Tiistai 11.12.2018

Outoja väitteitä Ugandasta: Kuollut suomalaismies manipuloitu valvontakameran videolle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2018 09:10
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suomalainen liikemies löytyi kuolleena Pearl of Africa -hotellista Ugandan Kampalasta.
|

Ugandassa turvallisuuspalvelu ISO haastaa paikallisen poliisin väitteet suomalaisen liikemiehen kuolemasta.

Tapauksen uudesta käänteestä kertoo ugandalaissivusto SoftPower, joka Yleisradion mukaan on Ugandan hallintoa lähellä. Ugandan turvallisuuspalvelun ja poliisin tiedetään olevan riitaisia eikä maan mediaa pidetä erityisen luotettavana.

Sivuston mukaan turvallisuuspalvelu kiisti tiistain tiedotustilaisuudessaan maan poliisin kuvauksen tapahtumainkulusta ja siitä, että suomalaismiehen tapaus olisi ratkaistu. ISO:n johtaja Joseph Aliganyira kertoi tilaisuudessa, että poliisin käyttämät valvontakameravideot Pearl of Africa -hotellista, josta suomalaismies löytyi kuolleena, ovat manipuloituja. SoftPowerin mukaan videoihin sisältyy ”vääriä elementtejä, joiden tarkoitus on johtaa tutkintaa harhaan”.

– Suurin osa nähdystä oli näyteltyä, mukaan lukien yksi toimittaja, joka oli osa näytöstä, ISO kertoi.

Sivuston mukaan esimerkiksi kuolleen suomalaismiehen kuva oli asetettu videolla kohtaan, jossa ei videon raakamateriaalissa näy ketään.

Turvallisuuspalvelun mukaan suomalaismiehen kuolinsyy olisi hapen puute. Poliisi on kertonut kuolemaan liittyvän huumeita ja mahdollisesti myrkyllisiä aineita. Kuolemaa on tutkittu henkirikoksena.

Väitteet nosti aiemmin esiin Yle.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Matikainen

Normi toimintaa!!Jos tapetaan joillekkin "ei toivottu"henkilö niin on tavallista,että kuolema yritetään naamioida vaikkapa huumeiden yliannostukseksi ja sattumoisin huumeissa olevan tappavaa myrkkyä.Jälien sekoitukset ja nauha-manipulaatiot kuuluvat asiaan.Tietysti asiaa voi lähestyä Ugandan armeijan kaluston uusintatarpeiden kautta,minkä tyyppisiä panssaroituja ajoneuvvoja he käyttävät ja ketkä Patrian kilpailijat ovat tarjoamassa ajoneuvoja vanhentuneiden tilalle.