Tiistai 18.12.2018

USA kiistää ohjusiskut Trumpin haukuttua Assadia eläimeksi: ”Emme tällä hetkellä tee ilmaiskuja Syyriassa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.4.2018 09:02
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
|

Syyrian viranomaiset ovat ilmoittaneet ohjusiskusta sotavoimiensa lentokentällä. Syyria ilmoitti aiemmin epäilevänsä iskusta Yhdysvaltoja. Pentagon on kuitenkin ilmoittanut, ettei se ole iskujen takana.

Pentagon toteaa tiedotteessa, että tällä hetkellä Syyriassa ei tehdä ilmaiskuja.

Yhdysvaltojen odotetaan vielä iskevän Syyriaan. Syynä on väitetty kemiallinen isku kapinallisten hallussa olevaan saarrettuun kaupunkiin Itä-Ghoutan alueella viikonloppuna. Samalle alueelle ammuttiin 2013 hermomyrkky sariinia sisältäviä ohjuksia.

Donald Trump reagoi Twitterissä iskuun voimakkaasti kutsumalla Syyrian johtajaa Bashar al-Assadia eläimeksi. Trumpin Assadille antama nimitys on siis Animal Assad. Trump myös ilmoitti, että Venäjä ja Iran ovat Assadin tukijoina osaltaan vastuussa tapahtumista.

Lue lisää: Tutkija Donald Trumpin Syyria-tviitistä: ”Vaarallisempi kuin mikään kauppasotaan liittyvä”

Venäjän mukaan kaasuiskut ovat valetta.

Senaattori John McCain on kehottanut Trumpia toimimaan asiassa. Yhtenä mahdollisena ohjusiskun tekijänä pidetään Israelia, joka on useasti iskenyt Syyriaan.

Asiasta kertoivat muun muassa BBC, Reuters ja ABC.

YK:n turvallisuusneuvostoa vaaditaan koolle tänään maanantaina kaasuiskun takia.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

On se karmivaa, alueen lähes ainoa sekulaari valtio jota pommittaa Turkki, USA, Venäjä, Israel ja tietysti terroristit...

Joitain vuosia aiemmin maa oli jopa turistimesta jossa toteutettiin peräti niitä kuuluisia rekenteellisia uudistuksia taloudessa. Kansainvälisillä laatu-tuotemerkeillä oli myymälänsä maassa, naisten tahdottiin käyvän kouluja ja kannustettiin töihin, massa oli jopa pakolaisia ympäristön sodista kärisivistä maista. Suomi palkitsi silmälääkäri Assadin Suomen Valkoisen Ruusun suurristillä ketjuineen. 2009...

https://anna.fi/lifestyle/matkailu/damaskos-tuhannen-ja-yhden-yon-alkupe...

Reijo Heikkilä

Usa on avuton ison maailman edessä. Taistelevat näkymätöntä vastaan, olen eina sanonut, että isistä ei voi lyödä, se on kaikkialla, se aktivoituu silloin kun se näin kokee asiat. Näihin ei voi usa, olla portteina millään tavoin, onhan se jo nähty. Avuttomana joutuvat katselemaan tätä näkymätöntä vihollista vastaan. Minä kanatan rauhan rakentamista, uskonnon pilkasta tämä on lähtenyt likkeelle. Usa, pilkkaa islamia, ja haukkuu terroristiksi, vaikka he itsekin ovat monikansallinen maa. En ole koskaan tajunnut usa,n tempauksia. Eikä varmaan moni muukaan selväjärkinen. Maapallo olisi hyvää paikka ilman usa,n reuhaamista.

Reijo Heikkilä

Suomi ja koko eu, siinä on sanavapaus, ja jos sitä aletaan rikkomaan, pitää olla tosi vahvat perusteet jos jolle kulle aletaan antamaan banneja. Se on rikos sanavapautta vastaan. Bannin antajille rangaistus siinä tilanteessa.
Tiedoksi..!

Ari Ohvo

Assadista pitäisi päästä eroon pikaisesti, mutta Venäjän tukemana ei häntä voi oikein syrjäyttää. Syyrian tilanne on pahasti jumissa ja kärsijänä ovat Syyrialaiset. Ei uskoisi että edes Venäjä voisi tukea Assadia hänen määräämien kaasuiskujen jälkeen.

Reijo Heikkilä

Sekin on mahdollista, että kun usa, on sielä ollut, niin ovat osuneet usa,n kasuvarastoon. Tai varastoihin, sillä sota on kestänyt jo kauan, ja saattaa olla tienvarsipommeissakin kaasuja. Ne on voinut usa, asentaa sinne. Nehän sielä oli ensimäisten joukossa mekastamassa. Britannian mukana yhteistyöllä. Venäjä on vasta nyt yrittämässä rauhaa. Pääasia että ovat rauhaa yrittämässä, eikö se muka ole pääasia se rauha...!? Usa avoisi kertoa missä on ne kaasupullot jos se on piilottanut niitä, ettei pommit osu niihin. 1990 keitäs oli pommittamassa irakia. ? Usa, ranska, britannia. Ja nyt eu, on maksaja tulokkaista jne. Sota on paha asia.

Riitta Anttila

Niinkö, Assad on sentään aikanaan vaaleilla valittu. Syyriahan oli arabimaailman keulakuva, toinen oli Libya. Me sivistyneet länsimaat olemme tuhoamassa molemmat.
Irak jäljiltämme on täydessä kaaoksessa, siitä ei vaan niin paljon puhuta.
Mistä tiedät että kaasuiskujen takana on Assadin hallinto. Ylekin, ihme kyllä puhuu edelleen väitetystä kaasuiskusta??
Kenet niistä 100 kapinnallisryhmästä olisit laittamassa valtaan Syyriassa.
Eilen tv:ssä ulkopoliittisen instituutin edustaja sanoi, ettei yksikään länsimaa sallisi pääkaupunkinsa lähistöllä Damaskoksen lähistöllä taistelleita kapinallisia.
Syyrian tilanne ei ole ihan yksinkertainen.

Reijo Heikkilä

Amerikka on pommittanut kaikkialla. Se on kuin häiriintynyt herhiläinen, nyrkit ojossa joka puolelle. Se on kuin pelilautasella oleva häirintynyt otus, joka nyrkit pystyssä pyörähtelee joka puolelle. Eikö tällaista tyrannimaata kuin usa, saada kuriin. Ainaista riidan haastamista ympäri maapalloa, milloin pohjoiskorea, milloin kiina, milloin venäjä, milloin kuuba jne. Näitä piisaa, ja jos ei mene oman mallin mukaan, pommitetaan maan tasalle kaikki, ja sitten sytellään toisia omista barbaarisista teoista. Tälainen maa on usa, sitä ei saa pitää esikuvana. Mapallolla vihataan usa,ta enkä yhtään ihmettele asiaa. Mitähän jos usa, laittaisi nyt ihan ensiksi omat sotkunsa kuntoon,on häpeällistä katsella aamuisin txt, tv,stä kuinka siellä leviää skandaalit milloin mistäkin. Eikö näissä olisi työsarkaa tarpeeksi, että pysyisitte kerrankin siellä atlantin takana, vai pitääkö tulla hitsaaman ne pomikoneet latiaan kiinni.!?