Torstai 23.5.2019

G7 päättyi sekasortoon: Donald Trumpilta raju purkaus Twitterissä – Angela Merkel jakoi puhuttelevan kuvan

Luotu: 
10.6.2018 09:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sosiaalisessa mediassa on laajasti levinnyt tämä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Instagramissa jakama kuva, joka on Merkelin mukaan otettu G7-kokouksessa ”spontaanissa tapaamisessa kahden työistunnon välillä”.
|

Johtavien teollisuusmaiden G7-kokous on päättynyt sekavissa tunnelmissa Kanadassa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syytti kokouksen päätyttyä Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ”epärehelliseksi ja heikoksi”. 

Trump poistui G7-kokouksesta ennen sen päättymistä, mutta Trudeau kertoi hänen ensin hyväkseen kokouksen yhteisen julkilausuman. Trump kiisti tämän Twitterissä ja kertoi antaneensa virkamiehilleen määräyksen Yhdysvaltain hyväksynnän takaisinvetämisestä.

–Kanadan pääministeri Justin Trudeau toimi niin nöyrästi ja vaisusti G7-kokouksen aikana vain pitääkseen lehdistötilaisuudeen lähtöni jälkeen sanoakseen, että USA:n tullit ovat eräänlainen loukkaus. Erittäin epärehellistä ja heikkoa, Trump kommentoi Twitterissä.

Trudeaun esikunta vastasi Reutersin mukaan Trumpille toteamalla, ettei Trudeaun tiedotustilaisuudessa tullut esiin mitään sellaista, mitä Trudeau ei olisi sanonut aikaisemmin julkisesti ja myös yksityisissä keskusteluissa Trumpin kanssa.

Eri arvioiden mukaan G7-kokous päättyi harvinaisen eripuraisena. 

–Kokouksen tulokset on kaikki tuhottu, ehkä jopa ikuisesti, Toron yliopiston G7-tutkimusryhän johtaja John Kirton kommentoi Bloombergille.

Sosiaalisessa mediassa on laajasti levinnyt Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Instagramissa jakama kuva, joka on Merkelin mukaan otettu ”spontaanissa tapaamisessa kahden työistunnon välillä”. Kuva antaa käsityksen siitä, että käynnissä on kiivas väittely Donald Trumpin ja muiden kokouksen osallistujien välillä.

Lue myös:

Tutkija ihmettelee Donald Trumpin Putin-sympatioita: ”Mikä tahansa syy sille onkin, emme tiedä sitä vielä”

Donald Trump G7-maille: ”Miksi kokoonnumme ilman Venäjää?”

Trump riitautui julkisesti Macronin ja Trudeaun kanssa – aikoo jättää G7-kokouksen kesken

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

Eiköhän se siellä taustalla hiukka niin olekin. Yksityiset eivät kuitenkaan välttämättä tykkäää kilpailusta...Asia joka todettiin, kun Britit ulkoistivat julkiset palvelunsa. Aiheesta kertoi silloin Taloussanomat.

Veijo Paasonen

Tilalla olisi rva Clinton, joka verisesti uhrattiin aikoinaan Bill Clintonin skandaalissa. Onkin herätetty kysymys onko myllytyksen läpi käynti luonut ihmisen, joka on valmis mihin vain osoittaakseen olevansa miehensä teon yläpuolella.

Clintonin sähköpostisotku on selvittämättä ja asiat ovat siistiytyneet kovin päätöksin. Usea valtio on joutunut CIAn toiminnan kohteeksi Hilaryn käskystä ja näitä valtioita ovat mm. Saksa ja Ranska.

Isompi kysymys on se mihin Hilary ei ole valmis. Se lista on niin lyhyt, että siihen on helpompi vastata, kuin se mitä hän on valmis tekemään osoittaakseen kykenevyydensä.