Tiistai 21.5.2019

Raiskaajansa puukottanut nainen tuomittiin kuolemaan – 19-vuotiaan kohtalo tyrmistyttää

Luotu: 
11.5.2018 18:40
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

19-vuotiaan sudanilaisen naisen kuolemantuomio on nostanut keskiafrikkalaisen Sudanin pakkoavioliitot ja raiskauslait kansainväliseen huomioon. CNN raportoi Noura Husseinista, joka on saanut tuekseen kansaliikkeen.

19-vuotias Noura Hussein puukotti kuoliaaksi aviomiehensä, kun tämä yritti raiskata hänet toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Kyse oli pakkoavioliitosta: 15-vuotiaana naitettu Noura oli pakoillut miestään kolmen vuoden ajan, mutta joutui isänsä toimittamana takaisin miehensä luokse. Mies raiskasi vaimonsa sukulaistensa pidellessä tästä kiinni, ja hän yritti uudelleen seuraavana päivänä.

Sudanilainen tuomioistuin tuomitsi Noura Husseinin kuolemaan. Hänen aviomiehensä perhe hylkäsi mahdollisuuden vaihtaa kuolemantuomio rahalliseen korvaukseen ja vaati kuolemantuomion toteuttamista.

Avioliiton sisäinen raiskaus on Sudanissa laillista.

CNN:n mukaan oikeustalo täyttyi Husseihin tukijoista, ja samoin tapaus on täyttänyt sosiaalisen median. Myös hänen lakimiehensä on ilmoittautunut avuksi vapaaehtoisena. Sen sijaan Noura Husseinin omat vanhemmat ilmoittivat hänet teon jälkeen poliisille tämän hakiessa apua heidän luotaan, CNN kertoo.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit