Maanantai 18.2.2019

Venäläislähteet: Diplomaattien karkotukset alkamassa Euroopassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.3.2018 13:53
Päivitetty: 
26.3.2018 14:06
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Venäläisten diplomaattien karkotukset ovat vastatoimi Venäjää kohtaan Salisburyssa Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun vuoksi.
|

Venäläisten uutistoimistojen mukaan venäläisiä diplomaatteja on kutsuttu ulkoministeriöihin Puolassa, Latviassa, Liettuassa ja Virossa.

Asiasta kertoo myös brittilehti The Independent, jonka mukaan kyseisten maiden lisäksi myös Ranskan ja Irlannin odotetaan karkottavan venäläisiä diplomaatteja. Venäläistietojen uskotaan olevan ensimmäinen merkki karkotusten alkamisesta.

BBC:n mukaan Itävalta on toistaiseksi ainoa EU-maa, joka on ilmoittanut, ettei aio karkottaa venäläisiä diplomaatteja.

Karkotukset ovat vastatoimi Venäjää kohtaan Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun vuoksi.

Venäläinen Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija joutuivat hermomyrkkyhyökkäyksen kohteeksi Britanniassa maaliskuun alussa. Britannia syyttää iskusta Venäjää. Myös muut EU-maat katsovat, että Venäjä on erittäin todennäköisesti vastuussa iskusta. Venäjä kiistää kaikki yhteydet hermomyrkkyiskuun ja syyttää asiassa Britanniaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat asiasta sunnuntaina puhelimessa, mutta keskustelun sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Washington Post kertoi viikonloppuna, että myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump harkitsee karkotuksia.

Lue myös:

Sauli Niinistö ja Angela Merkel keskustelivat hermomyrkkyiskusta – aloite tuli Suomesta

EU tiukkana: Venäjä todennäköisesti myrkkyiskun takana – Juha Sipilä: Britannialta 2 vakavaa väitettä

EU:n ulkoministerit sälyttivät vastuun hermomyrkkyiskusta Venäjälle – Soini vaatii sarkasmin loppua

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Koponen

..kuusi lähtee usa:sta. Irlantia myöten venäläisdiplomaatit ajetaan ulos. Suomen poistettava yksi ,vähintäänkin. Juuri näissä tapauksissa on tärkeää olla mukana länsimaitten joukossa. Venäjän johto teki sotilaallisen iskun Englantiin. Heitä on rangaistava siitä. Isku oli kemiallisella aseella tehty ja se tehtiin jo toisenn kerran. Iskussa näytetään, että mitkään lait eivät koske siellä Kremlissä istuvaa varaskoplaa..

Juha Koponen

..60 lähtee USA:sta.totta, Australia on aina Brittien tukena, myös he heittävät yhden ryssän pihalle. Syyllinen tiedetään, KGB murhamiehet hämmästyivät nyt, että läntinen maailma ei ole en'' niinkuin silloin "neuvostoliiton suuruuden aikoina"..