Keskiviikko 22.5.2019

Raportti: Ruoka-apua seksiä vastaan – YK:n apua jakavat miehet hyväksikäyttävät naisia Syyriassa

Luotu: 
27.2.2018 12:41
Päivitetty: 
27.2.2018 13:00
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuvassa syyrialaispakolaisia pakolaisleirillä.
|

YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen apua Syyriaan toimittavat avustustyöntekijät käyttävät järjestelmällisesti seksuaalisesti hyväkseen apua hakevia naisia, raportoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Hyväksikäyttöä ilmenee etenkin eteläisessä Syyriassa.

BBC:n mukaan avunjaossa työskentelevät miehet vaativat seksiä vastineeksi ruokatuotteista ja muusta avusta. Hyväksikäyttö on niin laajamittaista, että jotkut syyrialaisnaiset kieltäytyvät menemästä avunjakelukeskuksiin, BBC kertoo.

Paikallisten avustustyöntekijöiden käytöksestä varoitettiin jo kolme vuotta sitten. BBC:n raportin mukaan näyttää siltä, että ilmiöön ei ole puututtu.

YK:n virastot toteavat, että niillä on nollatoleranssi kaikenlaista hyväksikäyttöä kohtaan. YK:n mukaan sillä ei ole tietoa väitetyistä tapahtumista Syyriassa. BBC:lle esitettyjen väitteiden mukaan jotkut järjestöt sulkisivat silmänsä hyväksikäytöltä, koska kolmansien osapuolien käyttö on ainoa tapa saada apua perille tietyille alueille Syyriassa.

YK:n alaisen UNFPA-järjestön tänä vuonna julkaistussa raportissa todetaan, että Syyriassa on havaittu tapauksia, joissa tytöt tai naiset ovat joutuneet vaihtamaan ”seksuaalipalveluita” aterioihin tai esimerkiksi kyyteihin.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tom brunila

Mutta kun ovat YK:n avustustyöntekijöitä! Ei YK päästä ketä tahansa jakamaan ruokaa ja avustustarvikkeita! Heidät on palkattu YK:n toimesta jakamaan avustustarvikkeita! Tai onko sinulla parempaa tietoa siitä kuka heidät on palkannut?

Risto Nikandrr

Aytallolah Khomeini oli "hurskas". En tiedä, onko totta, mutta joku hänen entisestä lähipiiristään kertoi, että nähdessään kauniin pikkutytön ja yöpyessään jossain kodissa oli pyytänyt pikkutytön isältä mennä naimisiin pikkutytön kanssa yhdeksi yöksi. Muslimeillahan on sellainenkin mahdollisuus. Isä olisi hyväksynyt ajatuksen hyvillä mielin. Olihan kyseessä hurskaista hurskain.

Tapa on yleinen, kun kyseessä on rikas mies ja köyhä tyttö tai nuori nainen. Ja muslimit kun arvostavat kovasti neitsyitä...

Miika Vähäkangas

Totta! Ja kansa halusi tuollaisen murhaajan a varkaan johtajakseen vuonna 1979 ja menivät 1000 vuotta ajassa taaksepäin,kyllä ihmiset siellä tietää että islam ei tuonut yhtään mitään hyvää,olen myös nähnyt haastattelun jossa kerrottiin sama iljettävyys

Jari Mikkola

Olisi varmaan siis syytä liennyttää ongelmaa Suomalaisella tavalla. Otetaan ne kaikki suurimmassa hädässä olevat hyväksi käyttävät miehet tänne, etteivät joudu vainon kohteeksi kotimaassaan..täysin ilman syytä tietysti.

tom brunila

Uskonto asettaa normit sille mikä käytös on toivottavaa ja jopa pakollista.
Ja katsopa nykymaailman menoa eri uskontoja seuraavissa maissa. Mutta perehdy ensin siihen mitä uskontojen tärkeimmät profeetat ovat opettaneet. Tekstejä löytyy paljon ja helposti. Mielenkiintosia lukuhetkiä.

Juhani Kleemola

Tämä uutinen on hyvä esimerkki puolivalemediauutisesta. Kun lukee pelkästään uutisen alun, saa mielikuvan missä YK:n avustustyöntekijät raiskaavat naisia. Vasta kolmannassa luvussa kerrotaan että raiskauksia tekeekin avustuskeskusten syyrialaiset miehet.

Kun uutisten tekeminen on taantunut näinkin alas, ei tarvitse ihmetellä, miksi mvlehdellä on lukijoita. Huuskon porukan touhu ei vaan vaikuta luotettavalta. Harmi.

Mikko Räsänen

Hyvä havainto. Ehkä propaganda on ollut aina samanlaista. Nyt, kun olemme päässeet Suomessakin pois kontrolloidun tiedonvälityksen alta internetin myötä, on medianlukutaito kehittynyt. Me huomaamme uutisista nyt myös ne asiat mitä niihin ei suoraan ole kirjoitettu. Toimittajan tai median asenne ja vaikuttamisen halu paljastuu huomattavasti aiempaa paremmin. Fakta on se, että me olemme olleet tarkoitushakuisen tiedonvääristelyn kohteena aina. Nyt se vääristely on helpompi huomata ja siitä on paljon helpompi puhua tai kirjoittaa. Kiitos internet ja "valemediat".

Fila Noor

Niin kauan kuin on sikoja lapsia ja naisia käytetään hyväksi. Helsingin kaduillakin vanhat ukot tarjoaa viinaa ja rahaa pikkupimuille seksistä. Oksettaa kun ajattelenkaan. Eikä ole muslimeja vaan kantasuomalaisia sikoja

Tarya Korhonen

Niin kauan kun on ollut miehiä ja naisia on ollut myös hyväksikäyttäjiä. Pahimmat esille tulleet tapaukset ovat olleet pienten lasten hyväksikäytöt, perheissä ja uskonlahkoissa - niitä on ollut vaikea hyväksyä - onneksi niihin on ainakin osittain pystytty puuttumaan ja jopa saatu loppumaan. Miksi Te miehet täällä vaaditte tekstiin muutosta lauseeseen YK:n apua jakavat miehet? Mustamaalauksen takiako? Miksi ette mielummin kirjoittaisi kuinka ette suvaitse tällaisia tapahtuvaksi. Koska ainakin minulle naisena tulee mieleen, jonkun toisen kuin itsensä syyllistäminen? Sellaista en voi hyväksyä. Tämä teksti on kirjoitettu avustustyöntekijöistä, jotka sattuvat olemaan miehiä ja juuri heidän hyväksikäytöstä jakaessaan ilmaista apua naisille - seksiä vastaan: sanoisinko kieroa, ikävää ja ennenkaikkea inhottavaa! Tällaiset työntekijät pitää erottaa ja heti ilman eri kysymystä, kaikki muu syyllistäminen menee väärään osoitteeseen. Siksi on korostettava hyväksikäyttämisen hyväksymättömyyttä ennenkaikkea.