Sunnuntai 26.5.2019

Donald Trump uhkasi Venäjää – seuraava twiitti hämmentää

Luotu: 
11.4.2018 14:55
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa Venäjää valmistautumaan uuteen ohjusiskuun Syyriassa. Trump haluaa vastata ohjusiskulla Syyriassa tapahtuneisiin kemiallisiin iskuihin, joista USA epäilee Syyrian hallitusta.

Venäjä tukee Syyrian hallitusta ja on ilmoittanut ampuvansa alas kaikki Syyriaan ammutut ohjukset.

–Valmistaudu Venäjä, koska ne [ohjukset] ovat tulossa, nätteinä, uusina ja ”fiksuina”! Teidän ei kannattaisi olla Kaasulla Tappavan Eläimen kumppanina, joka tappaa omia kansalaisiaan ja pitää siitä, Trump twiittaa viitaten Syyrian presidentti Bashar al-Assadiin.

Noin 40 minuuttia ensimmäisestä tviitistä Trump näyttää perääntyneen lausunnostaan ja vetosi yhteistyöhön.

–Suhteemme Venäjään ovat nyt huonoimmat mitä ne ovat koskaan olleet, ja tämä sisältää myös kylmän sodan. Tähän ei ole mitään syytä. Venäjän tarvitsee meitä apuun taloudessaan, mikä olisi tosi helppoa, ja tarvitsemme kaikkia kansakuntia yhteistyöhön. Lopetetaan asevarustelukilpa? Trump ehdottaa.

Vuosi sitten Yhdysvallat iski 59 Tomahawk-ohjuksella Syyrian hallituksen lentokenttiin kostoksi Khan Sheikhunin kaasuiskusta. Lentokentillä oli myös venäläisiä joukkoja, joita tosin oli varoitettu ennakkoon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Ohvo

Trumpin sotilaallinen uhoaminen Venäjälle on huonoin mahdollinen ratkaisu tilanteeseen. Trumpin pitäisi keskustella asiasta Putinin kanssa ja sopia Assadin poistamisesta vallasta ja Venäjän sotilastukikohtien säilyttämisestä uudessa Syyriassa.

Reijo Heikkilä

Eihän trumppi ole edes usa,n presidentti. Siellähän mekastetaan vaalituloksestakin, että joku vieras taho olisi sekaantunut vaaleihin, ja tulos ei olisi oikea. No, äkkiä äijä muihin tehtäviin, ja se clinton pressaksi. Ei noin äkkipikaista ukkoa saa pitää ison maan johtajana. Näettehän tuon nytkin, taas usa, kerjää ongelmia, se kyllä saa niitä. Venäjän pitää vastata ydiniskulla, loppuu pelleily.

Harri Tapani

Tässä pitää kaivaa sipsit ja popcornit esiin, tosin jos homnma eskaloituu hiukka, niin voi olla että ei ehdi niitä täällä Suomessakaan syömään. Mutta voi sanoa, että nettimailmaa joitkakin vuosia seurannena, täällä on kyllä ollut kova uho jo vuosia päästä taas hakkaamaan päätä siihen kuuluisaan Karjalan mäntyyn, siinä vaan voi käydä niin, että sitä saa, mitä tilaa...

Reijo Heikkilä

Usa, oli syyriassa tapporetkillään ensimmäisenä, Ja nyt kun huomasi, että on jäänyt alakynteen, olihan se pakko aloittaa uhkailu venäjää vastaan. Venäjä ei saa katsella touhua silkkihansikkaat kädessä, yksikin ohjus usa,ta ja briteiltä, venäjän on lähetettävä tuhtimpaa tavaraa ilmakehään. Loppuu pelleily. Ja missäs viipyy Dmitri Donskoi.! Äkkiä nyt.!

Reijo Heikkilä

Voi niin, ja näitä kerrostalojen tulipaloja, ja jysähtelyitä ympäri ämpäriä. Sitten itketään kädet suorina kaduilla, se oli barbaarimainen ja raukkamainen teko. No, mutta ei huomata omia barbaarimaisia raukkamaisia pommituksiaan. Usan pitää muistaa, että isis on kaikkialla, sitä ei voi kukistaa, se on kaikkialla, se "aktivoituu" heti jos tarvetta siihen on.!

Jaan Johanson

Ei taida olla hyvää puolta valittavaksi tuossa sodassa. Naisten ja lasten tappaminen pitäisi saada kyllä loppumaan, mutta taitaa olla sen verran hintavaa touhua, että halutaan vain nopeita tuloksia keinolla millä hyvänsä.

Taisto Pihlajamaa

ISI reveals: Disappearance of most of the #Russian #Naval Forces from #Tartus Port, #Syria. Those missing naval vessels have now been deployed at sea due to possible near-future #strikes. Only one #kilo class submarine remained. #russiannavy #Syriastrikes #foxnews #kilo