Tiistai 18.12.2018

Presidentti Niinistö Syyrian iskuista: ”Järkyttäviä uutisia – Uhkaa vaarantaa vakavasti kansainvälistä rauhantilaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.4.2018 12:26
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää viime päivien uutisia Syyriasta järkyttävinä. Hän kommentoi tilannetta lyhyellä tiedotteella.

Syyriassa on kerrottu viikonloppuna tapahtuneesta kaasuiskusta, josta on levinnyt järkyttäviä kuvia maailmalle. Lisäksi tänä aamuna on raportoitu ohjusiskusta Syyrian sotavoimien lentokentälle.

– Viime päivien uutiset Syyriasta ovat jälleen olleet järkyttäviä. Itä-Ghoutassa on kuollut kymmeniä viattomia uhreja mitä ilmeisimmin kemiallisella aseella tehdyssä iskussa. Suomi tuomitsee jyrkästi kemiallisten aseiden käytön kaikissa tilanteissa, Niinistö sanoo tiedotteessa.

–Syyrian pitkään jatkunut sota on aiheuttanut valtavaa inhimillistä kärsimystä. Viime päivien kehitys uhkaa vaarantaa vakavasti myös kansainvälistä rauhantilaa. Osapuolten on tärkeää selvittää viikonlopun tapahtumat pikaisesti perin pohjin. Neuvotteluratkaisu on ainoa tie tilanteen pysyvään rauhoittamiseen.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kommentoi STT:lle, että Syyrian hallinto on hänen käsityksensä mukaan kaasuiskun takana. Hänen mukaansa käytetty kaava on johdonmukainen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

Se niin sanottu "sivistynyt maailmahan" puuttui Syyrian tilanteeseen alkaen tukea kapinoitisijoita ja terroristaja maassa, siitä koko ongelma lähtikin, osa ongelmaa toki oli jo aiemmin maassa tehdyt lännen (niiden "sivistyneiden maiden") vaatimat rakennemuutokset jotka aiheuttivat mm. nuorten miesten työttömyyttä jne...

Reijo Heikkilä

No, mutta eikös nämä sivistyneet maat ole siellä pommittaneet jo vuosikausia. Usa, myös. En minä ainakaan lue sivistyneisiin maihin usa,ta vaikka se saattaa hölmölän mielestä ollakkin suurikin esikuva. Eikä ole. Ja sivistyneen maan johtajat ei hauku toisen maan johtajaa elukaksi. Jaa, no näin minä ainaki käsitän, mikä on aitoa oikeaa sivistystä. Ja mitkäs sivistyneet maat siellä irakissa oli pomittamassa. ? Kuuluko ne sivistyneisiin maihin.? En minä siinäkään näe sivistystä tippaakaan. Pommituksia siellä ja täällä, kuvitteleeko joku, että eu,lla riittää loputtomiin hyysäysraha, kun kansat vaeltaa eurooppaan. Sivistystä on se, että sivistysmaat vetäytyy sotakalustojensa myötä omalle tontilleen. Kaasuiskuista ei ole näyttöä, ääniluukku on silloin pidettävä pienellä.!

Reijo Heikkilä

Usa, on näkymätön pommittaja. Se pommittaa sairaaloista lähtien maan tasalle, mutta sitä kertakaikkiaan vaan ei nähdä. No, mutta kun venäjän koneet on asialla, se nähdään heti. Liekkö usa,n koneista tutka laitteisto mykkänä, vai onko polittisesta vääristymästä kyse...? Entinen työkaveri tapasi joskus aina kysyä eräältä vääristymältä, että no, minkävärinen kieli sulla nyt on.?

Reijo Heikkilä

Näkikö Sauli, että Trumph sanoi Assadia elukaksi. txt, tv, Missä kohtaa on tässä nimityksessä sivistys...? Kun minä en sitä millään löydä. Elukka sana, missäs kohtaa siinä on sivistys, onko se piilotettu jotenkin siihen elukka sanaan.?

Reijo Heikkilä

Soinin käsityksen mukaan on syyria kaasuiskun takana. Käsityksen mukaan, herrajumala. Näinhän sitä sanottiin, että venäjä on britannian myrkkyiskunkin takana. Höpsis. Nyt pitää olla näyttöä, pelkät olettamukset ja poliittiset vääristymät ei nyt ihan riitä tuomitsemaan ilman näyttöä mitään maata. Näyttöä etsimään, ja sitten vasta syttelemään. Tämä tiedoksi myös briteile.

Riitta Anttila

Aivan uskomatonta ovat valtamedian meille syöttämät totuudet sekä Englannin että Syyrian väitetystä kaasuiskusta. On käsittämätöntä että syylliset löytyivät heti vailla mitään todisteita. Sivistynyt länsi toimii näin ja kohta nähdään isku näiden sivistyneiden iskut Syyriaan. Syyrian kansa on kärsinyt todella paljon ja länsi haaveilee edelleen että ne 100 kapinnallisryhmää pääsevät valtaan.
Maailma on menossa todella vaaralliseen suuntaan ja toimijoina nimenomaan nämä sivistyneet länsimaat.