Lauantai 20.7.2019

Venäjä innostui Trumpin heitosta: ”Loistava idea! Aloittakaa USA:n omista aseista”

Luotu: 
11.4.2018 19:53
Päivitetty: 
11.4.2018 19:57
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova.
|

Venäjän ulkoministeriö on kommentoinut värikkäästi Yhdysvaltain presidentin varoitusta ohjusiskusta Syyriaan sekä purkausta USA:n ja Venäjän huonoista väleistä.

Presidentti Donald Trump aiheutti keskiviikkona hämmennystä kehottamalla Venäjää valmistautumaan ohjusiskuun Syyriassa, koska ”ne [ohjukset] ovat tulossa, nätteinä, uusina ja ’fiksuina’”. Trumpin mukaan Venäjän ei kannattaisi olla ”Kaasulla Tappavan Eläimen” eli Syyrian presidentti Bashar al-Assadin kumppani.

Trump haluaa vastata ohjusiskulla Syyriassa tapahtuneisiin kemiallisiin iskuihin, joista USA epäilee Syyrian hallitusta. Venäjä tukee Syyrian hallitusta ja on ilmoittanut torjuvansa Syyriaan ammutut ohjukset.

Pian aiemman twiittinsä jälkeen Trump pehmensi näkemystään, harmitteli suurvaltojen huonoja välejä ja esitti kysymyksen asevarustelukilvan lopettamisesta.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kehotti uutistoimisto Tassin mukaan Yhdysvaltoja aloittamaan maan omista kemiallisten aseiden varastoista.

– Loistava idea! Ehdottaisin aloittamaan tuhoamalla Amerikan kemialliset aseet, Zakharova sanoi Tassin mukaan.

Tass kertoo uutisessaan, että USA on tuhonnut kemiallisten aseiden varastojaan allekirjoittamiensa kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Vuonna 1997 voimaan tulleen kemiallisten aseiden kieltosopimuksen päämääränä oli tuhota jo olemassa olleiden kemiallisten aseiden varastot vuoteen 2007 mennessä. Tassin mukaan Yhdysvaltain puolustushallinto on kuitenkin lykännyt sopimuksen lopullista täyttämistä useilla vuosilla.

Vuonna 2017 USA oli tuhonnut 91 prosenttia nimetyistä kategorian yksi kemiallisista aseistaan, mutta lykännyt loppujen tuhoamista vuoteen 2023. Muiden kategorioiden aseet USA oli tuhonnut. Venäjä oli tuhonnut nimetyt varastonsa.

Zakharova kommentoi myös Trumpin varoitusta ohjusiskusta. Hänen mukaansa ”älykkäiden ohjusten” tulisi lentää kohti ”terroristeja, ei laillista hallitusta”.

Lue lisää: Donald Trump uhkasi Venäjää – seuraava twiitti hämmentää

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

"Hänen mukaansa ”älykkäiden ohjusten” tulisi lentää kohti ”terroristeja, ei laillista hallitusta”."
Universaali ymmärrys Syyrian sodan syistä on se, että maan hallitus & johtaja terrorisoi Syyrian kansaa! Kansannousu alkoi siitä, kun Assad tukahdutti rauhallisen aseettoman mielenosoituksen tulittamalla sen osallistujia; suuri joukko haavoittui ja kuoli... laskekaapa nyt ruumiit.. jo satojatuhansia...eikä loppua näy.

Reijo Heikkilä

Israel pysyköön myös lestissään. Kyllä se saadaan rauha kaikkialle, kun jätämme kaikki uskonnot rauhaan, ja ajojahti pitää loppua. Nämähän on jo nähty, että eurooppa on jo luhistunut ihan omista tekemistään virheistä. Kaikki ei mene aina kuten usa, määrää.! Pena nieto maksaa muurin, eiköhän se tästä. Dmitri Donskoi, se valtava musta jättiläinen.!

Harri Tapani

"ymmärrys Syyrian sodan syistä on se, että maan hallitus & johtaja terrorisoi Syyrian kansaa! Kansannousu alkoi siitä"

Niin tai sitten se oli tuo näkemys länsipropagandan tuotosta, samalla tavoin kuin Irakin joukkotuhoaseet ja monet muutkin vedätykset joilla hyväuskoisia "hölmöjä"/tietämättömiä on jo vuosikausia vedätetty.

Reijo Heikkilä

1990 Ranska, Britannia, Usa, hyökkäsivät laittomasti irakiin,tappaen siviilejä kainostelematta, raiskaten naisia tappaen perheitä jne. Nämä kolme tahoa. Nämä on aina kaikkialla. Mutta on tullut aika, jolloin tämä kolmikko tajusi viimeinkin, että he eivät ole yhtään mitään. On jo näyttöä, syyria yksi niistä. Britannia ja usa,ja ranska käyttävät toistuvasti samaa tekniikkaa, te olette sen ja sen iskun takana. Te olette sen iskun takana. Me hyökätään teidän kimppuunne, kun te olette sen ja sen iskun takana. Näin tämä kolmikko tekaisee näitä syytöksiään aina, että saavat tapella venäjää vastaan. Sopii ihmetelä, se on aina tämä sama kolmikko. Aina. Nyt on kuitenkin taas pääasia se, että syyria on selaisen tahon hallussa, jolle tämä ridanhaluinen kolmiko ei mahda yhtään mitään. TV. Dmitri Donskoi

Reijo Heikkilä
Vastaus kommenttiin #13

Käy googlettamassa wikipedia, vaikka sieltä, kyllä sinä löydät mitä tuhoa tämä terroristikolmikko on tehnyt. Löytyy löytyy tietoa. irak, afganistan, syyria , näitä on pilvin pimein. Myrkkyhöpinät näitten päälle.

Juha Koponen
Vastaus kommenttiin #7

..heh "raiskaten". Kyllä sentään länsimanen naismaku estää raiskaukset kehitysmaa muijaa savitalossa, jota muslimiukko hakkaa muodottamaksi. Kannattaa muistaa, että Hussein tappoi kemiallisin asein lapsia, naisia siiviilejä. Murhasi ihmisiä ja terrorisoi naapurivaltioita. Juonet keksivät juuri ne joita niitä käyttävät..

Reijo Heikkilä
Vastaus kommenttiin #18

Juuri tuota katkeraa länsisoopaa. Eihän briteillä ole edes näyttöä. Naurettavaa hourailua. Välillä keksivät, oven kahvoissa, puun oksissa, auton lämmituslaitteistoissa, tytön meikkilaukuissa, lahjoissaa jne. Tällaista sairasta soopaa. No, se jääkin ihan omaan arvoonsa. Ihan kuten lavrov sanoi

Reijo Heikkilä

Siis tuohan texti on juuri tämän kolmikon keksimää höpön löpöä, tekosyy sille, että taas päästään tyrannisoimaan. Heti kun maailmalla jysähtelee, tämä kolmikko on aiheuttamassa siellä pyörremyrskyn, kuten tapaus syyria. . Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt on syyria hyvissä käsissä, nämä kolme terroristitahoa on ulkopuolella, ja nyt on saatu jonkinlainen kuri ja järjestys. Kuri ja järjestys, se on kaikki kaikessa.

Reijo Heikkilä

Kiitos. Syyriasta puhaltaa leudot tuulet. Kiitos, vihdoinkin hyviä uutisia. Kuri ja järjestys, se on kaikki kaikessa. Usa, presidenti haukkuu assadia eläimeksi, mutta kuinka suuri eläin onkaan se, joka uhkailee jatkuvasti pommi-iskuila syyriaa. Eikö se ole eläin.? Teresa maystä ei voi sanoa sen parempaa, hän on samanlainen,uhoaa aseilla, että olemme valmistautuneet. Minä sanon sen jo nyt, että älkää edes kuvitelko, että venäjää voittaisitte, höpön löpön. On se jo nähty, että eu, ja koko länsirintama, se on pelkkä nolla. Eriävyyttä on jo paljon, kaikki maat kun ei ole kertakaikkisesti niin hulluja, että lähtevät venäjää vastaan tappelemaan, on onneksi vielä sivistystä, kuria ja järjestystä. . Kuten olen tämän sanonut miljoonia kertoja, että kuri ja järjestys, se on kaiki kaikessa.! Kiitos venäjä.! Ja mitä tulee usa,n vaalitulokseen, niin jos kerran joku vieras taho on sekaantunut vaaleihin, silloinhan tämä pörröpää ei ole edes usa,n presidentti. Vaalituloshan on siltä osin sitten mitätön, pitää laittaa joku muu hoitamaan asioita. No, pääasia, että syyriasta puhaltaa nyt lämpimät tuulet.

Aki Terentjeff

Ihmeen paljon kansa kannattaa Assadia, jos hän kerran on kaasuttanut omaa kansaansa, joku tässä nyt ei täsmää, olisko kuitenkin ihan vaan puhdasta propakandaa....kun tosiasiat puhuu ihan muuta ja näytöt. Sekä että kaasusikuista ei ole todisteita vaan juttuja...jutut ei paljon enää vakuuta ainakaan minua.

Katrina Kuusisto

Höpsis että vaaleilla valittu presidentti kaasuttelisi omiaan. Tämä on taas sama juttu kuin Irakissa-teennäisiä todisteita, että saadaan lähteä ammuskelemaan viattomia siviilejä. Tällaista ei pidä sallia! Se ei ole oikein! Valehtelu on loputtava. Sodat lopetettava. Emme voi huutaa puskista luulopuheiden perusteella!

Reijo Heikkilä

Katrina, juuri näin. Tämä kolmikko, ranska, britannia, ja usa, ne on ennenkin keksineet valheita, etä saavat syyn lähteä laittomille tapporetkilleen. Nämä kolme maata, nämä tarvii aina ensin valheet, tekosyyt, ja uskovat että kansat uskoo näihin satuihin, ei olnneksi tervejärkiset usko. Eihän näistä britannian myrkkyhöpinöistä ole vieläkään syyllisten näyttöjä. Eikä tule. Tätä teresa mayn katkeraa tilitystä kyllä kuullaan pitkin kesää.