Maanantai 20.5.2019

Raju amerikkalaisväite: ”Venäjä on saattanut peukaloida todisteita kemiallisesta iskusta” – Lavrov kiistää

Luotu: 
16.4.2018 14:52
Päivitetty: 
16.4.2018 15:00
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    OPCW:n tutkijoiden oli määrä maanantaina kerätä Doumassa näytteitä ja haastatella mahdollisen kaasuiskun silminnäkijöitä.
|

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n Yhdysvaltain pysyvä edustaja Kenneth Ward epäilee Venäjän ”peukaloineen” todisteita Syyrian Doumassa, jossa tehtiin viime viikolla kaasuiskuksi epäilty hyökkäys.

–Käsittääksemme venäläiset ovat käyneet iskupaikalla. Olemme huolissamme siitä, että Venäjä on saattanut peukaloida todisteita kemiallisesta iskusta estääkseen OPCW:ta tekemästä tehokasta tutkintaa, Ward kommentoi Reutersille.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kiistää Wardin väitteet täysin.

–Voin taata, ettei Venäjä ole peukaloinut mitään, hän sanoo BBC:lle.

OPCW:n tutkijoiden oli määrä tänään maanantaina kerätä Doumassa näytteitä ja haastatella mahdollisen kaasuiskun silminnäkijöitä. Ward pelkää, että todisteita on tuhottu sillä välin, kun tutkijat ovat neuvotelleet Syyrian viranomaisten kanssa pääsystä Doumaan.

Britannian-delegaation mukaan Venäjä ja Syyria eivät ole toistaiseksi päästäneet OPCW:n tutkijoita Doumaan. Brittidelegaatio kertoo asiasta Twitter-tilillään.

–Rajoittamaton pääsy on elintärkeä. Venäjän ja Syyrian on autettava, delegaatio vaatii.

Venäjä varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoo Interfaxin mukaan, että YK:n turvallisuusosasto on toistaiseksi kieltänyt tutkijoilta pääsyn Doumaan. 

 

Syyrian hallinnon epäillään käyttäneen kloorikaasua tai hermomyrkkyä toissa lauantaina Doumaan tehdyssä iskussa, jossa eri arvioiden mukaan kuoli jopa 180 ihmistä.

USA, Britannia ja Ranska tekivät viikonloppuna ohjusiskun Syyriaan väitetyn kaasuiskun vuoksi. Isku on kiristänyt lännen ja Venäjän välejä. 

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Nikki Haley sanoi sunnuntaina, että presidentti Donald Trumpin hallinto määrää uusia Venäjän vastaisia pakotteita maanantaina.

Lue myös: 

Suomalaisarvio: ”Länsi tuhosi merkittävällä tavalla Syyrian kykyä tuottaa kauhistuttavia salakavalia aseita”

Vladimir Putinilta jäätävä uhkaus - USA vastasi saman tien

USA, Ranska ja Britannia iskivät Syyriaan – Tutkija: ”Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja”

Ranska: ”Meillä on todisteet - al-Assadin hallinto käytti ainakin kloorikaasua”

USA syyttää suoraan Venäjää: Jopa yli 100 ihmisen pelätään kuolleen kaasuhyökkäykseksi epäillyssä iskussa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Heikkilä

Kaasuvarastojen pommitus ei ollut se pääasia, vaan se, että kuvittelivat, että nyt on tullut tilaisuus, kun me hyökätään syyriaan, venäjä ärsyyntyy, ja saamme syyn aloittaa sota, kunnon sota, kun venäjä yhtyy pommittamaan tätä kuolemankolmiota. Vesiperä tuli. Terroristit erottui joukosta.! Mutta näin ei tapahtunut,että venäjä sekaantuisi sotaan, ja rikoksiin, ja nyt eu, vinkuu katkerana ja avuttomana.

Reijo Heikkilä

Kaasuvarastojen pommitus ei ollut se pääasia, vaan se, että kuvittelivat, että nyt on tullut tilaisuus, kun me hyökätään syyriaan, venäjä ärsyyntyy, ja saamme syyn aloittaa sota, kunnon sota, kun venäjä yhtyy pommittamaan tätä kuolemankolmiota. Vesiperä tuli. Terroristit erottui joukosta.! Mutta näin ei tapahtunut,että venäjä sekaantuisi sotaan, ja rikoksiin, ja nyt eu, vinkuu katkerana ja avuttomana.

Risto Jääskeläinen

Ei voi välttyä siltä ajatukselta, että amerikkalainen tutkija tietää jo etukäteen, ettei todisteita löydy Syyrian hallinnon osallisuudesta. Jos näin sitten tutkimuksissa todetaan, se voidaan selittää peukalointina, kuten Saddamin massatuhoaseiden häviäminen.

Erkki Malinen

Totuutta ei tässäkään asiassa tulla näkemään vaan vastaväite vastaan vastaväite, siinä se sitten onkin. Tärkeämpi asia olis selvittää kuka ottaa kontolleen ne kapinalliset jotka vielä on hengissä. Vai oisko ollu parempi että myrkkyä ois käytetty enempi.

Timo-Pekka Mustakallio

Eiköhän vihoviimeisillekin ala käydä selväksi, että Lännen "kaasuisku"-väitteet ovat kaikki puhdasta hölynpölyä. Vuonna 2003 väite Saddamin kemiallisista joukkotuhoaseista meni vielä onnistuneesti läpi... mutta rikollinen USA on palannut yhä uudelleen rikospaikalleen kunnes juttu on kulunut puhki, nyt jo mennyt täysin överiksi. Ei ollut perää Saddamin kaasuaseissa, ei perää Assadin väitetyissä kaasuiskuissa, eikä totuuden repaletta liioin Skripal-jutussa... mistä muuten valhevirtamedia on äkisti mennyt kovin hiljaiseksi.

Mistä nyt siis on kyse? Yhdysvaltain valtiontalous ylivelkaantui holtittoman Bush43:n (eli juniorin) uskonnonsodissa Lähi-Idässä, eikä tilanne ole enää korjattavissa: päinvastoin Trumpin tuoreilla päätöksillä alentaa verotusta ja lisätä asevarustelumenoja USA on joutunut velkaantumisen kuolemanspiraaliin. Se ei voi tietenkään mennä pankruttiin, mutta taalan arvon täytyy sakata leikkirahan tasolle jotta se voi malksaa lainojensa nimellisarvon takaisin velkojilleen. Tuskinpa nuo tykkäävät, eli kukapa lainaisi asiansa sotkeneelle Jenkkilälle vastaisuudessa enää edes sokerinpalaa?

Seuraamme läntisen suurvallan kaputtia: romahduksensa lähestyessä se toimii yhä vain sekavammin ellei tahattoman koomisesti: kuin kaiken menettänyt neuvoton lehmipoika, jolle ei jäänyt muuta kuin revolverinsa, jota paukuttelemalla hän uskottelee itsellensä epätoivoisesti kaiken yhä olevan kuin ennenkin. Onhan ennen kuulumatonta, miihin kaikkiin sekoiluihin USA - tai henkitoreissaan oleva EU meidän puolellamme Atlanttia, yhtä lailla - on syyllistynyt. Harva uskalsi 1990-luvun alussa ajatella NL:n kaatumista. Sitten... se kaatui. Nyt, noin neljännesvuosisata myöhemmin, lie "voitostaan" seonneen Lännen, kehnon voittajan vuoro mennä polvilleen. Mikään ilon tai ilakoinnin aihe edessä oleva "läntisen järjestyksen" surkea loppu ei tietenkään ole - me olemme kaikki siinä mukana, ja kriisi on epäilemättä "The Big One".

Se tulee kuitenkin yllätyksenä vain niille, jotka vielä uskoivat valhevirtamedian "kaikki on hyvin, just peachy!"-valehteluun. Totuuden kertominenhan ei ole uhka silloin, kun asiat ovat todellisuudessa mitenkuten hyvin ja hallinnassa. Junckerin kuolematonta heittoa lainatakseni: "Kun ei voi kertoa totuutta... täytyy valehdella".

Reijo Heikkilä

Mutta, kun hullulla usa,lla on kutka päästä tappamaan, kaikilla keinoilla yritetään haastaa riitaa. Näettehän tuon, usa, on ainoa maa joka on helvetin agressiivinen, katsoka vaikka norjaa, sen olemassa oloa ei edes nähdä. ! USA, on kuin häiriintynyt herhiläinen, poukkoilee ympäriinsä, ja jos ei oman maan mukaisesti mene, ovat valmiita valehtelemaan, ja keksimään tekaistuja valheita milloin mistäkin. Usa,lla on hätä, pohjoiskorea, kiina, iran, venäjä, ja muslimimaitten järjetön viha usa,ta kohtaan, usa,n hirmutöiden takia, ja hyvä, todella hyvä näin.! . Jos ihmisen mieli on terve, hän sanoo, me ei voida sekaantua, eikä ottaa kantaa kun ei ole edes todisteita, ja näyttöä koko myrkyistä. Joo, siellä on myrkkyjä, on niitä, joko sadaan lähteä pommittamaan, valehdellaan median, että siellä oli myrkkyjä. Suomessa uutisoidaan, joo oli siellä myrkyjä, näin usa sanoi. HERRAJUMALA. Mutta miten kerrot järkeä näille murhan himoisille johtajille, jotka ovat varallisia psykopaatteja. Miten kerrotte.? Odottakaahan kun tämä terroristiverkosto EU, hajoaa, vaadimme hirttoköyden jatkoksi kaiki eu, mieliset tyrannijohtajat. Joku tolkku helvetti nyt tähän valehtelemiseen.

Veijo Paasonen

Tai julkisuudessa olleet epäilyt, lännen tuesta oppositioterroristien kloriinin valmistamiseksi ja tälle olisi Obaman hyväksyminen. Hyväksyihän hän Clintonin kanssa ISIS ryhmittymän tukemisen, kunnes länsimaissa laajemlin saatiin tietää mitä ISIS tarkoitti syyrialaisille ja libanonilaisille. Että sellainen oppositio.

Panu Saarela

Trollit jaksaa toistaa Kremlin valheita. Venäjä on vuosien ajan aina uudelleen estänyt veto-oikeudellaan myrkkyiskujen tutkimisen. Nyt se yhdessä Syyrian kanssa estää valtuuttamiensa tutkijoiden - joilla ei kuitenkaan ole valtuuksia tutkia syyllisyyskysymyksiä - pääsyn tapahtumapaikalle. Kuka siis pelkää totuutta?

Sitä paitsi Venäjä, joka vaati iskusta todisteita, kiisti iskun - ilman todisteita - heti, kun siitä kerrottiin. Lisäksi sen narratiivi on muuttunut koko ajan. Ensin mitään iskua ei tapahtunut. Sitten se olikin lavastettu. Ja lopulta Britannian tekemä.

Ja jotkut idiootit uskovat kaikki ristiriitaiset valheet.

Risto Jääskeläinen

Tottahan tuo, että Venäjän epäjohdonmukaisuus on epäilyksiä herättävää. Jostain syystä vaan USA:n kiinnijäänti Irakin massatuhoaseista painaa sekin ja nyt amerikkalainen tutkija puhuu itsensä tavallaan pussiin. Mitään ei voidakaan tutkia, kun Venäjä...

Panu Saarela

Irakin tapahtumilla ei ole relevanssia nykyisten tapahtumien tulkinnassa. (Sitä paitsi Yhdysvallat on myöntänyt virheensä - Venäjä ei tee sitä koskaan.)

Venäjä ja Yhdysvallat ovat samaa mieltä siitä, että tutkijat eivät pääse paikalle. Syistä ollaan eri mieltä. Venäjän mukaan syynä on lännen ilmaisku, Yhdysvaltojen mukaan Syyria ja Venäjä estävät pääsyn paikalle.

Kenen hallussa alue on? Kuka siis mahtaa valehdella?

Reijo Heikkilä
Vastaus kommenttiin #16

Tajutkaahan jo viimeinkin. Venäjä ja usa, ovat nyt informaatiosodassa. Usa, on jo hävinnyt. Arvatkaahan miksi.? NO. Kun kerran valitulosta on peukaloitu, ja sekaannuttu usa,n vaaleihin, niin miksi trump saa olla pressana, eihän se ole edes pressa. Siellä kuitenkin jatkuvasti jurnutetaan, että vieras taho sekantui, eikä trump ole itsekkään siis tyytyväinen vaalitulkokseen. Kertokaahan, mistä helvetistä on oikein kyse. ? Eikö pitäisi järjestää uudet vaalit. Ja trump ei ensinnäkään voi antaa hyökkäyskäskyjä yhtään mihkään, eihän se edes ole rehellisesti valittu. Miettikäähän nyt asioita....! Usa,lle nauretaan kaikkialla. Tuolainen ukko pressana, ja vaalitulos täysin mitätön.!

Reijo Heikkilä

Tajutkaahan jo viimeinkin. Venäjä ja usa, ovat nyt informaatiosodassa. Usa, on jo hävinnyt. Arvatkaahan miksi.? NO. Kun kerran valitulosta on peukaloitu, ja sekaannuttu usa,n vaaleihin, niin miksi trump saa olla pressana, eihän se ole edes pressa. Siellä kuitenkin jatkuvasti jurnutetaan, että vieras taho sekantui, eikä trump ole itsekkään siis tyytyväinen vaalitulkokseen. Kertokaahan, mistä helvetistä on oikein kyse. ? Eikö pitäisi järjestää uudet vaalit. Ja trump ei ensinnäkään voi antaa hyökkäyskäskyjä yhtään mihkään, eihän se edes ole rehellisesti valittu. Miettikäähän nyt asioita....! Usa,lle nauretaan kaikkialla. Tuolainen ukko pressana, ja vaalitulos täysin mitätön.!

Reijo Heikkilä

Tajutkaahan jo viimeinkin. Venäjä ja usa, ovat nyt informaatiosodassa. Usa, on jo hävinnyt. Arvatkaahan miksi.? NO. Kun kerran valitulosta on peukaloitu, ja sekaannuttu usa,n vaaleihin, niin miksi trump saa olla pressana, eihän se ole edes pressa. Siellä kuitenkin jatkuvasti jurnutetaan, että vieras taho sekantui, eikä trump ole itsekkään siis tyytyväinen vaalitulkokseen. Kertokaahan, mistä helvetistä on oikein kyse. ? Eikö pitäisi järjestää uudet vaalit. Ja trump ei ensinnäkään voi antaa hyökkäyskäskyjä yhtään mihkään, eihän se edes ole rehellisesti valittu. Miettikäähän nyt asioita....! Usa,lle nauretaan kaikkialla. Tuolainen ukko pressana, ja vaalitulos täysin mitätön.!

Reijo Heikkilä

Tajutkaahan jo viimeinkin. Venäjä ja usa, ovat nyt informaatiosodassa. Usa, on jo hävinnyt. Arvatkaahan miksi.? NO. Kun kerran valitulosta on peukaloitu, ja sekaannuttu usa,n vaaleihin, niin miksi trump saa olla pressana, eihän se ole edes pressa. Siellä kuitenkin jatkuvasti jurnutetaan, että vieras taho sekantui, eikä trump ole itsekkään siis tyytyväinen vaalitulkokseen. Kertokaahan, mistä helvetistä on oikein kyse. ? Eikö pitäisi järjestää uudet vaalit. Ja trump ei ensinnäkään voi antaa hyökkäyskäskyjä yhtään mihkään, eihän se edes ole rehellisesti valittu. Miettikäähän nyt asioita....! Usa,lle nauretaan kaikkialla. Tuolainen ukko pressana, ja vaalitulos täysin mitätön.!

Ari Ohvo

Onkohan kukaan pohtinut sitä mitä hyötyä näistä infosodista on kenellekkään. Se on loppujenlopuksi ihan sama mitä Syyriassa tapahtuu sillä se ei USA:n tai Venäjän kansalaisiin vaikuta mitenkään. Johtajien tulisi keskittyä ajamaan oman kansan etua eikä tapella jostakin aavikkomaasta, jossa ei ole mitään luonnonvaroja. Kansainvälinen kauppa vähenee ja ihmiset luottavat entistä vähemmän johtajiinsa. Omaa onnellisuutta tai varallisuutta ei lisää se että toisilla menee huonommin. Hölmöläisten hommaa.