Torstai 20.6.2019

Nyt tuli Venäjän vastaus: ”Lopullisen päätöksen tekee Vladimir Putin”

Luotu: 
26.3.2018 18:13
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kremlin mukaan Vladimir Putin päättää vastatoimista venäläisdiplomaattien karkotuksiin.
|

Venäjä on ottanut lyhyesti kantaa EU-maiden ja Yhdysvaltojen maanantaina päättämiin venäläisdiplomaattien karkotuksiin. Venäjän ulkoministeriö toteaa omassa lausunnossaan vastakkainasettelun jatkuvan.

–On itsestään selvää, että nämä epäystävälliset toimet eivät jää huomiotta ja me reagoimme niihin, lausunnossa sanotaan BBC:n mukaan.

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov puolestaan sanoo, että Venäjä on pahoillaan karkotuspäätöksistä. Hän korostaa, että vastatoimista päättää presidentti Vladimir Putin.

–Analysoimme tilanteen ulkoministeriössä. Sen jälkeen presidentti saa nähtäväkseen ehdotuksia vastatoimista. Lopullisen päätökseen tekee Vladimir Putin, Peskov sanoi uutistoimisto TASSille.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin mukaan karkotuksia tehdään 14 EU-maassa. Lisäksi Yhdysvallat ilmoitti maanantaina karkottavansa 60 venäläistä diplomaattia. Suomi karkottaa yhden diplomaatin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ennakoi Venäjän vastaavan saman tyyppisillä toimilla.

–On mahdotonta sanoa, mitä vastatoimet tulevat olemaan. Vastatoimi on lähellä vastavuoroisuutta, hän kommentoi tiedotustilaisuudessaan.

Lue myös:

Sauli Niinistö: ”Syytä keskittää voimia siihen, että kuilu lännen ja Venäjän välillä alkaisi asettua toiseen asentoon”

Juha Sipilä karkotuspäätöksestä: ”Toimi on huolellisesti harkittu ja mitoitettu”

Nyt tuli Suomen päätös: Yksi venäläisdiplomaatti karkotetaan

Tutkijat kiittelevät Suomen ratkaisua: ”Tärkeä viestiarvo”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

Venäjän on siis mahdoton hälventää mitenkään niitä epäilyksiä, joita siihen kohdistuu. Se olisi voinut toimia PALJON päättäväisemmin ja julistanut murhayrityksen teoksi, jonka he takuuvarmasti rankaisevat! Mutta ei.
Nyt ei Moskovan suunnalta tule muuta kuin verukkeita, mikä aina viittaa siihen, että totta ei meinaa saada lykättyä vaikka kuinka pinnestelee nuppi punaisena. Lujassa istuu.

Jukka Lehti

Kannattaisi lukea tai kuunnella muutakin kuin näitä "läntisen" media "luetettavia" uutisia. Näissä "syyllinen" ollut selvillä ilman tutkintaa. Jostain syystä itselläni luotto mennyt tähän uutisointiin. Tässä case joku mättää?

Don Pennanen

Eipä ole kenellekään tullut mieleen, mitä jos myrkytyksen takana onkin CIA tai M15 saadakseen typerän enemmistön Venäjää vastaan. Mitä järkeä Venäjällä olisi murhata mies, joka on tietonsa laulanut vuosia sitten. Miehellä ei ollut enää mitään poliittista merkitystä. Tapauksen takana voi olla myös Ukraina saadakseen Putinin näyttämään murhaajalta.

Harri Tapani

Muistelen lukeneeni jo jokunen päivä sitten, että kun tuo labra jossa muinainen Neukkula kehitteli tuota myrkkyään, se jä Neukkulan hajotessa Kazakstaniin, niin USA tuli uutisten mukaan sinne auttamaan tuon laboratorion siivoilussa ja aineiden hävittämisessä. Aineen kehittäjäkin asuu Yhdysvalloissa. Samoin uutiset kertoivat että tuolta labrasta olisi ollut tavaraa myynnissä Kazastanissa aivan yleisesti, aineen kaavakin on ollut jaossa jo vuosia, käsittääksen nämä kaikki mainitut asiat löytyvät jopa Uuden Suomen viime päivien keskusteluissa aiheesta niin blogeista kuin uutiskommentsitakin.

Harri Kovala
Vastaus kommenttiin #7

Aineen kaava ei pelkästään auta, sillä aineosista voidaan päätellä missä ne on tuotettu/valmistettu. Joten pitää olla alkuperäiset raaka-aineet tai alkuperäinen myrkky. Jos kyseistä hermomyrkkyä on ollut saatavilla, niin jälleen sormi osoittaa itää kohti.

Kari Kallio

#4 Siksipä juuri - parhaalta kuulemaltani selitykseltä kuulostaakin ns. toverituomioistuin. Vakoilijakolleegat, jotka uhri "poltti" eli paljasti - jotka siis päättivät kostaa ilman Putinin lupaa. Hän mahtaa olla siksi raivoissaan? Hän on menettänyt kontrollin alaisiinsa nähden. Se on tässä se uutinen! Miksi siitä ei revitä isoja otsikoita!