Perjantai 22.2.2019

”Lännen ja Venäjän suhteet huonommat kuin kylmän sodan aikana”- Valkoinen talo miettii vielä uusia pakotteita

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.4.2018 18:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän ulkoministeri Sergrei Lavrov kuvailee Venäjän ja lännen välien olevan nyt huonommat kuin kylmän sodan aikana.
|

Yhdysvallat pohtii vielä uusia Venäjä-pakotteitaan. Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan päätöksiä tehdään lähitulevaisuudessa.

–Harkitsemme uusia pakotteita Venäjää vastaan. Päätös tehdään lähitulevaisuudessa, hän sanoi lausunnossaan Reutersin mukaan.

Päätöstä uusista pakotteista odotettiin maanantain aikana, sillä Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Nikki Haley sanoi sunnuntaina, että presidentti Donald Trumpin hallinto määrää uusia pakotteita maanantaina.

Lue lisää: Vladimir Putinilta jäätävä uhkaus - USA vastasi saman tien

Samassa yhteydessä Haley kuvaili Yhdysvaltain ja Venäjän suhteita erittäin jännittyneiksi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan sanoi maanantaina suoraan, että Venäjän ja lännen suhteet ovat huonommat kuin kylmän sodan aikana.  

–Mielestäni suhteet lännen ja Venäjän välillä ovat huonommat. Kylmän sodan aikana oli olemassa kommunikointikanavia eikä ollut pakkomielteistä russofobiaa, joka pakotteiden kautta muistuttaa jo kansanmurhaa, hän sanoi BBC:n Hard Talk –ohjelmassa. Lausunnosta uutisoi myös TASS

Aikaisemmin maanantaina Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov kuvaili talouspakotteita kansainvälisten varojen haltuunottamisena. Peskovin mukaan Venäjän vastaisista pakotteista on tullut myös pakkomielle länsimaille.

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n Yhdysvaltain pysyvä edustaja Kenneth Ward epäili maanantaina Venäjän ”peukaloineen” todisteita Syyrian Doumassa, jossa tehtiin viime viikolla kaasuiskuksi epäilty hyökkäys.

OPCW:n tutkijoiden oli määrä maanantaina kerätä Doumassa näytteitä ja haastatella mahdollisen kaasuiskun silminnäkijöitä. Venäjä ja Syyria eivät kuitenkaan ole toistaiseksi päästäneet OPCW:n tutkijoita Doumaan.

Lue myös:

Uusilla Venäjä-pakotteilla voi olla vaikutusta Suomeen: ”Monet suomalaiset yhtiöt eivät ole välttämättä suojanneet saataviaan”

Raju amerikkalaisväite: ”Venäjä on saattanut peukaloida todisteita kemiallisesta iskusta” – Lavrov kiistää

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Kuikka

Lavrov ei ole oikeassa tai tosissaan. USA ja Neuvostoliitto olivat ydinsodan partaalla Kuuban ohjuskriisin aikana. Ja ennen kaikkea sotakaluston vastakkain olo ei ole verrattavissa kylmänsodan tilanteeseen alkuunkaan, kun ajatellaan Berliiniä tai jopa Itämerta.

Pertti Ikonen

Ennen Trumpin aikaa amerikkalaisetkin tunnustivat, että Lavrov on oikea diplomaatti ja ei kuulu Kremlin sisäiseen kerhoon. Mutta nyt saattaa olla niin, että Lavrovikin laulaa ja soittaa sitä mitä sanotaan. Suurena huolena pitäisi olla, että Trump vetäytyy kuoreensa ja jättää Euroopan Venäjän pelikentäksi. Tuota olettamusta saattaa myös lisätä se, että Venäjän tiedustelulla olisi kovan luokan todisteita Trumpin omituisuuksista vierailessaan Venäjällä.

Keijo Lindgren

"pelkkä raaka-aineviejä Venäjä " juuri näin ja europpa on maksukykyinen asiakas.
Europan ja Venäjän välillä on tasapaino riippuvuudessa.
Ettei vaan tässä pelissä ole jonkun sivullisen halu päästä itse raaka-aineen lähteelle.

Reijo Heikkilä

Juuri näin. Sillä usa,ssa on jo informoitu laajalti tätä trumpin sikkailua, pornopukkina, ja äkkipikaisuutta omaavana ukkona. Siihen ei mene kauaa, kun on sivistynyt ja hermot kunnossa oleva nainen tai mies tilalla. Olivat vielä sanoneet näin. TXT, TV, tieto. Että, saatiin rajattua pommitusalue, ja trump suostui. Eli, olivat joutuneet pitämään tätä häirikköä aisoissa, ettei sen annettu pommittaa koko syyriaa maan tasalle sivileineen päivineen. Näkyy olevan tosi varallinen ukko, ihan kuten se fbi, poliisikin sanoi. Tosi äkkipikainen ja vaarallinen asioita hallitsematon ukko. Lukekaa txt, tv,stä. Häpeä tällainen ukko on. Ja nämä eu, johtajat oikein kiittelee sitä. Tehtävä suoritettu. Niin sairasta touhua.

Reijo Heikkilä

Kyllä venäjä kestää pakotteet. Mutta kuka maksaa britannian osuuden, kun se lähtee eu, kolhoosista. Se maksu lankeaa jäljellä oleville eu, maille. Eu, on tosi pahoisa ongelmissa, valtionvelka jo 120 miljardia euroa, ja kasvaa yhä. Kuka tämän velan maksaa, seuraavatko sukupolvet. No, sehän tietää köyhyyttä ja vyön kiristystä seuraaville sukupolville pitkäksi ajaksi. Ja kun palkaton orjus on kohta suomessa, miten meinataan pärjätä. ? Palvelut romahtaa jne. Venäjä nauraa eu,lle, venäjä päättää asioistaan itse, mutta kellon viisareiden siirrostakin päätti eu. Ei, ette te niihin koske.

Reijo Heikkilä

Kansa kärsii täällä köyhässä suomessakin. Kaikki työpaikat on kohta palkattomia, ei häävisti mene täälläkään. Eu, ei selviä seuraavasta pakolaisaallosta. Kuka muka maksaa, ja kun nämä tappavat kansaa, onko se teidän mielestä hyväkin asia.? Ottakaapa omalle perheellenne, kun nämä pörröpäät tappaa teidän läheisenne, luulen etä loppuu eu,n kiittely. Oliko se turun tapaus hyväkin.? tyytyväisiäkö olitte.?

Reijo Heikkilä

Se on taas tätä, venäjä ei kestä, venäjä ei kestä. Kestää, mutta eu, ei kestä, se on korvia myöten kusessa. Tälläkin hetkellä eu, kärsii mittavat vahingot pakolaisista. Rahaa ei loputtomiin riitä. Suomessa kaadetaan jo soteakin. Onko kansalla, köyhällä kansalla muka yksityiseen varaa.? Entäs koulujen tila. ? Kuntaliitoksilla tehty valtavaa tuhoa, työpaikkakatoa jne. Kunnat alka olla rutiköyhiä. Kuvitteleeko joku, että pakolaisiin on kauankin varaa, nythän eu, on jo alkanut puhumaan rajojen kiinni laitoista. Mikä eu, se sellainen on.? Rajat on joko kiinni, tai auki. Ei ole sellaista vaihtoehtoa, että ovat osittain auki. Eu, ei kestä taloudellisesti kunhan nyt kesällä suomeen tulee 50 000 uutta maksulappua,(pakolaiset) isompia määriä muualle eurooppaan. kansa maksaa, mutta kenen kukkarosta. Veroja ei korotettu, koska köyhältä ei voi ottaa, ja kapitalistirosvot ei omistaan ota/anna. Valtio siis otti taas lisää velkaa. Kuka maksaa pakolaismaksut, kenellä riittää raha. Ja kun nämä aiheutta ongelmia jne. Mietippä tätä. Kenellä siis taloustaidot huonoja.?

Reijo Heikkilä

Saksalaiset ei aio maksaa suomen ensimmäistä tukipakettia, kun kohta romahtaa. Sitten tippuu eu,sta suomi. Kuvitteleeko joku, että kun suomi on palkaton kaikista työpaikoista, kun nythän ajetaan alas ammattilittojakin, ja palkattomuus on jo saatu 20 henkilön firmoihin. Kuka helvetti pystyy maksamaan pakolsiamaksut ilman rahaa. Köyhyys, kasvaa suomessa rajusti, syynä kiky/ vapaa markkinatalous. EU. Osaako teistä kukaan taloustiedettä. No ei tämä rakettitiedettä ole, se pitää vain tajuta, että rahaton köyhä kansa, se ei voi kantaa vastuuta pakolaisista. ELI, se jää palkkakansan harteille.! Ja vielä yksi kysymys. Mitä me teemme pakolaisila, eihän täällä ole edes työpaikkoja. Paljoko arvelette, että tämä eu, hulluus maksaa suomen kansalle. Paljoko maksaa. PS. Katsoitteko 10 uutiset. ? Siellä käsiteltiin tätä turun tapausta, rakas eu, sai aikaan tämänkin murhenäytelmän, se teidän rakastama eu.

Markku Koivisto

Lavrov vertasi pakoitteita jo "melkein kansanmurhaan"? Kai hän Venäjän kansaa tarkoitti kun ei PohjoisKoreaa lukuunottamatta kai muita pakotteiden alla ole? Mahtoiko olla avustusanomus parempien aseiden kehittämiseksi. No, Lavrov on Lavrov. En mä jatkossa enää kirjoita nimeään isolla alkukirjaimella.