Keskiviikko 22.5.2019

Ranska julkisti tietoja Pariisin hyökkääjästä

Luotu: 
13.5.2018 10:15
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ranskan presidentti Emmanuel Macron on kehunut poliisia rohkeasta toiminnasta.
|

Ranskan oikeusviranomaisten mukaan Pariisin puukkoiskun tekijä on syntynyt vuonna 1997 Tšetšeniassa. Asiasta kertoo Reuters.

BBC:n lähteiden mukaan tekijällä ei ollut aikaisempaa rikostaustaa eikä hän ollut poliisille entuudestaan tuttu.

Poliisi surmasi veitsimiehen iskun yhteydessä myöhään lauantaina. 

–Hän hyökkäsi veitsi kädessä poliisia kohti ja huusi ”tapan sinut”, poliisien ammattijärjestön edustaja Rocco Contento kertoo Reutersille.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on Twitterissä kehunut poliisia rohkeasta toiminnasta. Hän vakuuttaa, ettei Ranska anna tuumaakaan periksi ”vapauden vihollisille”.

Viranomaisten mukaan tekijän vanhemmat on haettu poliisikuulusteluun.

Yksi ihminen kuoli ja neljä haavoittui, kun veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi ihmisten kimppuun Pariisissa keskustassa Opera Garnierin lähistöllä.

Pariisin sisäministerin Gerard Collombon mukaan loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa.

Uutistoimisto AP:n mukaan Isis on kertonut tehneensä iskun vastauksena Yhdysvaltain johtaman sotilaskoalition toimiin, jotka ovat ajaneet terroristeja ahtaalle Irakissa ja Syyriassa.

Lue lisää: Pariisin puukkoiskun silminnäkijä: ”Näin miehen veitsi kädessään – hän näytti hullulta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Riikonen

"Ranskan presidentti Emmanuel Macron on Twitterissä kehunut poliisia rohkeasta toiminnasta."
Kun Suomessa poliisi pelastaa jonkun hengen ampumalla, harva kiittää. Meillä on kiire aloittaa tutkimus, toimittinko oikein, vaikka tilanne vaikuttaa aika selvältä. Lahden moottoritien pientareella naisen hengen pelastanut moottoripyöräpoliisi roikkui löysässä hirressä kuukausia. Eikö sitä kyety selvittämään erittäin nopealla aikataululla.

Kenneth Ainetdin

Minusta ranskan poliisi toimi oikein. Tämä Turun puukottajan oikeudenkäynti on oikeuden irvikuva. Tämä Bouanane naureskelee oikeudessa eikä tuomiokaan tuo oikeutta kenellekään. Ranska jakaa oikeutta nopeasti ja tehokkaasti. Tosin tähänkin valmiuteen on varmaankin vaikuttanut nämä aiemmat terroriteot.

Jos Suomen poliisi olisi toiminut kuten virkaveljensä Ranskassa niin uhrit olivat saaneet oikeutta edes jossain määrin ja yhteiskunta välttyisi turhalta oikeudenkäynniltä ja säästäisi paljon rahaa ja aikaa.

Veikko Mäkitalo

Täysin samaa mieltä, meillä on hiukan väärä kuva ranskalaisesta mentaliteetista, mikä johtuu toisesta maailmansodasta ja häviöstä Natsi-Saksalle, joka oli eittämättä militaristinen suurmahti Euroopassa. Ranska noussee nyt mamistelevan Saksan ohi aktioineen. Luin jostakin, että ranskalaiset joukot ampuivat yli 50000 ammusta Rock-konserttiin kohdistuneen terroriteon jälkipuhdistustoimissa. vähän samaa mentaliteettia kuten ranskalaisiin naisiin, jotka toisen maailmansodan aikana olivat joko koinineet saksalaisten sotilaiden kanssa tai muuten avustaneet viholliat SUOMALAISTEN kommunistien tavoin. Tukka ja vaatteet pois ja hakaristi otsaan, sitten vain kansan töllisteltäviksi...

Ranska rules, melko absurdi toteamus, sis nykyaikana...

Timo Hietanen

Ranska ei anna periksi "vapauden vihollisille". OK. Mutta eiköhän Ranska ole
menettänyt tämän pelin jo vuosia sitten ? Noin 30-40 % Ranskan suuresta isla-
milaisesta yli 6 miljoonan vähemmistöstä kannattaa sharialakia sekä lähes yhtä
suuri osa kovan linjan islamia. Näissä kekkereissä ei paljon paina Macronin
mantra "eurooppalaisista arvoista". Kotouttakaa ihan rauhassa ideologisesti
kasvatettua ääripäätä omiin arvoihinne. Menestystä unelman toteutumiseen.