Keskiviikko 25.4.2018

Potkittu FBI-pomo vihjaa: Venäjällä voi olla ote Trumpista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.4.2018 09:32
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    James Comeyn uutuuskirja on kärjistänyt hänen ja presidentti Donald Trumpin välit sanasodaksi. Trump haukkui Comeyn "limapalloksi".
|

Presidentti Donald Trumpin erottama entinen FBI:n johtaja James Comey on haukkunut presidentin moraalisesti kyvyttömäksi johtamaan Yhdysvaltoja ja vihjaa Venäjän kenties pitävän hallussaan informaatiota, jolla pystytään vaikuttamaan Trumpiin.

Comey mainitsi epäilyksistään ensin ABC Newsin haastattelussa sunnuntaina ja laajensi kommenttejaan maanantaina. Hän markkinoi haastatteluillaan uutuuskirjaansa, ja ABC:n haastattelu oli Comeyn ensimmäinen tv-haastattelu sen jälkeen, kun hän sai potkut.

– On mahdollista, että venäläisillä on jonkinlainen ote hänestä [Trumpista], joka pohjaa henkilökohtaisiin kokemuksiin joko aktiviteetista moskovalaisessa hotellihuoneessa tai talousasioista, Comey totesi USA Todaylle maanantaina.

ABC News kysyi aiemmin Comeyltä, uskooko hän Venäjän kykenevän vaikuttamaan Trumpiin. Comey vastasi, että hän olisi vastannut ehdottoman kieltävästi aiempien presidenttien kohdalla, mutta ettei kykene Trumpin tapauksessa olemaan varma.

Comey varoittaa Trumpia ryhtymästä toimiin presidentin ja hänen vaalikampanjansa Venäjä-yhteyksiä tutkivaa Robert Muelleria kohtaan. Muellerin erottaminen olisi Comeyn mukaan Trumpin vakavin hyökkäys lainkirjainta vastaan.

Comeyn mukaan muun muassa Trumpin jatkuva valehtelu sekä tapa kohdella naisia "lihakimpaleina" osoittaa hänen moraalisen epäpätevyytensä toimia presidenttinä.

Lähteet: CNN, USA Today

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit