Torstai 23.5.2019

Saksan turvapaikkaskandaali: Sisäministeri vei Bremenin maahanmuuttovirastolta oikeudet

Luotu: 
23.5.2018 17:38
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Horst Seehofer johtaa maahanmuuttoon tiukasti suhtautuvaa baijerilaista CSU-puoluetta.
|

Saksassa turvapaikkajärjestelmän skandaali on johtanut siihen, että maahanmuuttoviraston Bremenin paikallisyksiköltä on viety oikeudet tehdä turvapaikkapäätöksiä. Sisäministeri Horst Seehofer ilmoitti asiasta, kertoo Deutsche Welle.

– Luottamus turvapaikkajärjestelmään sekä Bremenin vastaanottokeskuksen lahjomattomuuteen on kokenut kovia, Seehofer sanoi keskiviikkona.

Bremenin maahanmuuttovirastoa syytetään yli tuhannen turvapaikkahakemuksen hyväksymisestä perusteettomasti vuosina 2013–2016. Seehoferin mukaan sisäinen raportti osoittaa, että keskuksessa on viitattu kintaalla lain mukaiselle sääntelylle ja ohjeistuksille.

Keskuksen syytetään hyväksyneen turvapaikkahakemuksia rahaa vastaan eli toisin sanoen ottaneen lahjuksia. Lahjusten ottamisesta ja perusteettomien turvapaikkojen myöntämisestä epäillään Bremenin keskuksen entistä johtajaa sekä neljää muuta työntekijää. Syyttäjät tutkivat väitteitä, ja sisäministeri Seehorstin mukaan Bremenin keskuksen vanhoja ja tuoreitakin päätöksiä ja niiden perusteita käydään läpi.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Tanskassa Jyllands Postenissa viime vuoden lokakuussa uutinen, jossa kerrottiin:
700 turvapaikanhakijan paperit käsiteltiin uudestaan ja lähes 630 todettiin valeh-
delleen lähtömaansa ym. tietonsa. Suomeen tulleet saman massan osavirrat
tietty puhuivat totta ? Kuten Turun puukottajakin.