Torstai 17.1.2019

Theresa May: ”Emme siedä sitä, että Venäjän hallitus uhkaa kenenkään henkeä Britannian maaperällä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2018 15:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Theresa May.
|

Britannian pääministeri Theresa May on vastannut Venäjän ilmoitukseen 23 brittidiplomaatin karkotuksesta. Lisäksi Britannian ei saa lupaa perustaa konsulaattia Pietariin ja Venäjä on määrännyt Britannian kulttuuri- ja koulutuskeskuksen, British Councilin lopettamaan toimintansa Venäjällä.

–Odotimme tämän kaltaista vastausta, May kommentoi BBC:n ja The Guardianin mukaan lauantaina.

Brittipääministerin mukaan maan hallitus pohtii seuraavia toimia yhdessä liittolaistensa kanssa lähipäivinä.

–Emme siedä sitä, että Venäjän hallitus uhkaa Britannian kansalaisten tai muiden henkeä Britannian maaperällä, hän sanoi.

Venäjän lauantaina julkistamat toimet ovat vastaus Britannialle, joka viikolla ilmoitti 23 venäläisdiplomaatin karkotuksesta.

Britannia on syyttänyt Venäjää entisen venäläisen vakoilijan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayrityksestä Salisburyssä. Skripaleihin käytetty hermomyrkky on brittiväitteiden mukaan valmistettu entisessä Neuvostoliitossa.

Lue myös:

Nyt tuli Venäjän vastaus: Karkotus 23 brittidiplomaatille ja varoitus uusista toimista

Menikö länsi Putinin ansaan? – Tutkija: Venäjä voi väittää lännen puuttuneen vaaleihin

Britannialta jäätävä syytös Venäjälle: Epäilee ”suoraa valtion operaatiota” ja voimankäyttöä Britanniaa vastaan Skripalin myrkytyksessä

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Leo Mirala

Vanhan russofobinkin täytyy ihan ottaa asento ja onnitella Putinia ja kaikkia putinisteja ja venäläisiä. Oli se taas loistava isku ja vielä brittejä kohtaan. Britit toisessa maailmansodasta lähtien ovat pettäneet lukemattomia kertoja ystäviään, alkaen Puolasta ja viimeeksi EU:sta. . Heille oli ihan oikein tämä nöyryytys.
Onnea ja menestystä Venäjälle kaikesta huolimatta!
Seuraavaa iskua odotellen:)

Kari Kallio

Sait huuleni mutrulle. Erinomaista sarkasmia. Minäkin toki isänmaallisena miehenä muistan aina sen, että mikä länsimaa on käynyt pommittamassa Suomea 1800-luvulla - se on Britannia. Senkin me muistamme, mikä länsimaa lähetti radion välityksellä NL:a kehuskelevaa härskiä propagandaa viime sodan aikana Suomeen! Emme myöskään unohda Churchillin puheita, joiden mukaan Neuvostoliiton vaatimukset Suomelle olivat täysin luonnollisia ja legitiimejä, Kimmo Rentola kirjoitti. Teheranin konferenssissa 1. joulukuuta 1943 Churchill oli jälleen sitä mieltä, että Neuvostoliitolla täytyi olla Itämerellä meri- ja ilmaherruus. Omilleen hän oli jo linjannut, että Suomen pitäisi kärsiä aluemenetyksiä katalan käytöksensä vuoksi! Sotakorvausten noustessa esille Churchill tokaisi suomalaisiin viitaten, ettei "niillä köyhillä metsäläisillä olisi muuta antaa kuin piisamin- ja kärpännahkoja". Yhdysvaltain presidentti Franklin Roosevelt puolestaan mainitsi kirjan mukaan Stalinille epävirallisessa keskustelussa, että Neuvostoliitto voisi ottaa Suomen haltuunsa. Toukokuussa 1944 Roosevelt sanoi suurlähettiläs Averell Harrimanille, että hän "vähät siitä piittaa, jos Venäjän naapurimaista tehdään kommunistisia".
Suomen historia on sen osoittanut, ettei meillä ole kuin yksi ystävä - se on Saksa. Se on ollut Euroopan maista kaikkein lojaalein Suomea kohtaan! Aina.