Torstai 23.5.2019

Tämän takia Trump perui – Pohjois-Korea silti halukas neuvottelemaan

Luotu: 
25.5.2018 11:23
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui historiallisen tapaamisen. Arkistokuva.
|

Pohjois-Korea on edelleen halukas keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa milloin ja miten tahansa, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui torstaina kesäkuulle ajoitetun tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Varaulkoministeri Kim Kye-gwan sanoi BBC:n mukaan Trumpin päätöksen olevan erittäin harmillinen. Trump syytti peruuntumisesta Pohjois-Korean ”avointa vihamielisyyttä”.

Tapaaminen olisi ollut ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain istuva presidentti olisi tavannut Pohjois-Korean johtajan. Tapaaminen oli tarkoitus järjestää kesäkuun 12. päivänä Singaporessa, mutta sen yksityiskohdat olivat epäselvät. Keskustelut olisivat keskittyneet kuitenkin Korean niemimaan ydinaseriisuntaan ja jännitteiden vähentämiseen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Karki

Ainakin nämä kolme syytä: 1. Kumpikaan osapuoli ei ollut aidosti valmistautunut näin tärkeään tapaamiseen ja suurista sioista sopimiseen vaan sen sijaan molemmat pitivät aiottua kokousta lähinnä valokuvan otto tilaisuutena (a photo opportuity) , 2. Pohjois Korea ei tule luopumaan ydinasehankkeistaan muutioin kuin pakon/sotilasvoiman edessä tai Kiinan nimenomaisesta määräyksestä, 3. Kiina pani jarrut päälle Daliassa kun Kiina ei ollut mukana ja pääasiallisena (joskin näkymättömänä) neuvotteluosapuolena Singaporen suunnitellussa tapaamisessa.