Sunnuntai 26.5.2019

YK-viranomainen: Isis yrittää luoda uutta muuttoaaltoa Eurooppaan

Luotu: 
27.4.2018 16:37
Päivitetty: 
27.4.2018 16:49
  • Kuva: All over press / EPA
    Kuva
    Maailman ruokaohjelman (WFP) johtaja David Beasley.
|

Äärijärjestö Isisin Syyriasta pakenevat johtajat pyrkivät liittoutumaan afrikkalaisten ääriryhmien kanssa saadakseen aikaan uuden maahanmuuttoaallon Eurooppaan, sanoo YK:n Maailman ruokaohjelman (WFP) johtaja David Beasley. Asiasta kertoo The Guardian

Etelä-Carolinan entinen republikaanijohtaja David Beasley puhui Brysselissä kaksipäiväisessä Syyria-kokouksessa, jossa hän sanoi Guardianin mukaan, että Euroopan on herättävä huomaamaan Isisin strategia Sahelin alueella. Hänen mukaansa Isis on yhdistänyt voimansa al-Qaidan ja Nigerian Boko Haramin paikallisten terroristiryhmien kanssa käyttääkseen ruokapulaa rekrytointivälineenä ja tapana työntää miljoonia afrikkalaisia kohti Eurooppaa.

– Olette menossa kohti samanlaista tilannetta kuin pari vuotta sitten, paitsi että muuttoliikkeen joukossa on enemmän Isisin ja ääriryhmien soluttautujia, Beasley sanoi Guardianin mukaan.

Beasley kehotti EU:ta ja kansainvälistä yhteisöä myös huomaamaan, että Syyrian kohdalla oli kyse 20 miljoonasta asukkaasta, kun taas Sahelin alueella asuu 500 miljoonaa ihmistä.

Lisäksi Beasley ilmaisi huolensa ruokakriisistä Syyrian etelärajalla, jossa 5,6 miljoonaa pakolaista kamppailee selviytymisestä.

Beasleyn mukaan Yhdysvalloilla on tarkoitus lisätä Maailman ruokaohjelman rahoitusta, mutta budjetissa on silti iso aukko. Hän toivoikin, että erityisesti eurooppalaiset ymmärtäisivät, että Syyrian sodan alkupuolella ruoan tarjonnan turvaamisen laiminlyönnillä on tahattomia seurauksia. 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Karki

Herätys Mykkänen, Sipilä ja muut ministerit. Teidän ensisijainen tehtävänne on turvata kansalaisten turvallisuus ja hyvinvointiyhteiskunnan jatkuvuus.
Vähintäinkin teidän tulee tehdä ja julkistaa järjellinen, kattava ja tehokas maahanmutto-, turvallisuus- ja pakolaispolittiikka, jossa lähtökohtana on työperäinen maahanmuutto Kanadan ja Australian tyyliin, rajakontrolli näiden ISIS-DAESH ja muiden terroristen pysäyttämiseen rajalla taikasanojen lausumisesta huolimatta, ja pakolaisten olojen tukeminen tehokkaalla tavalla (joka on 135 kertaa tehokkaampaa YHn pakolaisleirien kautta).

Esko Riikonen

Ja otetaan tällä kertaa vain oikeita pakolaisia, eikä sadunkertojia ja muita, jotka koitavat vuoron perään monella eri syyllä saada oleskelulupa. Hakijan pitää olla koko käsittelyn ajan vartioidussa leirissä, jotta homma pysyy hallinnassa.

Eu ja Afrikka ovat kuulemma yhteistyökumppaneita. Afrikan asukasluku lisääntyy kymmeniä miljoonia vuodessa ollen ennusteen mukaan vuonna 2100 4,5 miljardia. Tarkoittaako kumppanuus sitä, että väestö siirretään eurooppaan? Eihän Afrikka pysty elättämään kyseistä määrää. Nytkin on ongelmia. No, jokuhan "viisas" on laskenut, että Suomeen mahtuisi 60 miljoonaa tulijaa. En tiedä onko ollut täyspäinen.

Timo-Pekka Mustakallio

"Kauhia ISIS" on amerikkalaisten poliittinen väline, paha poliisi, ja veruke virallisen USA:n ryhtyä "boots on the ground"-operaatioihin jos sitä huvittaa - muistakaamme, että presidentti saa ohittaa Kongressin juuri "kansallista turvallisuutta" (TAAS tuo ilmaisu! *virn*) jotenkin uhkaavien tahojen torjunnassa. Arabit käyttävät siitä halventavaa Daesh-nimeä, se kun ei ole heidän porukkaa.

Jos Jenkkilän joku poliitikko "varoittaa", kyse on taas kerran jostain kierosta juonesta, tai vähintään yrityksestä kupata varoja johonkin sotilaalliseen tarkoitukseen. Pelolla johtamista, sillä mitäs muita johtamisen (ja onnistumisen) taitoja amerikkalaisluusereilla enää on? Ainoa oikea reaktio on naurahtaa väsyneesti näiden esiin marssitettujen setien ja tätien pörinöille.

Kimmo Tallqvist

Sinisilmä Sipilä nyt äkkiä taas antamaan ääliölausuntoja kansainväliselle lehdistölle.
Mikäs kempeleen kartano tällä kertaa odottaa tulijoita.
Terroristimuukalaisillekkin löytyy hihhulilta enemmän ymmärtämystä kuin kotimaan asunnottomille.
Mykkänen hakemaan lentokoneellinen toimettomia,turvaa tarvitsettomia joutomiehiä marokosta niin saadaan turun torille taas säpinää koska monikulttuuri on kuulemma stupidon mielestä rikkaus.
Teinineitsyetkin kiittää kun muukalaiset joukolla tunkeutuu väkisin sormilla intiimialueilla sisään monikulttuurin nimissä kuten tapanilassa.

Timo Nenonen

On kyllä varsin kummallista, jos Eurooppaan pästetään näitä kurkunleikkaajia ja todennäköisiä tulevia terroristeja. itsesuojeluvaisto on koknaan kadonnut päättäjiltä, jos näin päästetään tapahtumaan. Euroopassa on jo tähän mennessä koettu aivan liian monta iskua.