasi oppilaita. Hän odotti rakennuksen ulkopuolella.

Seriffi pidätti apulaisensa virasta heti ammuskelun jälkeen, minkä jälkeen tämä erosi itse. Apulainen oli aseistettu ja virkapuvussaan ammuskelun tapahtuessa. Seriffi näki videolta, kuinka tämä saapui rakennuksen luokse ammuskelun alkaessa, mutta ei mennyt sisään.

– Hänen olisi pitänyt mennä sisään. Hoitaa tappaja, tappaa hänet, seriffi sanoo.

Seriffin mukaan hän voi pahoin katsoessaan videotodistetta apulaisensa toimista.

BBC:n mukaan seriffin apulainen saapui koululle noin 90 sekuntia ammuskelun alkamisen jälkeen. Hän pysyi rakennuksen ulkopuolella noin neljän minuutin ajan. Ammuskelu kesti kaiken kaikkiaan noin kuuden minuutin ajan.

Lue myös: Trump ehdotti aseita opettajille – Kansallinen kivääriyhdistys tuki heti: ”Kouluampujan voisi pysäyttää todella nopeasti”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Tuure Piittinen
Tuure Piittinen
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Ase pitää antaa jo synnytyslaitoksella lahjaksi niin pystyy puolustamaan itseään. Näin ääliö kansa on itse aiheuttanut nämä ammuskellut, turha niitä täältä voivotella. Ruotsi on omalla typeryydellään ajautunut jengi ammuskelun luvatuksi maaksi, toivottavasti täälä otetaan oppia ettei meille käy samoin.

Raimo Laine

Apulaissheriffillä olisi ollut yllätysmahdollisuus edetessään ampuvaa kohti. Muutama laukaus selkään ja tilanne ohi.
Yksi vartija koulun edessä voidaan helposti yllättää eli vartijan täytyykin olla näkösuojassa ja aloittaa toiminta heti ensimmäisen laukauksen kuultuaan.
Panssariautoakin voisi käyttää vartijan suojaksi.

Juha Koponen

..amerikkalaiset ovat maailman upeinta kansaa. Jenkki on ihmiskunnan paras tukia ja pystyssäpitäjä.
NYT on vaan niin, että amerikkalaisillakin voi olla ongelmia.
On selvää, että nämä kouluampujat eivät ole terveitä. He ovat mielisairaita nuoria ihmisiä. Heidän kotonaan ollaan mielisairaita.
Amerikassa ongelmana on se, että kouluissa ja kotona ei saa mistään hoitoa. Mielisairaaloita ja mielenterveyshoitioa ei ole saatavilla. Puhuminen aseista on humpuukia. ...