Keskiviikko 19.6.2019

Kiina suunnittelee jo seuraavaa avaruusasemaa – Tiangong-1:n jäänteet putosivat eteläiseen Tyyneenmereen

Luotu: 
2.4.2018 10:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vuonna 2011 käyttöön otettu Tiangong-1 ajautui pois radaltaan kaksi vuotta sitten.
|

Kiinan ensimmäinen avaruusasema Tiangong-1 saapui viime yönä Maan ilmakehään. The New York Timesin mukaan amerikkalaisviranomaiset ovat vahvistaneet kiinalaistiedot, joiden mukaan noin kahdeksan tonnin painoinen avaruuslaboratorio "suurimmaksi" osaksi paloi saapuessaan ilmakehään. Sen jäänteet putosivat eteläiseen Tyynenmereen.

Vuonna 2011 käyttöön otettu Tiangong-1 ajautui pois radaltaan kaksi vuotta sitten.

New York Timesin mukaan Kiinan alkuperäinen suunnitelma oli pudottaa käytöstä poistettu avaruusasema hallitusti ilmakehään juuri meren yllä. Kiinalaiset kuitenkin menettivät yhteyden asemaan viime vuoden maaliskuussa.

Kiinan toinenavaruusasema Tiangong-2 on kiertoradallaan ja kiinalaiset aikovat rakentaa seuraavan, suuremman muutaman seuraavan vuoden aikana.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

"Kiinan toinenavaruusasema Tiangong-2 on kiertoradallaan ja kiinalaiset aikovat rakentaa seuraavan, suuremman muutaman seuraavan vuoden aikana."
Avaruusasemien rakentelu on niin kallista puuhaa, että siihen ei ole kohta muilla varaa kuin Kiinalla. Siksipä olisi viisasta kansainvälisesti koordinoida noita hankkeita, eikä kilpailla asioilla avaruudessa; se on vain rahan polttamista ja sen vuoksi moni isompi projekti jää ehkä toteutumatta tai ne viivästyvät merkittävästi. Priorisointi/fokusointi voisivat olla niitä viisaita avainsanoja.

Harri Tapani

Joo...niin, ehkä ensimmäiseltä kommentoijalta puuttuu tietoa...tämäkin on kerrottu ja oaikoja sitten.

"Avaruuden militarisointi uuskonservatiivien hanke

Yhdysvaltain maailman täydelliseen hallintaan tähtäävät pyrkimykset eivät kuitenkaan pääty edes tähän. Sen tavoitteena on myös avaruuden militarisointi. Tätä koskevat Pentagonin suunnitelmat julkistettiin toukokuussa kaksi vuotta sitten. Yhdysvallat aikoo sijoittaa avaruuteen pitkälle kehittynyttä teknologiaa tukemaan sotajoukkojaan maalla, merellä ja ilmassa. Politiikkaan kuuluu myös se, että muita maita estetään tekemästä samoin..."

http://hirvasnoro.blogspot.fi/2007/04/euroopan-ohjuskilpi-vasta-alkua-us...

Juha Koponen

..kiinan vaikutus maailmaan tulee voimalla. Afrikassa on saatu kiinan tukemana enemmän aikaan kuin länsimaitten kehitysavulla yhteensä.Apu on ollut hankkkeita ja projekteja joilla rakenettu valtaisia infra hankkeita. Kiina rakentaa jokapuolella.EU ja länsimaat jäävät kiinan jalkoihin sen rynnistyksessä. Japani, Saksa, USA , kukaan ei ole tajunnut tehdä sitä mitä kiina. Kehitysmaat ovat mahdollisuus. Kiinan voi enää kaataa vain kommunstipuolueen asema. Jos kiina päääsisi demokratiaan, olisi kiinan asema selviö maailman johtavana valtiona..R. Nixon sanoi joskus, että "meillä ei ole varaa pitää syrjässä 1 mijardia ihmisitä maailman kehittämisestä"...