Torstai 23.5.2019

Suomalaistutkija: ”Trumpin ja Kimin tapaaminen on toissijaista sirkusta”

Luotu: 
10.6.2018 18:23
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump saapui Singaporeen sunnuntaina. Hän tapaa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tiistaina.
|

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kuvailee Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista ”toissijaiseksi sirkukseksi”.

–Trumpin ja Kimin tapaaminen on toissijaista sirkusta, johon ei olla tehty kunnollista pohjatyötä. Todellinen pulssi siitä, missä maailma makaa: G7, paljon hermostusta herättävä Nato-huippari ja Trumpin ja Putinin tapaaminen heinä-elokuussa, Aaltola toteaa Twitterissä.

Tapaamisen alla nähtiin erikoinen näytelmä johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksessa. Trumpin neuvonantajan Larry Kudlowin mukaan kyseessä oli osittain viesti Pohjois-Korealle.

Donald Trump syytti kokouksen päätyttyä Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ”epärehelliseksi ja heikoksi”. 

Trump poistui G7-kokouksesta ennen sen päättymistä, mutta Trudeau kertoi hänen ensin hyväkseen kokouksen yhteisen julkilausuman. Trump kiisti tämän Twitterissä ja kertoi antaneensa virkamiehilleen määräyksen Yhdysvaltain hyväksynnän takaisinvetämisestä.

–Trump halusi osoittaa, ettei anna Kanadan pääministerin painostaa. Trump ei aio osoittaa minkäänlaista heikkoutta ennen neuvottelua Pohjois-Korean kanssa, Kudlow kommentoi CNN:lle.

Samalla Kudlow syytti Trudeauta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten aliarvioimisesta.

Trump ja Kim tapaavat tiistaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Korean johtaja tapaa virassa olevan Yhdysvaltain presidentin. Donald Trump on etukäteen tapaamista ainutlaatuiseksi tilaisuudeksi.

–Tiedossa on jännittävä päivä. Tiedän, että Kim Jong-un työskentelee kovasti tehdäkseen jotain, mitä on tehty vain harvoin aikaisemmin: luo rauhaa ja suurta menestystä maalleen. Minulla on tunne, että tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, jota ei saa hukata, hän tviittasi.

Lue myös: 

Kim Jong –un saapui Singaporeen: ”Hän työskentelee kovasti tehdäkseen jotain, mitä on tehty vain harvoin”

G7 päättyi sekasortoon: Donald Trumpilta raju purkaus Twitterissä – Angela Merkel jakoi puhuttelevan kuvan

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Suomalainen huippuasiantuntija 'unohti',että 2/3 U.S kauppaa kulkee Tyynen Valtameren reunavaltiouden Kiina,Japani,Korea Australia suunnalta. EUn G7 valtiot pahasti takamatkalla.Kovatasoinen busines-maailma ohittaa poliittiset kotkotukset, ja Venäjällläkin parempi tuntuma Aasian businekseen kuin EU n perässähiihtäjillä.

Heikki Rosti

Vastasit siis kun Kumpi ja Kampi taistelivat ,Kumpi voitti.Kun mr. Reagan aikoinaan koputteli Berliinin muurilla ovea ja sanoi:Mr Gorbatshov :Open the door.Suomen edistyksellinen lehdistö- ja ulkopolitiikan osaajakaarti sanoi.No ,se oli vain B-luokan näyttelijän vaalishow.Nyt taas Suomen mediaosaajat lyömässä kirveensä kiveen kun eivät osanneet /halunneet arvioida,kuinka paljon voimaa on tuon pienen hetken neuvottelukosketuksen takana.Noh,Eu n peräkylässä kehnoihin U.S politiikan arvioihin on jo totuttu 60v :n aikana.Joten rauhallista kesää.

Raimo Laine

Eipä taida Ulkopoliittinen Instituutti olla tehtäviensä tasolla. Kovia lausuntoja annetaan mitään tietämättä. Aikamoista sirkusta siellä. Pitäisikö osa kalliista porukasta panna sirkushommiin vai lopettaa koko Instituutti ?
Ulkopolitiikkaahan tutkivat monet pätevätkin laitokset.