Maanantai 17.6.2019

Nokia-kännyköitä tekevä HMD Global nousi markkinakakkoseksi peruspuhelimissa

Luotu: 
28.5.2018 18:47
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    HMD Globalia johtava Arto Nummela esitteli Nokia 3310:ä viime vuonna Barcelonassa.
|

Nokia-puhelimia valmistava HMD Global nousi alkuvuonna peruspuhelimissa maailman markkinakakkoseksi Nokia-laitteillaan. Ensimmäisenä intialainen JioPhone, joka on intialaisen operaattorin Reliance Jion kytkykaupalla myymä superhalpa puhelin.

Tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin mukaan HMD:llä oli tammi–maaliskuussa 14 prosentin markkinaosuus ja Reliance Jiolla oli 15 prosentin osuus.

– Monet käyttäjät kärsivät digitaalisista tai taloudellisista ongelmista tai ovat lukutaidottomia. Lisäksi edulliset älypuhelimet ovat yleensä huonolaatuisia tai niissä on huono suorituskyky. Peruspuhelinsegmentti on edelleen valtava tilaisuus, jota matkapuhelinteollisuus ei ole hyödyntänyt loppuun asti, tutkimusyhtiö toteaa.

Counterpointin mukaan kokonaisuudessaan maailman peruspuhelinmarkkina kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 38 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Vuosittain maailmassa myydään peruspuhelimia puoli miljardia kappaletta ja niitä käyttää noin kaksi miljardia käyttäjää, joista valtaosa asuu Intiassa tai Afrikassa. 60 prosenttia kaikista Intiassa myydyistä puhelimista on perusmalleja. HMD:n myydyin puhelin oli Nokia 105 -malli, joka on noin 15 euron hintainen peruskännykkä.

HMD Global toimitti peruspuhelimia yhteensä 19,2 miljoonaa tammi–maaliskuussa.

Tutkimusyhtiöt ovat arvioineet HMD:n markkinaosuuden älypuhelimissa olleen alkuvuonna reilun 1 prosentin hieman yli neljän miljoonan puhelimen toimituksella. HMD kertoi myyneensä Nokia-puhelimia viime vuonna yhteensä noin 70 miljoonaa kappaletta yli 170 maassa.

Talouselämän mukaan HMD-Nokia nousi peruspuhelinten markkinakärkeen jo viime vuoden alkupuolella. 

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: