Torstai 17.1.2019

Nyt tuli Venäjän vastaus: Karkotus 23 brittidiplomaatille ja varoitus uusista toimista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2018 10:34
Päivitetty: 
17.3.2018 10:43
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
|

Venäjä karkottaa 23 brittidiplomaattia. Asiasta kertoo BBC.

Interfaxin mukaan karkotettavat diplomaatit on julistettu ei-toivotuiksi henkilöiksi Venäjällä ja heillä on viikko aikaa lähteä maasta.

Toimi on vastaus Britannialle, joka viikolla ilmoitti 23 venäläisdiplomaatin karkotuksesta.

-Britanniaa on varoitettu uusista vastatoimista, jos he jatkavat epäystävällisiä toimiaan Venäjää vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Interfaxin mukaan.

Britanniaan kohdistetaan myös muita vastatoimia: maa ei saa lupaa perustaa konsulaattia Pietariin. Lisäksi Venäjä on määrännyt Britannian kulttuuri- ja koulutuskeskuksen, British Councilin lopettamaan toimintansa Venäjällä.

Britannia on syyttänyt Venäjää entisen venäläisen vakoilijan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayrityksestä Salisburyssä. Skripaleihin käytetty hermomyrkky on brittiväitteiden mukaan valmistettu entisessä Neuvostoliitossa.

Britannian turvaneuvosto kokoontui maanantaina ja päätyi johtopäätökseensä teossa käytetyn venäläisperäisen myrkyn takia mutta myös siksi, että Venäjällä katsotaan olevan historiaa vastaavissa valtion operoimissa hyökkäyksissä.

Lue lisää:

Menikö länsi Putinin ansaan? – Tutkija: Venäjä voi väittää lännen puuttuneen vaaleihin

Britannialta jäätävä syytös Venäjälle: Epäilee ”suoraa valtion operaatiota” ja voimankäyttöä Britanniaa vastaan Skripalin myrkytyksessä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Samu Skogström

Tämä reaktio oli toki kaikkien tiedossa - Venäjä toimii aina tällä tavalla, jos joku maa kohdistaa siihen diplomaattisia toimia. Sen lisäksi Lavrov vinkuu tällaisen toimen jälkeen aina, että miksi kukaan ei kunnioita ja rakasta meitä, vaikka me emme tee pahaa koskaan kenellekään. Trollilaumat jatkavat höpinöitään sitten siitä, että mutkun USA ja Israel. Ei mitään uutta auringon alla.

Matti Mustonen

Venäjä toimii kuten kaikki muutkin maat vastaavissa tilanteissa. Sitä on kenenkään turha vinkua. Brittien olisi ollut ehkä asian edistämiseksi ensin tutkia ja sitten hutkia. Nyt jää Venäjälle mahdollisuus vastapropagandaan. Vinkumistakin pahempaa on "pavlovinkoira reaktio", jossa erimieltä olevat tuomitaan "trolleiksi". Muistuttaa enemmän neuvostoaikoja, jossa neuvostovastaisen leima oli laajassa käytössä.