Sunnuntai 26.5.2019

Trump toteutti uhkauksensa: Terästullit käyttöön pikaisesti

Luotu: 
9.3.2018 07:51
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Presidentti Trump kertoi terästullien asettamisesta tiedotustilaisuudessaan torstaina.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on toteuttanut uhkauksensa ja allekirjoittanut määräyksen, joka langettaa teräkselle ja alumiinille tuontitullit. Tullit astuvat voimaan 15 vuorokauden kuluttua.

Sen jälkeen ulkomailta Yhdysvaltoihin tuotavasta teräksestä on maksettava 25 prosentin ja alumiinista 10 prosentin tulli, Kauppalehti kertoo.

Viime päivinä virinneiden huhujen mukaisesti Trump jätti Kanadan ja Meksikon tullien ulkopuolelle. Hän jätti oven auki myös muille liittolaismaille, joiden kohdalla voidaan toimia ”joustavasti". Kauppaministeri Wilbur Rossin mukaan kyse on motivoinnista, joka edistää Meksikon ja Kanadan halukkuutta uuden kauppasopimuksen solmimiseen.

Tullien asettaminen on herättänyt tavallistakin suurempaa ristivetoa Washingtonissa. Useat presidentin oman puolueen johtohenkilöt ja yli 100 republikaanista kongressiedustajaa ovat asettuneet Trumpia vastaan tässä hankkeessa. He pelkäävät kauppasodan syttymistä.

Lue laajempi juttu Kauppalehdestä.

LUE MYÖS: Donald Trumpilta uusi uhkaus Euroopalle: ”Me yksinkertaisesti otamme käyttöön tullimaksun”

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Yhdysvaltojen kauppataseen vaje Meksikon ja Kanadan kanssa on jatkanut kasvamistaan. Vuonna 1993 se oli 27 miljardia dollaria tappiollinen Yhdysvalloille ja vuonna 2013 peräti 177 miljardia dollaria. Economic Policy Instituten laskelmien mukaan kaupan alijäämä Meksikon kanssa oli johtanut 700 000 työpaikan nettomenetykseen Yhdysvalloissa vuosina 1994–2010."
http://www.maailma.net/nakokulmat/vapaakaupan-katteettomat-lupaukset

Juha Koponen

..Detroit, Chicago. Useat pienet paikkakunnat myös tulevat saamaan apua tästä päätöksestä. Saattaa nostaa amerikan talouden, kun siihen lisätään vielä autojen tullimaksut . Onkin ollut melko vastuutonta, suostua amerikan talouden alasjoon, mitä tähän asti on tapahtunut. Trump on bisnes mies. EU:ssa on myös protektionismia monissa asioissa; telakkateollisuus, maatalous jne....

Timo Nenonen

On todella positiivista, että tällä globalismin aikakaudellakin on vielä olemassa edes kaksi valtionpäämiestä, jotka ajavat oman maansa ja kansalaisten etua. nimittäin Putin Venäjällä ja Trump, America First Usassa.

Jotenkin olettaisi heitä olevan enemmänkin, mutten ainakaan minä ole huomannut ketään muita, missään.

Harri Tapani

" edes kaksi valtionpäämiestä, jotka ajavat oman maansa ja kansalaisten etua"

Eikös sen pitäisi olla vähän sama asia Suomessakin, sitä vartenhan heitä sinne äänestellään, silloin puhutaan demokratiasta, tosin se taitaa olla jo aika vanhanaikaista ajattelua...menneen maailman juttuja.