Sunnuntai 19.5.2019

Suomen Pankki arvioi Vladimir Putinin uutta kautta: ”Väestönkasvu, talouden kasvu ja elintason nousu”

Luotu: 
10.5.2018 09:28
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Vladimir Putin aloitti maanantaina virallisesti neljännen kautensa Venäjän presidenttinä.
|

Vladimir Putin aloitti maanantaina virallisesti neljännen kautensa Venäjän presidenttinä. Virkaan astuessaan hän antoi ukaasin, jossa listataan hallitukselle tehtäviä ja tavoitteita seuraavalle kuudelle vuodelle, Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos Bofit kertoo viikkokatsauksessaan.

–Yleisiä tavoitteita ovat muun muassa väestönkasvu, elintason nousu, talouden kasvu maailmantaloutta nopeammin ja teknologinen kehitys. Tavoitteiden saavuttamiseksi Venäjän hallituksen pitäisi luoda 12 eri sektoria kattavaa uutta kansallista hanketta tai muokata jo olemassa olevia ohjelmia, Bofit kertoo.

Esimerkiksi terveydenhoidon tavoitteisiin kuuluu työikäisten ja lasten kuolleisuuden vähentäminen, ensiavun parempi saatavuus ja hoitomaksujen määrittely.

Työllisyysohjelma puolestaan liittyy lapsi- ja koulutuspolitiikkaan. Työn tuottavuutta on tarkoitus parantaa veroeduilla ja sääntelyä vähentämällä.

Viennin kehitysohjelmassa tavoitellaan muun kuin raaka-aineviennin reipasta kasvua, ja keinovalikoimaan kuuluvat muun muassa sääntelyn vähentäminen ja vientituki. Bofitin mukaan kauppakumppaneista mainitaan vain Euraasian talousliitto.

Putinin listalla on myös tieohjelma, jonka puitteissa esimerkiksi liikennekuolemien määrää pyritään vähentämään. Omalta työlistaltaan löytyvät maan halki kulkevat suurväylät ja sähköhankkeet. Ympäristön tilan parantamiseksi esimerkiksi jätehuollon tilaa pitäisi korjata.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös: Vladimir Putin paljasti elämänsä tarkoituksen 4. virkaanastujaisissaan

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Mitähän virkaa Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksella mahtaa olla, kun ei ole virkaa Suomen Pankillakaan ilman omaa valuuttaa ja ilman raha- ja finanssipoliittisia työkaluja, joita vaikkapa Ruotsi käyttää omassa valuutassaan?
Valtiotalouden kustannuksien leikkaamisen vuoksi Suomen Pankin voisi lakkauttaa, ja siirtää sen jäljellä olevat tilastoimistehtävät valtiovarainministeriön yhdelle osastolle.

Timo Nenonen

Eipä lainkaan huonoja tavoitteita. näistä selvästi näkee, että kansalaiset venäjällä valitsivat vaaleissa itselleen erinomaisen presidentin. Olen tiennyt jo aikaisemminkin, että Vladimir Putin kuuluu yhä vähenevään ja harvalukuisampaan järkijätkien heimoon.
Go Putin go!